1מדינת ישראל
New member
בצק לרולדות – מלוח
זהו מתכון רק לבצק רולדה מלוח שבו ניתן להכין מלית של-גבינות/בשר/פטריות דרגת קושי – 3 החומרים לבצק 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 כוס מים פושרים חופן מלח 400 גרם מרגרינה (2 חב') (להמיס על אש קטנה ולקרר) 1 ק"ג קמח מילוי - בשר/פטריות/גבינות ציפוי - ביצה ושומשום/קצח/שבבי בצל. אופן ההכנה להמיס את השמרים עם ½ מכמות המים בתוספת מעט קמח. להניח בצד להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה , להכניס את הקמח וליצור גומה להוסיף את שאר החומרים ובסוף להוסיף את השמרים. ללוש לבצק (הרבה זמן). להניח מכוסה להתפחה כפולה. לחתוך את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח, לפתוח 1 עלה ולמרוח מעל אחת מהתוספות. לגלגל לרולדה ולסגור. להמשיך כך עם כל החלקים של הבצק. לשמן תבנית אפיה ולהניח את הרולדות כשהסגירה כלפי מטה. למרוח מעל ביצה מדוללת במעט שמן ומעל מפזרים שומשום.
זהו מתכון רק לבצק רולדה מלוח שבו ניתן להכין מלית של-גבינות/בשר/פטריות דרגת קושי – 3 החומרים לבצק 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 כוס מים פושרים חופן מלח 400 גרם מרגרינה (2 חב') (להמיס על אש קטנה ולקרר) 1 ק"ג קמח מילוי - בשר/פטריות/גבינות ציפוי - ביצה ושומשום/קצח/שבבי בצל. אופן ההכנה להמיס את השמרים עם ½ מכמות המים בתוספת מעט קמח. להניח בצד להתפחה כפולה. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה , להכניס את הקמח וליצור גומה להוסיף את שאר החומרים ובסוף להוסיף את השמרים. ללוש לבצק (הרבה זמן). להניח מכוסה להתפחה כפולה. לחתוך את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח, לפתוח 1 עלה ולמרוח מעל אחת מהתוספות. לגלגל לרולדה ולסגור. להמשיך כך עם כל החלקים של הבצק. לשמן תבנית אפיה ולהניח את הרולדות כשהסגירה כלפי מטה. למרוח מעל ביצה מדוללת במעט שמן ומעל מפזרים שומשום.