בצק פריך ללא לקטוז

CallMeCavanaugh

New member
בצק פריך ללא לקטוז

אני אמור להכין קינוח עבור, בין היתר, רגישים ללקטוז. חשבתי לנסות להכין משהו עם בצק פריך, אבל אז נזכרתי שיש בו חמאה. יש משהו שאפשר לשים במקום החמאה ולא מרגרינה?
 

bali

New member
מנהל
אפשר לנסות עם שמן קוקוס

בטמפ' החדר הוא קשה, צריך לחמם אותו ממש מעט (20 שניות בערך) במיקרוגל רק כדי שיהיה אפשר להוציא אותו בכף מהצנצנת, הוא רך אחרי החימום הקצר אבל בקירור הוא מתמצק שוב. להיזהר לא להמיס אותו ממש לנוזל, זה קורה מהר. מקסימום אפשר לקרר אותו טיפונת שוב אחרי ששוקלים אותו.

הכנתי איתו עוגיות פריכות ויצא מצויין, רק יש טעם עדין של קוקוס. לא ניסיתי לעשות ממנו קלתית או משהו דומה.

ושמים ממנו קצת פחות מאשר חמאה או מרגרינה, 20% פחות.
 

CallMeCavanaugh

New member
מה עם חמאת קקאו?

יש סיכוי שהיא תעבוד או שזה ממש לא מתאים?

עד אתמול חשבתי שמוצרי קוקוס יהיו התחליפים העיקריים בהם אשתמש, אלא שאתמול הייתי בחתונה של חברים. מרק ארטישוק ירושלמי עם נגיעות קוקוס היה נחמד מאוד, אבל קרם ברולה קוקוס כבר היה מוגזם לגמרי.
 

bali

New member
מנהל
לא ניסיתי לאפות עם חמאת קקאו

נראה לי שזה לא יעבוד...
 

CallMeCavanaugh

New member
טוב, במקרה הכי גרוע

נכין עוגת הג'ונגל השחור. זה כמו עוגת היער השחור, רק עם טעם של קוקוס.
 

bali

New member
מנהל
אהבתי ג'ונגל שחור

 

CallMeCavanaugh

New member
מאוחר מדי


הארוחה שבשבילה הייתי צריך את זה הייתה ביום שישי.
הכנתי עוגה עם בסיס שעשוי מפירורי עוגיות על בסיס קורנפלור ושמן קוקוס ועליה גנאש שוקולד פסיפלורה שהוכן עם קרם קוקוס במקום שמנת. היו צריכות להיות גם סוכריות קופצות בבסיס, אבל לא השגתי בזמן.
 
למעלה