בצק לקיש ללא לקטוז וללא גלוטן

  • פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
בצק לקיש ללא לקטוז וללא גלוטן

משהוא יודע? מכיר ?
גיגלתי ולא מצאתי.
בא לי להכין קיש קטן עם מילוי של פטריות כלשהוא , חשבתי על שילוב של פטריות עם בצל , אבל אין לי מושג איך עושים בצק לקיש , יש את המתכונים הקלאסיים הרווי חמאה וקמח חיטה אבל אין לי מה לעשות עם זה.
בלי שמרים .
גם רעינות למילוי יתקבלו בברכה - כל מה שמכיל - עגבניות בכל פורמט / פטריות/ בצל / גזר / כל משפחת השקדים/ אגוזים / גרעינים וכל השילובים שלהם / עדשים כתומים/ שחורים
יש?

תודה.
 
את יכולה לקחת כל מתכון של פולנטה

ולהשתמש בו ליצירת "בצק" של קיש - עשיתי לא מזמן טארטלטים משאריות פולנטה. מצמידים לתבנית.
תערמי על זה מלית פטריות מוקפצות בשמן זית, מלח, פלפל אולי תימין, אולי קצת שמנת אלפרו


אפשרות אחרת - לקחת שאריות אורז מוכן, לטחון עם אגוזים ועשבי תיבול, להדק לתבנית ולמלא כנ"ל
 
שום בעיה

אצלנו מרבים להכין בצק לקיש ללא גלוטן וללא חמאה
היחס בבצק נטול גלוטן כפי שנדמה לי שאמרתי לך פעם יהיה 2/3 קמח בסיס שזה אומר- סורגום, טף,אורז מלא, תירס עדין או גס, חומוס, קינואה, שבבי תפוחי אדמה,שקדים או אגוזים, קוקוס טחון דק.
1/3 עמילן שזה אומר- תפוחי אדמה, אורז לבן, טפיוקה, קורנפלור.

הבחירה תהיה על פי האופי שאנחנו מבקשים לתת , הטעם והמרקם.

במקרה שלך אני הייתי מערבבת רבע כוס שקדים טחונים,רבע כוס קמח אורז מלא, חצי כוס קמח סורגום או אחר מהרשומיל לעיל. חצי כוס קמח תפוחי אדמה.
לזה תוסיפי רבע כוס שמן זית וכף שומן קוקוס או שליש שמן זית או שמן צמחי אחר שיש לך.
מעט מלח,תתחילי ללוש ותוסיפי מים בכפות לפי הצורך, משהו כמו 5 -6 כפות מים . את יכולה גם במעבד מזון לעבד את הבצק רק לא יותר מדי, להוסיף את החומרים עד שמתכדר כדור בצק.
צנני אותו במקרר. שטחי בתבנית שלא יעלה על חמישה מ"מ, כלומר ממש דק. עדיף לאפות אותו מעט שיתייצב לפני שמכניסים אליו מלית.

בהצלחה
 

ladybug6

New member
תותחית

 
מילויים

עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקיקות מעורבבות בתוך חצי גוש טופו טחון עם בצל במעבד מזון ועוד חצי ממנו מגורר על פומפיה. בצל מטוגן וקישואים מוקפצים תמיד משדרגים מליות כאלה.
מלמעלה את יכולה לצפות בתערובת שקדים ואגוזים שבורים גס.

רבעי עגבניה על מחבת , בקערה לערבב קמח חומוס עם מים ותבלינים. עגבניות על הבצק מעלשכבת שקדים קלופים מעובדים במעבד מזון , מעל להנזיל את החומוס עם בזיקת שמרי בירה ממעל לתנור.

אני לא הייתי ממלאה בצק בעדשים אלא מכינה מהם תבשיל הודי עצמאי.
 
למעלה