בצק פריך - זה משהו שקשה להכנה?

תומאס

New member
בצק פריך - זה משהו שקשה להכנה?

ידידה טובה שלי מבשלת ברמה מאוד גבוהה, אמרה לי שהיא לא מצליחה להכין בצק פריך באותה רמה שהיא הייתה רוצה.
אני מבין מעט מאוד בבישול ועוד פחות מזה באפייה, ורציתי לשאול האם באמת קשה להכין בצק פריך טוב וברמה גבוהה?
 

TCHM

New member
כנראה שהיא לא מבשלת ברמה מאד גבוהה...

בצק פריך הוא בצק קל הכנה אם מקפידים על כמה כללים.
 
לא. בעיקר אם יש לך מעבד מזון.

חשוב להקפיד שהמצרכים יהיו קרים מאוד. בעיקר החמאה, אבל כדאי שגם הקמח והביצה. אם יש צורך להוסיף מים (לא תמיד יש) - שגם המים יהיו קרים.
&nbsp
מתחילים מחמאה וקמח במעבד מזון - בפולסים. עד שנוצרת תערובת פירורית.
אז מוסיפים ביצה ונותנים למעבד לעבוד עד שמתגבש בצק בגוש אחד ש"רץ" בתוך המעבד. אם לא נוצר גוש כזה אפשר להוסיף כף - שתיים של מים קרים.
עם סיום ההכנה - לשטח לפיתה ולהעביר למקרר לשעה/לפריזר לחצי שעה.
כדאי לרדד - להקפיא בתבנית, ורק אז לאפות.
בהצלחה.
 
לא משהו מסובך


צריך מעבד מזון טוב או ממש לדעת ללוש היטב.
&nbsp
אני מאלה שמסתבכות עם ההכנה של בצק עלים עם החמאה והקיפולים- אז פשוט קונה
 

TCHM

New member
לא חייבים מעבד מזון ואסור ללוש היטב...

אפשר להכין בקלות גם במיקסר רגיל או ידנית.
יש כמה שיטות להכנת בצק פריך, תלוי איזה בצק מכינים,
לאיזה מטרה ובאיזה מרכיבים/חומרים משתמשים.
 

ornme1

New member
פשוט לבצע בשני שלבים: שלב הפירורים,

שהוא ערבוב השומן עם החומרים היבשים, כלומר לדוגמא חמאה עם קמח וסוכר עד שנהיה פירורים כמו אורז.
שלב שני - הוספת הנוזלים והביצים (אם המתכון דורש ביצים, כמובן) ועירבוב ולישה לבצק.

וכמו בכל בישול ואפיה - חומרים טובים במרקם וטמפרטורה מתאימים למתכון ומתכון טוב.

ואם נעזרים נכון במכשור כמו מיקסר או מעבד מזון, סבבה.

ואגב, סבתי נהגה להוסיף לבצק פריך מתוק כף קוניאק, גם אם לא היה במתכון. היא טענה שזה מה שעושה את זה. אז אולי גם במקרה של הידידה שלך זה מה שיוסיף?
 

yair_bar

New member
מנהל
היא הסבירה מה בתוצאה לא יוצא כפי שהיא הייתה רוצה?

בעקרון, כפי שהסבירו כאן נכון, ההכנה לא מסובכת.
&nbsp
אפשר להגיד שבדיוק ההפך - כמות המרכיבים קטנה וההכנה דורשת הקפדה על כמה כללים פשוטים.
&nbsp
אם מתחשק לך אתה מוזמן לבקש ממנה פירוט מה בדיוק לא יוצא לה כמו שהיא הייתה רוצה ו/או באיזה מתכון ובאילו כלים היא משתמשת.
&nbsp
נשמח לנסות לסייע
&nbsp
&nbsp
 

תומאס

New member
האמת שלא ירדתי איתה לפרטים, מה בדיוק לא יוצא.

אני יודע שהיא ניסתה מתכון של קרין גורן, ולא הייתה מרוצה מהתוצאה.
אבל אני אעביר לה את ההמלצות שלכם ואברר איתה שוב.
תודה רבה לכם על היחס החם והנכונות לעזור!
 

אמבר14

New member
חשוב! בבצק פריך

מערבבים עד לאיחוד החומרים ולא יותר כדי שהגלוטן לא יתפתח בבצק מה שגורם לבצק להיות דחוס ולא פריך.
 
למעלה