בצער רב מצתרפת לפורום

elylan

New member
בצער רב מצתרפת לפורום

לאחותי הגדולה גילו סרטן
. בבקשה אתם יכולים להביא קצת פרטים על כימאוטרפיה והאם "כדאי" לעבור את זה.

גוהנה

New member
elylan

האם תוכל/י להוסיף פרטים ? בת כמה האחות? איזה סוג סרטן? מה אומרים הרופאים? וכד'

elylan

New member
אז ככה:

אחותי בת20. יש לה סרטן עצמות
תוצאת ביופסיה לא טובה והרופא אמר שהיא צריכה לעשות כמותרפיה. ואי זה כל- כך מפחיד כל ה"עניין" הזה. אני שואלת את עצמי שוב ושוב למה זה קורה למשפחה שלנו, למה זה קורה לאחותי, למה בכלל יש ת'מחלה הזאת וכמה זמן יקל עד שימצאו לה תרופה. מקווה שהכל יעבור והיא תצא מזה בריאה ושלמה

גוהנה

New member
elylan

לא פשוט...השאלות שאת שואלת רק מחדדות את תחושת חוסר האונים אל מול המחלה הקשה הזו והגיל הכל כך צעיר של אחותך. חשוב לדעת שאתם סומכים על הרופא שמטפל בכם. אם זה כך הרי שהמלצתו תהווה עבורכם בסיס לבטחון בתקופה הקרובה. חיבוק גדול לך ולאחותך. נשמח לעזור במציאת נקודות אופטימיות בדרך הלא פשוטה שעומדת בפניכן .

למה ..

זו כנראה אחת השאלות הכי נשאלות במחלה הזו. וכרגע, התשובות מאד מעורפלות. אבל מה שלא מעורפל, זו העובדה שהמחלה קיימת, ואפשר להתמודד איתה ולהבריא ממנה. הפורום הזה הוא הדוגמא לכך. אם הרופא אמר שהיא צריכה כימותרפיה אז זה יכול לעזור לה להחלים. אם היא תתחיל טיפולים תהיה לה תקופה לא קלה, אבל זה כדי שהיא תוכל להחלים ולהמשיך בחיים שלה. נשמח לתרום לך כאן מנסיוננו ולתמוך גם בך וגם באחותך. גלי

ronenfox

New member
לא לשאול למה....

הבן שלי חלה בלוקמיה לפני שלוש וחצי שנים. עברנו טיפול אינטנסיבי של כימוטרפיה שנמשך שלוש שנים. כיום המחלה בנסיגה.... קודם כל כימוטרפיה עם כל הקשיים ותופעות הלוואי באמת עוזרת, וכמה שהבנאדם יותר צעיר יש לו יותר כוחות להתמודד. וחוץ מזה, אצלי מאד עזר להתמודדות זה שפשוט לא שאלתי למה. קיבלתי את המצב כמו שהוא, היה מאד קשה, היו רגעים נוראים, אבל לא שאלתי למה זה קורה לנו. הרגשתי שהשאלה הזו לא מובילה לשום מקום שעוזר. המון בריאות והצלחה בדרך הארוכה שנצבת לפניכם.

גוהנה

New member
ronenfox

אני מבינה (מקריאה "בין השורות")ששאלת ה"למה" עלתה, ומתוך ההתמודדות למדת שמדובר בהתמודדות עם חוסר שליטה שלך במה שקורה ולפיכך לשאול "למה", כלומר לחפש סיבתיות, הרי שזה חסר טעם.אחד ההיבטים של לחלות במחלה כל כך קשה זו החויה הראשונית שאין אנו שולטים בחלק נכבד ממה שקורה לנו בחיים (המהדרין יאמרו שאין אנו שולטים בכל מה שקורה לנו בחיים וכי כל ההתמודדות היא "זרימה" עם המקומות שלשם מובילים אותנו חיינו). זהו לכן משבר וחוייה של אובדן. התגובה הראשונה היא חיפוש סיבה. זו תגובה מאוד מאוד טבעית ומאוד מעניין תהליך הגדילה שעברת תוך כדי הליכה בדרך הכאובה עם ילדך. מאחלת מלוא החופן בריאות לך ולילדך.....

שאלה של אמונה

מתוך חווית הסרטן שלי, החלטתי דווקא כן לשאול למה. ומצאתי לעצמי תשובה שמנחמת אותי ומשאירה עם התחושה שהחיים שלי בשליטה לא ממקום של ביקורת וחשיבה מרובה אלא מתוך הבנת הגופנפש שלי, וההבנה שאם אני עושה פעולה, קטנה ככל שתהיה, היא יוצרת תגובת שרשרת. אם הייתי נחמדה למישהו, זה יחזור אליי, ואם הייתי מגעילה - זה יחזור באותה צורה. נכון שבזמן הגילוי הכל נראה חסר שליטה, אני רציתי דבר אחד, הגוף שלי עשה דברים אחרים לגמרי אבל כשהפסקתי את הלחימה ביני לבין עצמי הדברים היו יותר קלים. אז כן, פה זה עניין של זרימה עם המציאות. אבל אם התחושה שלי ששיניתי דברים כיוון שהתייחסתי אליהם אחרת אז אולי זו מחשבה שמייצרת מציאות בעצם. אולי..

factor

New member
כימותרפיה

זה תרופה אחת או שילוב של כמה תרופות, ניתנת במחזורים מסויימים בשביל לטפל בסרטן. אין כזה דבר כדאי או לא, חייבים...

elylan

New member
תודה לכולם../images/Emo39.gif

אני קוראת על המחלה באינטרנט וגם מביאה לאחותי לקרוא וזה די עוזר. שבוע הבא היא מתחילה טיפולים. מקווה שיהיה בסדר, בעזרת ה' .

../images/Emo151.gif פרטים על כימותרפיה?!

יש סוגי סרטן שמרפאים ללא כימותרפיה..... הרבה פרטים חסרים בבקשה שלך... אגב מי שחולה סרטן וצריך לקבל טיפול כימותרפי בשביל להחלים ולהמשיך לחיות אזי שהשאלה מיותרת ... מקוה שעניתי לחלק החשוב בשאלה רק בריאות לאחותך והחלמה מהירה.

למעלה