בצק פחזניות- למה דווקא כף עץ?...

בצק פחזניות- למה דווקא כף עץ?...

אתמול הכנתי פחזניות. אחרי בטח חמש עשרה שנה,מהפעם האחרונה שהכנתי(וגם אז,הכנתי אולי פעם או פעמיים).

בגלל בורות,בחשתי בכף מתכת. הבצק,אגב,עדיין התנהג 'יפה',והתרכז סביב הכף.

אחר כך,עשיתי טעות קריטית-שוב בגלל בורות- נתתי לבצק 'להצטנן' חצי שעה,במקום רק דקה או שתיים.

ואכן להוסיף את הביצים,היה סוג של תרגיל לחיזוק שרירי הזרוע(המערבל שלי,זה שמותאם לבצק,הוא ידני).

הצלחתי איכשהוא לערבב,אבל זה נראה אחרת ממה שזה נראה בסירטוני וידיאו שמדגימים הכנת פחזניות.


הכסנתי לתנור,ויידעתי את הבת שלי(שהכינה אותן יחד איתי),שאני לא בטוחה שהתוצאה תהיה אכילה.

להפתעתי,הפחזניות האפויות יצאו עם החלל המפורסם,אם כי- הן די שטוחות.

אנחנו נשתמש בהן. אולי אח'כ אביא תמונה של אחת מהן.

ועכשיו לשאלה: מה העניין הגדול בכף עץ לבצק הזה?... אני לא בטוחה שייש לי בכלל כף עץ בבית,יש לי כפות מתכת,וגם כפות פלסטיק. האם בפעם הבאה,
בהנחה שאקפיד על צינון קצרצר של הבצק- אפשר יהיה להשתמש בכף פלסטיק\מתכת,ועדיין לקבל תוצאה טובה?


תודה

ושבת שלום
 
יש מצב שפתחת את התנור?

בזמן האפיה?לא אמור להיות משנה שהבצק היה קר,.
יכול להיות שהוספת יותר מידי ביצים והיה רך מידי..ולכן נפל.
יש המון דברים שמשפיעים על הפחזניות, צריך איזו במרקם ..
 
ככל הזכור לי,

פתחתי את התנור אך ורק פעם אחת- כשהן היו כמעט מוכנות(הצבע היה כבר זהוב),ונתתי להן אחרי הפתיחה עוד חמש דקות,(בתנור סגור,ודלוק) והן היו בהחלט מוכנות אחרי החמש דקות האלה.

הבצק נראה גרוע כבר אחרי הוספת ביצה אחת,אז אני לא חושבת שזה היה עניין של יותר מידי ביצים.

תודה :)
 
זו הבעיה שלך

אסור לפתוח דלת של תנור שאופים פחזניות

המים מתאדים וגורמים לפחזניה לגדול ולהיות חלולה, ואז היא מתיבשת ומתקבעת , ברגע שפתחת נכנס אוויר שינה את כל מה שהתרחש האויר מה]חזניות יצא ולא היה מה שיגרום להם להישאר גבוהות ויפות
 
ברחה המילה..פתיחת התנור זו הבעיה


 

bali

New member
מנהל
לא חייבים כף עץ לדעתי

לדעתי זה היה יותר עניין של הבצק שהתקרר לגמרי.
אם מערבלים במיקסר עם וו גיטרה זה פחות נורא כי המיקסר יותר חזק מערבול ידני, אבל אם הביצים לא מוטמעות לגמרי אחרי כל הוספת ביצה, המרקם יכול להידפק קצת.

ראיתי פעם בסרטון שהשיטה לבדוק שהבצק במרקם הנכון היא לצבוט קצת מהתערובת בין האגודל לאצבע ולראות שנוצר חוט קטן בין האצבעות שלא נקרע.

גם אם כתוב במתכון נגיד 4 ביצים, צריך לבדוק אחרי 3 ביצים כי לא תמיד צריך את הרביעית.
 

almogi

New member
למה בכף עץ

הסיבה פשוטה - בצק פחזניות (בצק רבוך) צריך לבחוש כשהוא חם (גם על הכיריים כשמוסיפים את הקמח לתערובת החמאה והמים וגם לאחר מכן כשמוסיפים את הביצים).
כף מתכת מוליכה חום ולכן אם משתמשים בה הידית נהית חמה ולא נעימה לאחיזה. עץ הוא מוליך חום גרוע ולכן נוח יותר שימוש.

פלסטיק גם יעבוד טוב (בתנאי שאינו נמס בחום...)
 
תודה לכולכם-החכמתי!

כשנכין שוב, אתסכל דרך הדלת,(אדליק את הנורה,כך שזה צריך להיות מספיק טוב לבירור מצב האפייה)

ו= אשתמש בכף פלסטיק שיש לי שמתאימה לבישול,ופשוט אחזיק אותה עם מגבת,או כפפת אפיה.


פורים שמח !
 
למעלה