בצק במלית פרי (לא בטוחה שזה נקרא שטודל) מאולתר

נטעליג

New member
בצק במלית פרי (לא בטוחה שזה נקרא שטודל) מאולתר

יש בנמצא הרבה תפוחים, חלקם לא יחזיקו מעמד מעבר לסופ"ש זה. חשבתי לקלף,לתבל במעט סוכר וקינמון ולבשל למחית ובזה למלא גלילה מבצק כלשהו.
האם במשך הבישול יצטברו נוזלים שאצטרך לסנן?
או להשאיר את המיצים ולהוסיף למלית משהו ש"ייבש" אותה?
ואם ניתן משהו מהמלית המבושלת האם כדאי להקפיא?

 

TCHM

New member
אם הכוונה לכרוכית (רולדה) זה אכן שטרודל...

וזה יכול להיות מכל סוג של בצק.
אבל יש גם מאפים ממולאים שאינם כרוכיות כמו מעטפות או שבלולים
ועוד במלית פרי.
לענין המחית - לא נהוג למלא כרוכיות במחית תפוחי עץ בשל המרקם
המעט בעייתי ומשום שרצוי "להרגיש" את הפרי ככל שאפשר למרות
שהם מתבשלים גם באפיה, כאמור לא נהוג אבל אפשרי.
במחית תפוחי עץ כמילוי משתמשים במאפים קטנים או בבלינצס למשל
או כתחליף לשומן בעוגות או להכנת מוסים/פודינג/קרמים.

בכל בישול של תפוחי עץ ובכל מרקם תהיה הגרה של מים, תלוי בסוג
ומרקם המלית הרצויה יהיה צורך לסנן את המים (פלחים, קוביות) או
סינון (בבישול עד התנדפות) במחית או בתוספת חומר מעבה.
בשימוש בפלחים או קוביות כדאי להוסיף חומרים שיספגו את הנוזלים
המופרשים או יעבו אותם כמו פירורי לחם/ביסקוויט, קורנפלור ואחרים.

ניתן להקפיא מחית/פלחים/קוביות תפוחי עץ תוך הקפדה על מניעת
התחמצנות (השחרה) ובתוספת של מעט סוכר, יש לקחת בחשבון
שפרי שהוקפא טרי או מבושל יתרכך מאד לאחר הפשרה עד התפרקות.

דרך נוספת לשימור תפוחי העץ היא בבישול עם/בלי מעבים כמרקחת
(קונפיטורה) כמובן בתוספת חומר נוגד חימצון במרקמים שונים ואיחסון
רגיל ללא הקפאה וזאת הדרך המועדפת לטעמי.
 

נטעליג

New member
חבל שלא קראתי לפני שהכנתי את הרסק המבושל

להכין מזה עוגות בחושות יהיה מצויין, מאד מתאים לי.
 
למעלה