בקיעת דרקוני מים סיניים

1צחי

New member
בקיעת דרקוני מים סיניים

יש לי שתי תטולות שבקעו בהפרש של חדשיים אחת מהשנייה. בהטלה השנייה הבחנתי בשינוי התנהגותשל הנקבה וראיתי אותה חופרת במס' מקומות עד אשר היא מצאה את המקום המתאים ביותר עבורה. בסה"כ משתי ההטלות יש לי שמונה חברי צעירים אשר 3 ו-5 בהתאמה כאשר עוד אחד מההטלה הראשונה לא שרד, ובהטלה השניה ביצה אחת לא התפתחה עד הסוף.

omer356

New member
כל הכבוד צחי.

יופי של דרקוני מים. שמח לדעת שמרבים אותם בארץ. וכמובן-מזל טוב. עומר

naja

New member
מזל טוב!!

הדגרת את הביצים בצורה הזו או בתוך המצע?

1צחי

New member
תודה לכולם

ההדגרה היתה ברובה בתנאים הטבעיים בטרריום (מראש השתדלתי ללא קשר לבייצים ) לתת לחות מרובה כבול עם עומק משמעותי וחום. בקיץ שמש ישירה של שעות אחה"צ , ובחורף קיר הרשת נסגר עם זכוכית וישנו חימום ע"י נורה אדומה וטרמוסטט. לקראת סוף ההדגרה הוצאתי את הבייצים והנחתי בכלי עם כבול תוך שמירה על לחות. את הבייצים האחרונות הוצאתי רק לאחר שהתחילה בקיעה.

tesnake

New member
כל הכבוד צחי, שיחקתם אותה!

כמה שאלות: כתבת שמש ישירה של שעות אחה"צ, על הביצים? על הכבול?. האם לשם חימום או שיש לכך סיבה אחרת?

1צחי

New member
שמש

הכוונה הייתה שמש על הטרריום כולו אשר נימצא מחוץ לבית . את הבייצים הנקבה הטילה בתוך האדמה בקצה החיצוני של הטרריום אם כי לא נראה לי שהשמש הייתה הסיבה למיקום ההטלה. את הבייצים לא הוצאתי מייד אלה לאחר כחודש מכיוון שהתנאים של חום ולחות היו טובים. לבסוף הוצאתי את הבייצים משתי סיבות- האחת מפני שחששתי שהצעירים ישמשו כמזון לזכר והשנייה מפני שהטרריום נבנה שבמשך הקיץ קיר אחד הוא רשת תוכים אשר נסגרת בחורף ודרך הרשת הצעירים יכולים לצאת ולברוח.

tesnake

New member
תודה על התשובה../images/Emo13.gifכמה זמן בסה"כ היתה ההדגרה?

מזל טוב! האם תוכל לצרף צילום של האם המאושרת?

אין לי מושג איך הם נראים.לפחות לא מהשם שלהם.

למעלה