בצק סוכר

קאט בלו

New member
בצק סוכר

התנדבתי בכיתה של הבת שלי להכין רעיון מקורי לטקס שבועות אשר הם עורכים.... קניתי שבלונה מפלסטיק (של שוקולד) עם צורות לוחות הברית, נסיתי עם גבס יצא סתם לא משהו... אז הלכתי על כיוון של עוגיות, יופי של בצק קל ונעים..... אבל העוגיות תפחו והכל הפך לגוש קניתי בצק סוכר, אמרו לי תקחי אותו כמו שהוא (בצבע צהוב) תערבבי בחצי קילו חצי כפית CMC תערבבי תיצקי ותמתיני לילה, המתנתי לילה וכלום הבצק לא יוצא, גרדתי את הבצק זרקתי לפח, שמתי שקית נילון והתוצאה יותר טובה.... אז עכשיו כככה איך עובדים עם בצק סוכר? למה הוא נדבק לידיים זוועה? האם כשאני שמה לו מקל הוא הופך ממש לסוכריה? כמה זמן הוא יכול להשמר (אניצריכה את זה ליום שישי הבא) אשמח לקבל טיפים נוספים הצילו...אני נואשת.....ורוצה את הטוב ביותר לבת שלי!!!!!!!!
 

net the jet

New member
קודם כל- בעוגיות שרוצים לקשט, אפשר לוותר

על אבקת אפיה, לשים במרווחים גדולים ואז הכל בסדר. לגבי עבודה עם בקצ סוכר- תתחילי לקרוא פה במאמרים, יש הסברים צמוינים. אם את רוצה להכין סוכריות אז א- לא ממש צריך CMC, ב- אחרי שלשת את ה CMC פנימה, סגרת בשקית ? חזרה בקופסא ? כי רק כך שומרים בצק סוכר. אחרי שהבצק עם CMC או בלי, אחרי לישה, מרדדים אותו על משטח עם קורנפלור, אם בזמן הלישה הוא דביק- מוסיפים קורנפלור. עד שהוא גמיש ונוח לעבודה ולא דבקי. ללוש טוב טב שלא יהיו סדקים שבאמת יהיה גמשי וחלק. ואז אחרי שמרדדים לגובה של כמעט ס"מ, ניתן לקרוץ ( עם מה שאת רוצה שיראה לוחות הברית או מה שבא לך ) לשים רגע בצק על משטח ששי בו קורנפלור שלא ידבק, ואחרי דקה שתיים בזהירות בתנועה סיבובית עדינה לשפד על מקל. לתת לזה לנוח כ 24 שעות ליבוש על משטח ישר ( שוב עם קורנפלור שלא ידבק )
 

net the jet

New member
לגבי כמה זמן זה נשמר- הרבה! ( יש תאריך תפוגה

על הקופסא- זה עד מתי שאפשר לאכול את זה)
 

קאט בלו

New member
תודה על התשובה....ועוד שאלה

אני מנסה להכין את הסוכריות מתוך שבלונות של שוקולד זה אפשרי? שמתי נילון נצמד הצמדתי לחצתי ויוצא לא הכי מדויק אבל יוצא. הצורה של הלוחות יוצאת כמו שצריך -כמעט... בכל זאת לוחות הברית והשנים עשו את שלהם , כך זה גם נראה לא הכי עגול סימטרי ומושלם אז חשבתי לקנות טוש אכיל ולרשום עליו את האותיות אהממ כמו כן בחנות מכרו לי אבקת זהב ותרכיז דבש מרוכז לערבב קצת וקצת ולשים למעלה לניצנוץ.... האם יש משהו שנותן צבע כמו של מישן?
 

net the jet

New member
לא ניסיתי להכין ככה, אבל אם זו "תבנית" אז את

בהחלט יכולה להכין, רק לא לשים ניילון אלא לפזר שם קורנפלור, לדחוס בצק סוכר שלשת טוב, ולישר את החלק החיצוני, ומיד להוציא בעדינות ואז ליבש ככה טוב טוב. לגבי טוש- בהחלט יכולה לכתוב ( אבל לחכות לפחות יממה שיתיבש אחרת יהיו לך חריצים בצק ) לא יודעת מה זה תרכיז דבש... אבל עם אבקת זהב עובדים כך- מוהלים טיפת אבקה עם ממש טיפת אלכוהול ( למאכל ) אפשר וודקה\רום וכ"ו... ועוברים עם מכחול על המקום שרוצים לצבוע, לעבור פעם אחת עם המכחול, לא יותר. כמובן שרק על בצק יבש. לגבי מראה מיושן, בעקרון אפשר אחרי שהבצק יבש לערבב טיפת חום\צהוב ועם ספוג לעשות "כתמים" כמו צבעית וואש, עם ממש טיפת צבע מדולל...
 
למעלה