בצקת בקרנית

EFRATI728

New member
בצקת בקרנית

שלום רב,
לפני כ10 ימים אמי (בת 71)התחילה להרגיש גירוי בעין ימין,שהוביל לאדמומיות מסביב לעין והרבה דמע,היא שפשפה את העין המון כי זה פשוט הציק נורא.
היא הלכה לרופאת משפחה,שם אמרה לה שזה דלקת ונתנה לה טיפות אנטומיצין(משהו כזה),טוב זה לא עזר הרבה,אז החלטנו ללכת לרופא עיניים בקופת החולים,הוא בדק אמר שהוא רואה פצע ענק/הרפס/סינוסיטיס לא בדיוק יודע מה,ושלח אותנו למיון עיניים.
הגענו למיון עיניים-שוב לרופא לא מקצועי במיוחד,בדק את אמא מספר פעמים ואמר שזה משהו מאוד מוזר,כמובן שבשלב הזה כבר התחלנו ממש לדאוג.. :/
הוא שם לה טיפות להרחבת אישונים,ובדק אותה שוב,והתייעץ עם רופא בכיר יותר שגם הוא בדק אותה,ואמר שזו בצקת נוראית בקרנית,ושלח אותה לעשות OCT צילום כזה,אחרי שהסתכלו אמרו שאין צורך באשפוז,הוא נתן לה טיפות אחרות(בקבוק ירוק כזה) ומי מלח להוריד את הבצקת..וביקש לעשות בדיקת טופוגרפיה(מיפוי?) יש לנו ביום ראשון הקרוב,ואז לחזור אליו עם התוצאת טופוגרפיה.
השאלה היא אם בשבועיים שלושה האלה שאמא שלי לא תחת מעקב,אלא רק תחת טיפול ובדיקת טופוגרפיה יכול להיגרם איזשהוא נזק לעין.לפני שיצאנו מהרופא שאלנו אותו אם זה מסוכן הוא אמר שלא,אני מקווה שהוא לא שיקר...
והשאלה השנייה היא האם יש סיכוי שבצקת תעבור בסופו של דבר לבד,או תידרש כאן התערבות כירורגית..

בבדיקות ראייה שעשו לאמא היה לה הרבה יותר קשה לראות את המספרים בעין עם הבצקת מאשר בעין הבריאה,
אני מודאגת נורא,אשמח לתשובה
תודה מראש.

בצקת בקרנית

אני לא יכול לדעת האם הבצקת תעבור ללא ניתוח מכיוון שזה תלוי מה הגורם לבצקת. אם מדובר בבעיה בשכבה הפנימית של הקרנית, האנדותל, יתכן וזה לא הפיך ואז יש צורך בהשתלת קרנית מלאה או חלקית. אם הגורם לבצקת הוא הרפס למשל אז בטיפול נכון יתכן וזה יעבור. קשה לי לדעת ללא אבחנה ברורה מה הגורם לבצקת. מה זה בקבוק ירוק? סטרודקס? אם כן, בתוספת המי מלח נשמע שהיא מטופלת לבצקת אך שוב בלי שבדקתי אותה וללא אבחנה ברורה אני לא יכול לעזור יותר.
תשקלי לקחת את אימך למומחה לקרנית לחוות דעת שניה.
בברכה,

EFRATI728

New member
תודה רבה ד"ר על התשובה

נתנו לה רפרש טירס ומי מלח מרוכזים 5%.
ביום ראשון יש לה בדיקת טופוגרפיה של הקרנית וצילום המקטע הקדמי של הקרנית.
עוד שאלה אחת:
האם לחכות עם החוות דעת השנייה או לקבוע מיד?כיאחרי הבדיקה אנחנו צריכים לשוב לבית החולים עם התוצאות למעקב במרפאות חוץ עיניים.(התור ב23/3/15)

תודה על העזרה.

למעלה