בקטנה גטסבי

טינטיןS

New member
בקטנה גטסבי

לפני כחודשיים רשמתי פה בקורת משתפכת על גטסבי. מאז קראתי ביקורות שדמו לשלי אך גם ביקורות מאוכזבות. בשישי היינו שוב. הגעתי במעט חשש, פחדתי שהחוויה העוצמתית שעברתי לא תחזור על עצמה, מה שקורה בד"כ עם הפעם השנייה.
ובכן- לא כך!
הערב מתחילתו ועד סופו היה מושלם. האוירה- נשארה כשהיתה- אליטסטית, מוזיקה מופלאה ושרות מוקפד אדיב ומקצועי. הקוקטיילים , לא הצלחתי לגוון ומיחזרתי- בלאדי מרי (תערובת העגבניות היתה מעט מתוקה לטעמי) על בסיס ג'ין, ו2 ויסקי סאואר שהיו דרגה אחת מעל למושלמים, כולל ההגשה שהיתה מדויקת תוך הקפדה על כוסות מתאימות, כולן יפהפיות ומיוחדות. השמרן הסתפק בבירה...
לאכול לקחנו לראשונה מנת ים לשניים, מנה מצוינת המכילה קלמרי, שרימפס, מולים וסרטן. בנוסף נלקחו צלעות טלה טובות מאד , ארטישוק א-ל-רומנה חביב ואני יודעת שלקחתי עוד משהו שלבושתי, נראה שאדי האלכוהול מחקו אותו מהזכרון. גם ההגשה יפהפייה ומוקפדת. ישבנו על הבר. ידי הברמנית המקצועית היו מלאות עבודה, והיה תענוג לראות אותה בפעולה. לקינוח התלבטתי על עוד כוסית ויסקי-המבחר פשוט מהפנט, אבל מכיון שעדין יש לנו ויסקי מאד מובחר שקנינו לא מזמן בסקוטלנד, בחרתי בו... חשבתי ששמרתי את הבון, אך אני לא מוצאת אותו. לדעתי שילמנו כ550 לפני טיפ. מחיר הקוקטיילים נע בן 40+ ל-60+ , (הבירה של השמרן- 20+). מחיר המנות סביר ונע מ30+ועד 80+
(מנת הים לשניים היא היקרה ביותר, נדמה לי 98).
.לא אגיע לגסטבי על בסיס קבוע, אני שומרת אותו להזדמנויות מיוחדות, כדי לא להפוך את החג לעוד יום חול. עומדת על דעתי
גטסבי הוא הפאב הכי טוב בארץ. שנה טובה

pix37

New member
תודה - כיף לקרוא

תמיד נחמד למצוא את "המקום" שמשדר על התדר שלך.

FR12

New member
יש לך את זה

עם מקומות שאת שומרת לימים מיוחדים (היתה גם מסעדה כזאת....)
זה עוד יותר מעלה את קרנו של המקום לדעתי.
תודה

hibonit

New member
מסכימה עם כל מילה - הבר הכי טוב בארץ!

בעקבות הדיווח שלך (!) הגענו לגסטבי בחמישי האחרון. מקום מקסים ומהנה וללא ספק מגיש את הקוקטיילים הכי טובים והכי מדויקים בארץ (הרבה יותר טוב מה"אימפריאל קוקטייל בר" לטעמי). לא אכלנו שם כי המשכנו ל"מונא", אבל מקווה לעשות זאת בעתיד.
מה שמפתיע אותי הוא שפעם שניה שאת כותבת על כך ששתית שם "בלאדי מרי", בעוד שלנו הברמן אמר שאין להם את זה בתפריט (יש קוקטייל קצת דומה ומאד חריף לפי מה שהבנתי, אז נמנעתי מלהזמין אותו)
לצערי גם ב"מחניודה" למחרת לא היה בלאדי מרי. נראה שזה קוקטייל שקשה מאד לשתות בארץ..

טינטיןS

New member
לכן כתבתי במרכאות

הקוקטיל הוא על בסיס ג'ין ולא וודקה, והשם אחר. כמעט אותה גברת. מה שמוזר לי שהברמן לא טרח להגיד לכם שיש משהו דומה מג'ין, מה שקרה בפעם הראשונה שהייתי ובקשתי. בפעם השנייה כבר הייתי ותיקה
אז ידעתי לבקש את הקוקטייל הנכון. בעיני זו פאשלה. ד.א. כשהיינו שם בשישי היתה קבוצה מאד צבעונית שבאו לבושים ברוח התקופה, ואפילו רקדו קצת. זה היה נורא נחמד. כששאלתי, הם אמרו שהם תל אביבים,(וחלקם אף רקדנים מקצועיים). מאד פירגנו למקום והסכימו איתי שאין פאב כזה "אפילו" בקרת הגדולה.

hibonit

New member
אכן חבל..

מצד שני, הברמן הפליא בהכנת קוקטייל ה"ג'סמין" האהוב עלי, אשר במסעדות ת"א השונות (כולל ב"אימפיריאל") נוטים להכינו מתוק מאד (ותמיד עלי להחזירו ולבקש להוסיף לימון או משהו, כדי לדלל את מתיקות היתר), בעוד שבגסטבי הוכן בצורה מושלמת והיה ממש מה שהאמריקאים קוראים "crisp".
המון תודה על ההמלצה!

למעלה