קבלי
3 וחצי כוסות קמח מלא כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים או תחליפי ביצה (3 כפות פשתן טחון מעורב עם 1/4 כוס מים) 100 מ"ל שמן קנולה (אפשר קרם קוקוס, או גם וגם) 1/2 כוס סוכר חום 1/2 כוס חלב (סויה, במקרה שלי) כפית מלח מילוי - אופציות: ממרח שוקולד/חרובים/אגוזים פרג גבינה עם צימוקים/חמוציות טחינה גולמית וסילאן (עם/בלי חלבה מפוררת) חמאת בוטנים עם בטונים קצוצים ריבה ממרח תמרים עם אגוזים 1) מערבבים קמח עם שמרים יבשים 2) מוסיפים את שאר החומרים 3) בגלל שזה קמח מלא, אני נותן לו לספוג את כל החומרים במשך 5 דקות לפני הלישה 4) לשים טוב (במיקסר או ביד) במשך 5 דקות לפחות 5) מניחים לתפיחה בחוץ, מכוסה במגבת,למשך שעה-שעתיים, עד שמכפיל את הנפח או במקרר, ללילה (בד"כ אני נותן התפחה בחוץ, ואז מעביר למקרר. אחרי קירור הבצק ספח את כל הטעמים, והתגבש יותר, והוא נוח יותר לעבודה) 6) מרדדים את הבצק לעלה דק, ומורחים שכבה של ממרח אהוב (שוקולד/חלבה/פרג/תמרים/חמאת בוטנים) 7) מגלגלים את העלה הצד הצר שלו, עד לקבלת נקניק, וחותכים את הנקניק באמצע, כך שאפשר לראות את שכבות הבצק והממרח, והופכים 8) כורכים את שני חלקי הרולדה זה בזה, עד לקבלת צמה, ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח 9 מברישים בסירופ (הפייבוריט שלי הוא: סירופ תירס מדולל עם מייפל , אפשר גם עם מים וסוכר), ושולחים לתנור ל-25-30 דקות בחום של 180 מעלות 10) אחרי האפיה מברישים שוב בסירופ, ומניחים להצטנן. את מה שנשאר (אם נשאר) מכסים בניילונצמד