בקודת חן

gaya45

New member
בקודת חן

יש לי נקודת חן מהלידה על הלחי בצבע חום.בשבוע שעבר היא דיממה ושינתה צורה .היייתי אצל רופא עור והוא אמר שבמקרים כאלה לא מסתכנים ולא משתהים יותר מידי ,פשוט הולכים לכירורג פלסטי והוא מסיר את הנקודת- חן קבעתי תור לכירורג לתחילת אוקטובר(התור הכי קרוב שהיה). יש לי כמה שאלות : האם זה לא נורא לחכות עד אוקטובר? האם להסרת נקודת חן יכולים להיות סיבוכים :זיהומים ,השארת צלקת או דברים לא נעימים אחרים? באיזה אופן מתבצעת ההסרה,לייזר ,דרך אחרת? האם עושים הרדמה ?בחיים לא היו לי בעיות עם עור ,אז אין לי שום ידע בנושא ואני קצת חוששת ,אז אודה לכם אם תענו לי.

הסרת נקודת חן

אם השומה חשודה יש להסירה בהקדם. עם זאת יש להניח כי כלל לא מדובר במשהו חשוד ויתכן ורופא העור הכניס אותך לפניקה. אם הדימום נגרם ע"י טראומה כלשהי, אזי אין שום חשד. את יכולה להיוועץ בעוד מומחה או שניים ואז להחליט. רבות מהשומות שרופאי עור ממליצים להסיר, אני אומר לפציינטים שאין הכרח. כמובן שלא אוכל להתייחס ספציפית לשומה שלך כי לא ראיתיה.

gaya45

New member
נקודת חן

נקודת החן התחילה לדמם בלילה ואין לי מושג מה גרם לדימום ,כאשר קמתי בבוקר ראיתי שיש דם מסביבה ,הנקודה עצמה נעשתה בולטת יותר והיה לה חור לאחר מכן שמתי עליה יוד רוסי מאוד חזק ונראה לי שהגזמתי אם היוד והיו קילופים מסביב לנקודה וכתם אדום שכבר ירד (הכתם נוצר מהיוד כי הוא שרף את העור).לאחר הקילופים הצבע החום המקורי של הנקודה גם התקלף והנקודה עכשיו נראית לא כמו נקודת חן אלא כמו חצ'קון גדול בצבע אדמדם בהיר פשוט משהו שבולט מעל פני העור ,כשסיפרתי את זה לרופא עור והוא ראה את הנקודה הוא שלח אותח להסרת נקודת חן ,למרות שאינני בטוחה ששינוי הצבע שלה נובע משינויים פנימיים ,אלא ,יש להם גורם חיצוני-קילופים שנגרמו בגלל היוד. מה דעתך?

למעלה