בצק סוכר וצבעי מאכל טבעיים ביתיים

LostTime

New member
בצק סוכר וצבעי מאכל טבעיים ביתיים

יש חיה כזאת?
ראיתי שיש אפשרות להכין צבעי מאכל טבעיים מדברים שיש בבית כמו כרוב סגול ופטרוזיליה. השאלה אם צבעי מאכל ביתיים כאלה יכולים לתפוס על בצק סוכר? המטרה היא להכין עוגת לגו כבדיחה לחבר ואני מנסה קצת לצמצם עלויות. אם כן- יש למישהו רעיון לדברים ללא טעם לוואי שיתנו לי את הצבעים כחול, אדום, צהוב? מניחה שהירוק יווצר מערבוב של כחול וצהוב. אם לא- האם רק צבעי מאכל ג'ל ייתפסו כאן או שגם צבעי המאכל הרגילים הפשוטים? לא צריכה שזה יהיה מושלם.

bali

New member
מנהל
יש בעיה אחת בצביעה טבעית של בצק סוכר

צבעים טבעיים שמכינים לבד לא מרוכזים מספיק.
בצק סוכר צריך צביעה עם ממש כמה טיפות של נוזל, אחרת הוא נהיה דביק מאד. לכן בד"כ משתמשים בצבעי מאכל בג'ל או בנוזל מאד מרוכז.
אם את מצליחה ליצור צבע ממש ממש מרוכז, כזה שמספיקה מקסימום חצי כפית ממנו כדי לצבוע את הבצק, אז אפשר לנסות להשתמש בו. אם נהיה דביק מדיי, לפדר בקורנפלור וללוש עד שנוח לעבוד. אחרת, הייתי בכל זאת משתמשת בצבעים קנויים.

LostTime

New member
יש לך המלצות ליצירת הצבע המרוכז?

מעולם לא עבדתי עם בצק סוכר או יצרתי צבעי מאכל ביתיים.

bali

New member
מנהל
אף פעם לא הכנתי צבעי מאכל טבעיים

הייתי מחפשת בגוגל איך מכינים אותם.
משערת שזה דורש טחינה של החומר הצובע עם מעט מים לתערובת כמה שיותר חלקה ואז סינון שלא יהיו גושים ותישארי רק עם נוזל סמיך. זו רק השערה שלי, לא מנסיון.

לגבי עבודה עם בצק סוכר, הוא די דומה לפלסטלינה. לשים אותו שיתרכך ויהיה נוח לעבודה, אם דביק משתמשים בקורנפלור ל"קימוח", ולא בהרבה מדיי ממנו.
הצביעה נעשית ע"י הוספה של מעט צבע לבצק ולישה עד שהבצק בצבע אחיד. אפשר להוסיף עוד צבע תוך כדי לישה. שוב, אם דביק, מאבקים בקורנפלור. מציעה לעשות את החלק של הצביעה עם כפפות חד פעמיות.

בצק הסוכר מתייבש ומתקשה באוויר, אז כשלא משתמשים בבצק, צריך לעטוף אותו היטב בניילון. כשמסיימים לעצב את הבצק, אפשר להשאיר את היצירות על שולחן או על השיש, על גבי מגבת נייר או נייר אפייה, כדי שיתקשו. קחי בחשבון שכשהבצק מתייבש הצבע יהיה קצת יותר בהיר.

בהצלחה

יצורה

New member
את יכולה להכין צבעי מאכל מאבקה

למשל לייבש פרוסות סלק בתנור ולטחון - זה נותן צבע מאוד חזק. הבעיה היא שזה לוקח זמן, חשמל (הפעלת תנור ללילה שלם) וחומר גלם (ידיד שניסה קיבל בערך 4 כפיות אבקה מסלק אחד) - אולי כבר עדיף לקנות 3-4 צבעים איכותיים ע"ב ג'ל וליצור ערבובים.

למעלה