בצק חשק ובצק שקם

בצק חשק ובצק שקם

מבקש מתכון מדויק לבצק שקם ובצק חשק.
מתכון במונחים מדויקים של משקל /נפח. לא "חצי חבילת חמאה" או " 1.5 גביעי שמנת" או "חבילת קמח תופח".
קחו בחשבון שכאן בגולה הדוויה יש להשיג או קרם פרש או שמנת נוזלית להקצפה או מיני שמנת מופחתת שומן. לא מחפש מתכונים "דיאטטיים".
ותודה למשיבים
 

TCHM

New member
שקמ (עם מרגרינה) חשק (עם חמאה)

350 גר' קמח תופח מנופה
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 מ"ל שמנת חמוצה

סוכר רק אם צריך ולפי הטעם, רצוי ללא.

תחליף לשמנת חמוצה:
קרם פרש סמיך.
יוגורט סמיך ("יווני").
חצי יוגורט וחצי מסקרפונה.
בגרמניה ואוסטריה - Saure Sahne, Schmand, Sauerrahm בכל מרכול.

לעבד את הקמח והחמאה עד לקבלת פרורים.( מעבד מזון או מיקסר וו גיטרה)
להוסיף את השמנת ולערבב רק עד לקבלת בצק.
לעטוף בניילון ולהעביר למקרר להתקשות.
 
אלפי תודות


 
למעלה