בקורת מסעדות כבקשתך

שלמה.ל

New member
בקורת מסעדות כבקשתך

א. מסעדת עין גב - מסעדה מעולה מחירים סבירים ומעל לכל נגישות מלאה לנכים כולל שרותים. תשומת ליבך לשורה אחרונה בתפריט. ב. מסעדת דג על הדן - מסעדה מעולה קצת יקר ולא נגישה בכלל לנכים

meravbr

New member
שלמה,

אינני יודעת באיזה הקשר ליטי ביקשה ממך ביקורת, אך בד"כ ביקורות ממש שנכתבות כאן כוללות יותר פירוט מאשר "מסעדה מעולה קצת יקר" או "מסעדה מעולה מחירים סבירים". מה אכלת שם? איך האוירה? מה זה יקר / סביר בעיניך? איפה היא ממוקמת? אולי התמציתיות בה נכתבה הביקורת גרמה לאנשים כאן פחות לתת לה תשומת לב ולהגיב. זהו פורום שמתנהל כשיחה סלונית מענינת ולא כמו דיון בכיתה של מורה מול תלמיד...\ אנא קח לתשומת לבך.

liti

New member
../images/Emo24.gif שלמה שלום,

אני מתנצלת אם הרגשת כי הודעתך לא זכתה להתייחסות. כפי שרשמה מירב, יש צורך בפירוט נוסף לגבי המסעדות, האוכל, המחירים, האווירה וכו' וזאת גם על מנת שיהיה לחברים (ולא רק לי- איני מגיבה על כל הודעה שמתפרסמת בפורום) על מה להגיב. אותי מעניין, לדוגמא, עניין חוסר הנגישות לנכים במסעדת "דן על הדג"- האם ביררת מדוע זה כך? מה ענו לך? קבל ח"ח על צירוף התמונה- אכן רואים יפה איך תפריט צריך להיראות- עם השורה האחרונה "המחירים כוללים מע"מ ושירות". נראה לי שזה עונה יפה על הוראת החוק (סיגור, אנא חווה דעתך בנדון!)

SigurRos

New member
לעניות דעתי,

קצת תמוה שמציינים זאת בכזו חגיגיות ועלצות.וכל זאת מדוע?! הרי המחיר אמור להכיל מלכתחילה את סך רכיבי התשלומים והמסים השונים לפי לשון החוק ולכן אין צורך בהודעות רשמיות. הרי כולנו יודעים שהמע"מ מגולגל דרך קבע לכתפי הרוכש והוא היחיד שסופג אותו אז ממה נפשך?! יתרה מכך ומקור הבעייה-עצם הפרסום כי המחיר כולל שירות מעיד על ריח באושים לעניות נחיריי.לו היה המחיר כולל שירות אז שיכלול.למה צריך להכריז על כך בכזו פומפוזיות?!{ועוד פעם- האם מכריזים כי המחיר כולל דמי שכ"ד ודמי מיזוג?!לא!!} והכי חשוב-כדי לתפוס את המסעדה בקלקלתה,כל שנותר הוא לבחון את החשבון המונח מעדנות על השולחן השבע.אין בלבי ספק!!!,כי בצמוד למחיר הארוחה נח לו סעיף קטן וחמוד כתוב בכתב מרגליות מוקפד ובצדו פרח מתוק ועגלגל והכיתוב-"דמי שירות- X%"....אהמממ...לדעתי,זו עבירה על החוק!!!!{הצינוקה השליכוהו!!!} אם רצו במסעדה בכל זאת לגבות דמי שירות,היו צריכים להעלות את מחירי המנות כולן ב-X% דמי שירות ולא לצאת בהכרזות. שבת שלום בקיצור, ובהתחשב בסעיף הנפרד שוודאי הופיע,עצם ההכרזה מעידה על אי כשרות הגבייה!!!

liti

New member
הי הי...

כיוון שלא בדקנו את המסעדה נראה לי לא הוגן להסיק מסקנות על החשבון של המסעדה הספציפית טרם ראינו אותו (לדבריך- אין בליבך ספק- ולדבריך הסעיף הנפרד בוודאי הופיע- אך מה אם זה לא כך במציאות וטעית?) עניין המע"מ באמת תמוה- אולם השאלה היא האם יש משהו לא חוקי בהודעה רשמית זו שהמחיר כולל מע"מ? (ולמען הסר ספק- אין לי מושג מה התשובה על כך, מעולם לא בדקתי). לגבי השירות, הרי לפי הבנתי ניתן לכתוב כי המחיר (הכולל) כולל שירות. אולם נראה כי אתה כועס על עצם ההכרזה על כך בריש גלי ובחגיגות ועליצות, ועל כך אומר כי יש משהו בדבריך, אבל האם ההודעה הרשמית הזו מנוגדת לחוק? (ושוב, איני יודעת, לך התשובות...)

SigurRos

New member
תראי,

התיקון לחוק,מפאת טריותו ועד כמה שידיעתי הבתולית משגת,עוד לא עמד למבחן משפטי בבתי המשפט. כמובן,ייתכן שאני טועה ובזה הרגע ממש מתנהלות מלחמות עקובות מדם על פרשנות הסעיף בקרקעיתו הבוערת כדי חימה של ביהמ"ש
...נניח...חח אחזור ואחדד דבריי- טענתי שצריך לבדוק את החשבון.הוא המדד הטוב ביותר ועל פיו נדע-עברו אם לאו על החוק{ככל שזה נוגע לסעיף דמי השירות הנפרד בחשבון}. באשר לפרסום,כל טענתי הייתה כי פרסום מן הזן הנ"ל חותר תחת כוונתו הוא עצמו.אינני כועס דווקא אך על חגיגיות הפרסום וציניותו..אלא מעבר לכך ולמהות- אני חוזר ומדגיש-אם יתברר כי מחירי המנות מגלמות בתוכן את דמי השירות כחלק אינטגרלי מהן אזי כשר הדבר.או אז עולה התהייה מדוע,אם כך,יש בכלל צורך לפרסם כי הדמים הנ"ל ייגבו?!{בדיוק מאותם הטעמים שכתבתי בהודעתי דלעיל[ע"ע דמי השכ"ד וכו']}.ומדוע בכל זאת אתם שואלים?! כי ייתכן,ואני קובע-ייתכן!!,שהופיע לו סעיף נפרד בחשבון ואז זה לא כשר!! בקיצור, בידי שלויימה הפתרונים-הופיע או לא הופיע הסעיף הנפרד?! אני במתח.... אגב,אם הופיע סעיף נפרד ובידי שלמה החשבון,המסעדה המתוקה צפוייה לקנס בגובה של עד 60000 ש"ח. מפתה אה?!

גוז

New member
התשובה היא פשוטה בעיני

לפחות בכל הנוגע לדמי שירות. מאחר שבענף המסעדות הנוהג הוא לא לכלול את ה"שירות" במחיר האוכל, באופן שכל סועד רשאי להחליט האם וכמה כסך הוא משאיר כ"דמי שירות", הרי שמקום בו יש חריגה מן הנוהג הנ"ל, יש מקום לציין זאת מפורשות, על מנת שלא ימצא עצמו הלקוח משלם דמי שירות פעמיים, בשגגה.

B r u l e

New member
סיגור יקירי

כל ימיך כאן בפורום ותהיתי... מה מקורה של עברית צחה ועשירה זו וליצות השפתיים המזהרת? מותר לציין שאני נהנה לקורא את הודעתך רק בזכות הנאמר לעיל.

בפעם האחרונה שאכלתי בדג על הדן

זה היה עם שתי חברות אורחות מתל אביב הטבח בדיוק התחלף שם וקראנו שיש שם גם עסקית חדשה במחיר לא גבוה אז זה היה 58 או משו כזה אבל לא אכלנו עסקית שתי בנות אכלו ביחד פורל מעושן ואני אכלתי דניס מעושן עם עשבי תיבול נדמה לי היו כמה מתאבנים נורא טעימים שם שאמרו לנו ששממלאים אותם חפשי ושתי החברות אכלו איזו מנה אחרונה מתוקה לא זוכרת מה שהיתה טובה אני לא אכלתי כי אני דיאבטית אוקצור מה שעלה כמובן היו הדגים וזה היה ממוצע למדי לא זול ולא יקר מדי כמובן לא יודעת איך זה היום ממש היום אבל האוכל כולו היה טעים מאד ממש לא היתה לנו טענה על שום דבר...

ממש צמוד לדג על הדן יש קפה על הדן

שבימים יותר חמימים ממש כיף בלתי רגיל לשבת בו בערב בין העצים ליד המים עם תאורה רומנטית אחד ממקומות הבילוי החברתי היותר יפים בגליל פעם עשינו שם מסיבת פרידה לחבר יש שם גם אוכל אבל לא משהו מהמם לכתוב הביתה הבעיה היחידה היא כסאות העץ הלא נוחים כל כך שמקשים עליך לשבת שם במשך שעות אבל מבחינת האוירה נורא רומנטי ויפה שם

למעלה