בצק לסמוסה

salo22

New member
בצק לסמוסה

שלומות, מחפש מתכון לבצק סמוסה טבעוני משימוש בשילוב קמחים מעניינים או\והמלצות על מוצר מוכן ברמה גבוהה שיכול להתאים להכנת סמוסה. התיכנון או לנסות ולאפות בתנור, כך שממש קריספי זה לא יצא, אבל מחפש משהו די קליל במרקם.. תודה רבה..
 

ladybug6

New member
הנה מתכון שנראה מעניין ופריך

משילוב קמח חומוס וקמח רגיל
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-4fc23a4ba01ec11004.htm

תתעלם מהמילוי שאינו טבעוני, אפשר למלא את זה במה שרוצים..

שים לב שהתמונה במתכון היא רק להמחשה (תמונה ממאגר מקצועי) אז אני לא יודעת איך זה יוצא באמת בפועל. וגם במתכון כתוב לטגן בשמן עמוק - באפייה אני לא חושבת שזה יצא פריך.

סורי שאין לי המלצה מנסיון, לא יצא לי להכין סמוסה אף פעם
 

RSPA

New member
שני מתכונים, השני אסלי הודי

מתכון של רושפלד (להסתכל רק על המתכון הראשון. כל השאר אלה וריאציות לא ידידותיות בחלקן).
http://tinyurl.com/pavjn53

סמוסה ירקות - מתכון הודי אורגינל (סמוסה הרי מגיעה מהודו...) טבעוני לחלוטין של מסעדת אינדירה.
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/452/352.html
 

RSPA

New member
וקליפ שמראה גם איך לעצב את הסמוסה


ואיך למלא ולסגור אותה. כן הוא נותן הרבה טיפים (בקשר לטיגון ועוד).
http://www.youtube.com/watch?v=iIVJN0Yz1Y0
 

salo22

New member
תודה גם לך וגם לליידיבאג ולגבי קמח לבן

את המתכונים האלו יצא לי לראות בגיגול וחשבתי אולי שיצוץ משהו שונה שבעיקר משתמש בסוגי קמחים מיוחדים שאני לא ממש מכיר אותם, מעבר לקמח החומוס שמופיע יחסית הרבה, חשבתי שאולי קמח כוסמין ודברים מעניינים אחרים מהצד הטיבעוני יוכלו לצוץ מניסיון של אנשים פה.
התכוונתי גם למתכונים שאינם משתמשים בקמח חיטה כלשהי, משום מה היה לי ברור שטיבעונים לא משתמשים בו או לפחות לא נוהגים.. בקרוב נארח טיבעונים לארוחה ואני חושב חזק על התפריט, מאוד רוצה לעשות ארוחה מיוחדת עבורם במגרש הביתי שלהם
 

RSPA

New member
מבט בסיסי על טבעונות

טבעונות לא מכוונת עפ"י סוג מסוים של קמח ולא סוג מסוים של מרכיב אחר כלשהו.
יחודה של הטבעונות הוא בדבר בסיסי אחד בלבד : לא עושים שימוש (גם כמזון) בבעלי חיים או בתוצריהם.
 

salo22

New member
לפי פרשנות זו

צמחונות וטבעונות היו מבחינתי היינו הך עד היום, לא החשבתי המשתמשים במוצרים מבעלי חיים כצמחוניים, אבל נראה שהפרשנות בעניין די פתוחה.
 

RSPA

New member
צמחונים משתמשים בתוצרים של בעלי חייים

למשל: ביצים, מוצרי חלב (של בעלי חיים), גבינות וכד'.
 
קמח כוסמין

דומה ברמה התזונתית לקמח חיטה, נניח לצליאקים הוא מחוץ לתחום. הוא נחשב פחות אלרגני, אף כי יש בו יותר חלבון מה שלא מסתדר לי לגמרי אבל שיהיה, בכל מקרה מומלץ להשתמש בקמח המלא שלו ולא הלבן . התוצאה היא שבאפיה הוא פחות גמיש ויותר גרגרי.

בעיקרון ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל , בקמח תפוחי אדמה, בעיקר כדאי לערבב סוגי קמח שונים כמו סורגום, תפוחי אדמה, עמילן טפיוקה,קמח אורז מלא או קמח תירס דק.

השאלה מדוע לא חיטה בעצם?
למאכלים הודים מתאים גם קמח עדשים וקמח אפונה, מעורב בקמח חומוס ואיזשהו עמילן כמו קורנפלור או תפוח אדמה.

בעיני מי שאין לו בעיה עם גלוטן ראוי לו להנות מהאכויות ששימוש בקמח חיטה נותן

בכל מקרה אין קשר לטבעונות וגם לא לבריאות באי שימוש בחיטה למעט מצבים מיוחדים
 

salo22

New member
מעולה, תודה לכולם


לא חקרתי עד היום עניין הקמחים לעומק, בכל מקרה אורחיי אינם משתמשים בקמח חיטה, לא מטעמי רגישויות, אך כנראה כמו שציינת אולי אין לזה בכלל קשר לטבעונות.
 
למעלה