בצק שמרים-ומאפים הונגריים

aa100000

New member
בצק שמרים-ומאפים הונגריים

טוב, חיפושי אחרי המתכון למאפה ההונגרי מתחילים להניב פרי.
זה המאפה שאני רוצה להכין, אבל אני לא מוצא מתכון שיתקרב לבצק שאני מכיר.

הדבר היחידי שאני יודע על הבצק זה שיש בו 500 ג' קמח, 7 (!!!) חלמונים, יש בו שמרים וחלב ואין בו שמן או חמאה בכלל.

האם תוכלו לעזור לי בפענוח של כמות חלב ושמרים שמתאימה לכמות הקמח והחלמונים הזאת?

תודה! (ומבטיח לעדכן בתוצאות!)
 

aa100000

New member
(וכמובן שהבצק הזה מכיל סוכר, שכחתי לציין..)

אז גם בכמות הסוכר אני צריך עזרה
 

bali

New member
מנהל
החלמונים הם גם במקום השומן

ולכן יש כל כך הרבה מהם ואין חמאה או שמן.

לגבי שמרים, בד"כ בעוגות שמרים הכמות לחצי קילו קמח היא כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה או חצי שקית פירורי שמרית).

לגבי כמות החלב אני לא יודעת להגיד לך בדיוק. הבצק בטח צריך להיות רך אבל לא דביק. הייתי מתחילה בכוס חלב פושר (200 מ"ל) אבל מוסיפה אותו בהדרגה תוך כדי עיבוד, ורואה אם צריך יותר מהכוס הזו.

סוכר - אני משערת שבערך חצי כוס.
 
למעלה