בצק שמרים בתפיחה

בצק שמרים בתפיחה

בערב נכין ממנו עוגות. תמונות בהמשך
שמרים זה מוי כיף. אל תפחדו לנסות
 
את זאת עם התפוחים הכנתי בפעם הראשונה

והתפוחים קצת הרטיבו את הבצק, לפחות את החלק שלמטה. מסקנה: בפעם הבאה לסחוט בעדינות את התפוחים אחרי הבישול (למרות שסיננתי אותם טוב) או לפזר שיבולת שועל לפני ששמים את התפוחים, שתספוג את הרטיבות.
 
קבלי

3 וחצי כוסות קמח מלא כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים או תחליפי ביצה (3 כפות פשתן טחון מעורב עם 1/4 כוס מים) 100 מ"ל שמן קנולה (אפשר קרם קוקוס, או גם וגם) 1/2 כוס סוכר חום 1/2 כוס חלב (סויה, במקרה שלי) כפית מלח מילוי - אופציות: ממרח שוקולד/חרובים/אגוזים פרג גבינה עם צימוקים/חמוציות טחינה גולמית וסילאן (עם/בלי חלבה מפוררת) חמאת בוטנים עם בטונים קצוצים ריבה ממרח תמרים עם אגוזים 1) מערבבים קמח עם שמרים יבשים 2) מוסיפים את שאר החומרים 3) בגלל שזה קמח מלא, אני נותן לו לספוג את כל החומרים במשך 5 דקות לפני הלישה 4) לשים טוב (במיקסר או ביד) במשך 5 דקות לפחות 5) מניחים לתפיחה בחוץ, מכוסה במגבת,למשך שעה-שעתיים, עד שמכפיל את הנפח או במקרר, ללילה (בד"כ אני נותן התפחה בחוץ, ואז מעביר למקרר. אחרי קירור הבצק ספח את כל הטעמים, והתגבש יותר, והוא נוח יותר לעבודה) 6) מרדדים את הבצק לעלה דק, ומורחים שכבה של ממרח אהוב (שוקולד/חלבה/פרג/תמרים/חמאת בוטנים) 7) מגלגלים את העלה הצד הצר שלו, עד לקבלת נקניק, וחותכים את הנקניק באמצע, כך שאפשר לראות את שכבות הבצק והממרח, והופכים 8) כורכים את שני חלקי הרולדה זה בזה, עד לקבלת צמה, ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח 9 מברישים בסירופ (הפייבוריט שלי הוא: סירופ תירס מדולל עם מייפל , אפשר גם עם מים וסוכר), ושולחים לתנור ל-25-30 דקות בחום של 180 מעלות 10) אחרי האפיה מברישים שוב בסירופ, ומניחים להצטנן. את מה שנשאר (אם נשאר) מכסים בניילונצמד
 

revi1985

New member
וואו איזה דברים מדהימים!!

הכל כל כך יפיפה!! ולא ידעתי שיש גבינה מטופו יפה אני לומדת והרוגלאך סווווף תמונות קשות בערב זה
 
וזה מה שיצא

2 קראנצים (ועוד עוגה מיני) עם מילוי ממרחרובים ואגוזים. התחלתי את ההכנה עוד מאתמול בערב, ורק עכשיו הכל היה מוכן. צריך סבלנות לעוגות שמרים, אבל היא משתלמת.
 

homets

New member
יצאו לך מהממות ../images/Emo99.gif

שמרים זאת החולשה הכי גדולה שלי...
נטלי
 
אבל גולדי, למה אתה משתמש בנייר אפייה?

לפי מה שאני מצליחה לראות- התבניות שלך חד פעמיות- בהן בכלל לא צריך נייר אפייה, אם מתעקשים נורא אפשר לשמן, אבל גם זה לא הכרחי... חבל על הכסף והמאמץ, לא?
חיה
 

pirge

New member
גם אני משתמשת תמיד בניר אפיה. העוגות ../images/Emo59.gif

 
למעלה