פשוט לבצע בשני שלבים: שלב הפירורים,
שהוא ערבוב השומן עם החומרים היבשים, כלומר לדוגמא חמאה עם קמח וסוכר עד שנהיה פירורים כמו אורז.
שלב שני - הוספת הנוזלים והביצים (אם המתכון דורש ביצים, כמובן) ועירבוב ולישה לבצק.
וכמו בכל בישול ואפיה - חומרים טובים במרקם וטמפרטורה מתאימים למתכון ומתכון טוב.
ואם נעזרים נכון במכשור כמו מיקסר או מעבד מזון, סבבה.
ואגב, סבתי נהגה להוסיף לבצק פריך מתוק כף קוניאק, גם אם לא היה במתכון. היא טענה שזה מה שעושה את זה. אז אולי גם במקרה של הידידה שלך זה מה שיוסיף?