קמח כוסמין
דומה ברמה התזונתית לקמח חיטה, נניח לצליאקים הוא מחוץ לתחום. הוא נחשב פחות אלרגני, אף כי יש בו יותר חלבון מה שלא מסתדר לי לגמרי אבל שיהיה, בכל מקרה מומלץ להשתמש בקמח המלא שלו ולא הלבן . התוצאה היא שבאפיה הוא פחות גמיש ויותר גרגרי.
בעיקרון ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל , בקמח תפוחי אדמה, בעיקר כדאי לערבב סוגי קמח שונים כמו סורגום, תפוחי אדמה, עמילן טפיוקה,קמח אורז מלא או קמח תירס דק.
השאלה מדוע לא חיטה בעצם?
למאכלים הודים מתאים גם קמח עדשים וקמח אפונה, מעורב בקמח חומוס ואיזשהו עמילן כמו קורנפלור או תפוח אדמה.
בעיני מי שאין לו בעיה עם גלוטן ראוי לו להנות מהאכויות ששימוש בקמח חיטה נותן
בכל מקרה אין קשר לטבעונות וגם לא לבריאות באי שימוש בחיטה למעט מצבים מיוחדים