בצק לרולדות – מלוח

בצק לרולדות – מלוח

זהו מתכון רק לבצק רולדה מלוח שבו ניתן להכין מלית של-גבינות/בשר/פטריות דרגת קושי – 3 החומרים לבצק 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 כוס מים פושרים חופן מלח 400 גרם מרגרינה (2 חב') (להמיס על אש קטנה ולקרר) 1 ק"ג קמח מילוי - בשר/פטריות/גבינות ציפוי - ביצה ושומשום/קצח/שבבי בצל. אופן ההכנה להמיס את השמרים עם ½ מכמות המים בתוספת מעט קמח. להניח בצד להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה , להכניס את הקמח וליצור גומה להוסיף את שאר החומרים ובסוף להוסיף את השמרים. ללוש לבצק (הרבה זמן). להניח מכוסה להתפחה כפולה. לחתוך את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח, לפתוח 1 עלה ולמרוח מעל אחת מהתוספות. לגלגל לרולדה ולסגור. להמשיך כך עם כל החלקים של הבצק. לשמן תבנית אפיה ולהניח את הרולדות כשהסגירה כלפי מטה. למרוח מעל ביצה מדוללת במעט שמן ומעל מפזרים שומשום.
 

oisdvib

New member
שוש, אפשר להקפיא חלק מהרולדות?

אם כן - לפני האפיה או אחרי מה עדיף ?
 
אפשרי גם וגם , אבל עדיף להקפיא

כל דבר לחוד ז"א הבצק לחוד (כמובן לאחר ההתפחה) והמלית לחוד וברגע האחרון למלא ולגלגל. האפיה למעשה האפיה היא 35 דקות בערך ונעים יותר לקבל אפוי במקום. חייבים להפשיר את הבצק מההקפאה במקרר בערך 1/2 יום ואחר"כ להוציא על השיש. את המלית ניתן להפשיר במיקרו. כמובן שאפשר להקפיא יחד עם המלית מגולגל, עדיף לפני האפיה, נעים לקבל מאפה ישר מהאפיה.
 

oisdvib

New member
שוש, ניסית את הבצק הזה במילוי

פטריות? אם כן, תאמרי לי מה עשית.
 
מילויים מתוקים ומלוחים לבצקים שונים

מילויים לבצק- שק"מ/עלים/צרפתי/שמרים 1. 100 גרם גבינה בולגרית 1 תפו"א – למעוך /1 חציל – לצלות לקלף ולקצוץ את הפנים 1 בצל מטוגן (אפשר גם בלי לטגן אלא רק לאדות במים) 1 ביצה. 2. 1 בצל מטוגן (אפשר גם בלי לטגן אלא רק לאדות במים ) 1 תפו"א (למעוך) 150 גרם פטריות חתוכות + 1 כף - אבקת מרק + פלפל שחור ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה. 3. 1 תפוח עץ מגורר (לא מבושל) 6 כפיות סוכר/סוכרזית (ניתן להוסיף עוד אם אוהבים מתוק) 1 כפית קינמון 2-3 כפיות פירורי לחם/קמח מצה. ניתן להוסיף 100 גרם אגוזים קצוצים 4. 1 תפו"א מתוק - למעוך ½ כפית קינמון 6-9 כפיות פירורי לחם/קמח מצה. 5. 1 בצל מטוגן (אפשר גם בלי לטגן אלא רק לאדות במים ) + ½ ק"ג בשר . 2 פרוסות לחם (פנים הלחם) שהושרו ונסחטו - לפורר פנימה 1 כף שטוחה - פלפל שחור + אבקת מרק ¼ כוס מים. אופן ההכנה של מילוי מס' 5 לטגן/לאדות בצל ואחר"כ מוסיפים למחבת את כל החומרים, לערבב כל הזמן בכף עץ עד שהצבע מתחלף לאפור. 6. 1 ק"ג תרד (לקצוץ) + 200 גרם בשר/300 גרם גבינה בולגרית + 1 ביצה 7. 1 ק"ג תפו"א (למעוך)+2 ביצים+150 גרם גבינה טוב טעם/בולגרית+ ¾ כוס חלב.
 
למעלה