בצפיה חוזרת בפרק 3 של עונה 4

XUXA141

New member
בצפיה חוזרת בפרק 3 של עונה 4 ../images/Emo58.gif

מדהים כמה שהמוטיבים של השואה בולטים בפרק הזה. שלג מסביב, עבדים שבויים שמובלים בידי אנשים שמחזיקים נשק סביבם, אחד נופל והחייל מצליף בו בשוט כדי שיתקדם. אחר כך ההובלה של העוד כמו בהמות בקרונות משא סגורים, צפופים, וכמובן זה שרוצים להרוג את כולם בעזרת גז. ניתן גם לייחס להם את המרד למרות שיש לחיילים יתרון של ירי מרחוק, שאליו הם חסרי הגנה ובכל זאת מורדים.

אני אנצל תהזדמנות ואציין משהו חשוב../images/Emo58.gif

במקום לפתוח שרשור נוסף ולהציף פה, רציתי להגיד שצפיתי בעונה השלישית-רביעית בשלושת הימים האחרונים (באמת עברתי על כולם שוב, במיוחד בכדי לעשות סקרינקאפס משלי, טוב נו אני יודעת שאני משגעת). ומה גיליתי? לא תאמינו, אהמ...בעצם יש סיכוי שכן. יש רמזים בעונה השלישית לסיפור המנחה של העונה ה4. וזה מתחיל מ301, כשהאישה עם הקשית מציינת שהאפלה תשלוט, לאחר מכן, ב302, המכשפה אומרת שהחשיכה מתקרבת (אני יודעת שזה היה הפטיש שלהן חחח אבל בכל זאת), וב 308-309 לא זוכרת בדיוק באיזה מהם, הילד שלקח את השעון של הדוקטור, כשהוא פותח את השעון אפשר לשמוע קול גברי ונשי (האחד של דייוויד והשני לא ידוע) אפשר לשמוע אותם אומרים בפירוש: "THE DARKNESS IS CAMING" ----> ואז ב311 - כשהדוקטור, מרתה וג'ק מגיעים לסוף היקום, מרתה אומרת, או ג'ק, לא זוכרת בדיוק כבר, שיט, ש"הכוכבים נעלמו מהשמיים" ומשפט נוסף שנאמר בסצנה שאני זוכרת במפורש: "LIKE THE STARS FALL OUT" (משהו כזה) וגם כשהמאסטר - הפרופסור באותו הפרק פותח תשעון, שוב נאמר "החשכה מתקרבת". אם כל זה לא קשור לסטורי ליין של העונה ה4, אז מה זה? אני חושבת שזה בכוונה נעשה כך, בכדי להדגיש עד כמה הסיפור של סוף העונה היה חזק וגדול, בכל הנוגע לדוקטור עצמו וההשפעה שלו על קיום העולם. הכי הרבה אני מאוד, אבל מאוד מאוד מואד סקרנית לגבי המלווה החדשה של הדוקטור, הרי, הם יצרו סוג של חוקיות בגרסה החדשה אתם לא חושבים? בהתחלה: לבנה בלונדנית -> שחומה שחרחורת -> לבנה ג'ינג'ית -> וכל מה שנשאר זה = לבנה עם שיער כהה (שחור/חום). (או השילוב של הכל, בלאכס. ><) טוב נו, אחכה בסבלנות, או שלא הצליח, והתפוצץ עד 501 בלי כל קשר לספיישלים, כי זה בד"כ מחוץ לקאנון, למרות שהביאו לנו את דונה ב300 ואז היא נעשתה מלווה, אולי זה יהיה גם הפעם ככה באחד הספיישלים, אבל תבוא ישר א"כ, לא נחכה לה עונה שלמה ונעביר תזמן עם איזה שחקנית פרווה, אהמ... מעניין, ואם יביאו מלווה זכר? חחח...אין מצב, אבל מעניין.

XUXA141

New member
לגבי סוף היקום, אני דווקא חשבתי..../images/Emo58.gif

שהסיבה שהם אמרו שאין כוכבים היא שפשוט כל הכוכבים כבר "נגמרו" כי זה סוף היקום, ונשאר רק איפה שהם נמצאים, וגם יוטופיה שהם מחפשים. (כי הרי מי שגנב את הכוכבים בסוף עונה 4 היה זקוק רק ל27 ולא לכל הכוכבים ביקום..). לגבי שאר הרמזים - עכשיו אני סקרנית, מתישהו אני אצפה שוב בעונה שלוש ואראה מה אני מוצאת שם..

כן, גם אני חשבתי ככה בהתחלה, אבל../images/Emo58.gif

התהליך הזה שדאברוס הקים הוא השפיע על כל המציאות בכל עולם לא? יכול להיות שבגלל שהדוטור עוד לא עבר את מה שקרה בעונה ה4, אז זו התוצאה בסוף היקום - טיימי וויימי וויבלי וואבלי.
טוב נו, אז נוריד את זה מהרשימה
. אבל כדאי לכם לבדוק את זה, כי זה ממש מגניד כשצופים בזה ומבינים תכל ככה.

למה הספיישלים של קריסמס וכו'

הם מחוץ לקאנון? בדר"כ דברים שהם מחוץ לקאנון הם פאנפיקים [מן הסתם], קומיקסים של הסידרה, ספרים שלה וכל מיני דברים שהם לא הפרקים עצמם. זה כמובן, אלא אם אומרים בפירוש שהם חלק מהקאנון [כמו למשל עונה 8 של באפי בקומיקסים].

גלבטרון

New member
ספיישל חג המולד הם קאנון

כך גם הספיישלים עבור העזרה לילדים (דבר זה אושר ע"י ההפקה) אם כי את הספיישל לילדים בו יש קרוסאובר בין הדוקטור ה-10 לדוקטור ה-6 עדיין (לדעתי) לא ניתן לגמריי לקחת כקאנון רישמי כי הוא סותר הרבה עובדות שנאמרו בסידרה בנוגע למה קורה כאשר הדוקטור פוגש את עצמו. + עד היום רק ספר אחד (מהסידרה ספרים של "הסידרה החדשה") בכיכובם של רוז והדוקטור התשיעי, שיצא לאור ואחריו! אירועים מהספר הוזכרו מס' פעמים בסידרה ובסידרת הבת של שרה ג'יין נחשב כ99% קאנון. כל שאר הספרים, קומיקסים, הצגות, סרטים ותסקיטיי רדיו הם לא קאנון אלא בעיני המבונן/קורא/מעריץ

Tristana

New member
תסלחו לי על השימוש ב-WHAT?!?!

הספשלים הם ממש ממש לא מחוץ לקאנון... זה סך הכול פרק מקשר בין העונות.... וגם הפרקים המיוחדים בני 15 דקות של "ילדים במצוקה" הם לא מחוץ לקאנון. ההבדל הוא שיש צורך לראות את הספשלים על מנת להבין את העונה הבאה, ואת פרקי ה-15 דקות לא.

הכוונה היא, שהם יכולים לעשות הכל בספיישלים,

להביא איזה דמות שבא להם, איזה סיפור שבא להם אפילו אם זה לא קשור לגבולות הסדרה. זה מה שנאמר לי, אם אתם אומרים שאני טועה, אני אבדוק את זה, לפי מה שזכור לי, אחרי שחברי בפורום הבריטי, אמרו לי את זה הלכתי לבדוק בוויקיפדיה ומצאתי כל מיני דברים שמוכיחים זאת, אבל גם שם יכולים לטעות לא? אוקיי, אני אבדוק לעומק ואדווח.

Yaki J

New member
כל מה שמשודר בטלויזיה - הוא חלק מהקאנון

מה שלא זה הסיפורים, הקומיקסים, תוכניות האודיו ושני הסרטים המחורבנים.

תודה רבה על ההבהרה.

אני הלכתי לבדוק בוויקיפידיה, וזה באמת ככה. אבל בארכיון ויקפדיה מיוחד של דוקאור הו, איפה שהו כשדיברו על הפאשלות של הסרט מ96 אמרו שם שזה לא חלק מהקאנון יחד עם הספיישלים, אולי מתכוונים לספיישלים אחרים שאיני מודעת אליהם.... נו טוב, לא נורא....

Tristana

New member
זה באמת נכון...

הם יכלו לא להשתמש בדונה יותר ומי זוכר בכלל את המלצרית האנמית מהספיישל האחרון?
עונה 4 מתחת => הספיישל האחרון הוזכר בעונה 4 פעמיים - הטיטניק ב"turn left" ומיסטר קופר בפרק הלפני אחרון.

nick at noon

New member
לא רואה חוקיות לגבי מלוות

מהתיאור שנתת זה נראה שאין חוקיות. החוקיות היחידה היא שכולן נשים. אולי יכול להיות גיוון מעניין אם יהיה גבר לשם שינוי. כמובן שזה יהיה חסר משהו אם בתפקיד הראשי של התוכנית יהיו רק שני גברים. אולי שבפתיחת עונה 5 יפגוש זוג (או אח ואחות) ויקח את שניהם.

Tristana

New member
לאור הפרק האחרון... ../images/Emo58.gif לסוף 4.

...זה גם הגיוני. דאברוס הוא לא יותר ממדען נאצי או אחראי לתעמולה, אם תרצו. וזה לאו דווקא מוטיבים של שואת העם היהודי ספציפית, אלא יותר של כל כיבוש אחר, כי כמו שכבר ציטטתי בעבר -
there's nothing original about world domination​
למרות שכשחושבים על זה, זה אכן היה יותר מכוון לזה - המדים והנשקים היו בהתאם לתקופה - מה שמאוד מוזר כי זה כמה וכמה שנים בעתיד - למה חיילים עדיין משתמשים בנשק עם כדורים, ולא באקדחי לייזר?

עוד משהו ממש חשוב ששכתי לציין../images/Emo58.gif../images/Emo26.gif

זוכרים שדיברתי על הצליל זה שהיה כשהרייט ג'ונס התחברה ב412? שהוא היה דומה לזה של המאסטר, אז בעקבות צפייה חוזרת בעונה ה3, הבנתי שהסאונד הזה הוא אותו אחד כי הרייט השתמה באותה הטכנולוגיה של ארכאיינג'ל נטוורק, שהוזכר ב312-313, שהתדר הוא מקשר תלפטיה, ב313 השתמשו בזה בכדי לקרוא לדוקאור על ידי הקהל שצעק וב412 השתמשו על ידי אותו הרעיון רק בכדי לחייג אליו. זהו. סוף סוף מצאתי את התשובות לכל השאלות. הדבר היחיד שלא פתור מבחינתי אלא אותם דברים שבמקורם סיימו ללא המשך, כמו האשה שלקחה את הטבעת, שמבחינתי אישתו לקחה אותה, והיא לא כמו שחשבנו, אולי גם היא טיים לוריד ויש לה שעון שיצר לה מציאות אנושית והפך אותה לכזאת, וזאת היתה התוכנית שלהם שבמידה והמאסטר לא מצליח, היא איכשהו תגיע ותשתנה חזרה, אבל זה יכול להיות הכל קשקוש. אולי זו הסיבה שהמאסטר באמת אמר "אני ניצחתי" ולא רק כי הוא הצליח לפגוע בנקודה הכי רגישה לדוקאור וכך הוא יצור לו חרטות ובלבלות בנשמה...חח... ><

למעלה