בצק פריך משמן זית, קרם קישואים: קיש אליפות

בצק פריך משמן זית, קרם קישואים: קיש אליפות

אני גרופי רצינית של isa chandra moskowitz
ממנה למדתי להכין בצק פריך עם שמן זית שמקפיאים מראש. הוספתי לבצק שומשום וקצח, אפיתי "על עיוור" ומילאתי בקרם קישואים.
בפעם הראשונה עיטרתי בפרוסות דקיקות של זוקיני מטוגנים מסודרים כמו מניפה - למרבה הצער תוך כדי צילום נפלה לי המצלמה ואין תיעוד.

בשבת התכנסנו לחגיגות ימי הולדת, והכנתי שוב את הקיש, הפעם בקישוט עגבניות שרי צבעוניות. היתה התלהבות גדולה.
מיד הכנתי שוב, והפעם גם צילמתי וגם הקפאתי קלתית אחת מוכנה (אפרופו הכנות לספונטניות
)
 
עם הקיש היו סלטים:

סלט כרוב עם שקדים וחמוציות: על כרוב אחד, חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס חומץ פשוט, מלח פלפל וכפית סוכר, יתדות שקדים מטוגנים וחופן חמוציות

סלט סלק: סלק מבושל שלם בסיר לחץ, מקולף, מגורר בפומפיה גסה. מתובל בחומץ, מעט מים, מלח פלפל וקמצוץ סוכר (בלי שמן)

סלט ירקות עם חסה

סלט פסטה עם זוקיני, מרווה, בזיליקום ולימון

טבולה מבורגול גס

תה קר שאחותי הכינה מתה ארל גריי

פימס pimms שהבן שלי וחברתו הכינו...

עוגת שוקולד עם ריבת משמש באמצע, מצופה שוקולד
 

RSPA

New member
זה נראה טוב


יש סיבה לשימוש בשמן זית או שזה יכול לעבוד עם כל שמן שהוא ?
 
אני באמת לא יודעת

יכול להיות שזה בגלל הדרך שבה השמן קופא ונהיה קרמי? לא יודעת אם שמנים אחרים מתנהגים כך

מה שבטוח, זה נותן טעם נהדר לבצק!
 
למעלה