בקבוקי חול

בקבוקי חול

מישהו מכיר חומר כתוב על בקבוקי החול? ייצור פרטיזני ? מאורגן?

יש לי שאלה טכנית. יש לי 2 בקבוקים שיש בתוך החול כיתובית מחול בצבע אחר.... באחד 1.1.50 אילת. בשני אילת תש"י (שני התאריכים משנת יסוד אילת, למרות שאין לדעת מתי מולאו...), איך עושים את זה? בהדבקה? אני בור דאורייתא ועה"א דרבנן בכל העניינים הטכניים...

Suki333

New member
תודה
בזכותך חיפשתי ברשת ומצאתי איך עושים את זה

מספיק שתכתוב בקבוקי חול צבעוני ותמצא תמונות רבות וגם קישורים ליוטיוב ועוד עם הדגמות. יש שמשתמשים בדבקכדי לכתוב אותיות ברורות. ולציורי הגמלים הם לא צריכים דבק. מיומנות מקסימה

אספן 3

New member
אכן נוח

יש לי שני בקבוקים מלאים בחול, בגדלים שונים, שהבאתי בזמנו מאילת עם צורות של גמלים ועוד דברים שונים והיה מעניין לראות איך זה נעשה.

שבוע טוב מנשה.פעם היה מה שנקרא גדנ'ע במדינה.העיקר

בוקר טוב.
בשנות השישים היה מה שנקרא שלוש שבועות של אימונים טרום צבאיים .
אני שהייתי ילד הפנימיה והגעתי לכיתה יוד היה לי ולחברי בכיתה לרדת לבאר אורה שזה משהוא בקרבת אילת.
זה לא רק ידיעה בשימוש בנק (רובה צ'כי) היה גם שעורי ידיעת הארץ עקב כל הכרנו את כל האיזור ולסיום צעדה לאילת .
אחד הימים הקדישו מפקדנו לשני דברים איסוף החול הצבעוני באיזור המחנה ואחד הוא כתיבת שם בית הספר לרגל הגבעה בקרבת המחנה.
איסוף החול היה רק הקדמה ולימוד אותנו איך לעשות בקבוקי טמפו עם חול צבעוני ואפילו ציור גמל או גמלים בחול הצבעוני . את הבקבוקים אטמנו בשעווה (נירות).
כילדים אספנו מהחולות השקיות כלומר כל צבע בנפרד .
הבאנו את החול לבית הספר ושיכללנו את אופן המילוי בעזרת משפך .
לקחנו צינור נחושת דק והלחמנו קונוס מסביב וזה שימש אותנו להכנת בקבוקי החול .את הבקבוקים שמנו לראווה במועדון של השכבה וכך עלו למועדון תלמידים צערים ואפילו התלמידים מישובי הסביבה וזה היה לגאווה .כמובן שנתנו בקבוקים למטפלת .למדריך.למורים כמובן שכל אחד לקח בקבוק הביתה להראות להורים ואחים הקטנים.
אגב הגבעה היתה מלאה עם שמות בתי ספר עברו את הסידרה שם.
המימון להסעה מעפולה לבאר אורה נעשה על ידי עבודה בשבתות בקיבוצים . הינו קוטפים תפוזים ואכוליות ועוד פירות העונה והכסף נשמר לתשלום עבור ההסעה ועם נשאר כסף הוא חולק שווה בשווה לכל ילד שנסע לסידרה.
כתבתי לכם קצת חומר למחשבה.
מאיר כרמיאל

למעלה