בקיץ היתה תכנית כזו ביס בערוץ

בקיץ היתה תכנית כזו ביס בערוץ

יס ווקיניד! התכנית היתה אמרקאית ותמיד לקחו משפחה של אימא קשוחה ואימא שלא קשוחה אצל הקשוחה הילדים היו רזים בריאים מלומדים אצל השניה שמנים לא מחונכים אצל הקשוחה הילדים היו בלי חיוך,אצל האחרת הילדים נהנו מהחיים. כנראה צריך למצוא את האיזון בין שני הדברים. בכל מקרה אני רוצה שאשתי לעתיד תהיה קשוחה ותחנך את הילדים והבית תמיד יהיה נקי,אך ארצה שלא תשכח שהם ילדים וגם לגבר יש מילה בבית.!

california10

New member
לא ראיתי את התוכנית האמריקאית..

יש לי הרגשה שהיא הרבה יותר טובה

sivan1207

New member
יש את זה עד עכשיו..

וקוראים לזה משפחה בהשאלה אם אני לא טועה... ולפי דעתי.. זה חשוב שהוורים לא יהיו קשוחים.. צריך להבין ת'ילד ולהתחשב בו..כי הוא בסה"כ ילד..לנקות מטבע הדברים זה לא תפקידו..נכון שהוא כן צריך לשמור על סדר ולעזור במה שהוא יכול.. אבל לא לגרום ליד בן 12-13 לשטוף את הבית...לפי דעתי זאת חוצפה.. ואני בחיים לא אבקש מהילדים שלי כאלה דברים...לפחות לא כל עוד הם ילדים.. וצריך לדעת איפה יש גבול מה מה הטעם הטוב של כל דבר.. ובשביל זה יש הורים..שידעו מתי להיות קשוח ומתי להיות וותרן לפי התיאור שלך אתה רוצה ילדים חכמים רזים ובלי חיוך..!

כנראה שאת לא מבינה!

גם אני כשהייתי נער למדתי בפנימה והטילו עלינו משימות כמו לשטוף את החדרים כל בוקר,ויש כאלה את המסדרון זה כדי לתת אחריות לנערים ונערות. וללמד את הילדים משמעת עצמית חזקה כדי שתוביל אותם רחוק בחיים ומדי פעם לצפ'ר אותם בטיולים והנאות מהחיים. כמובן שאני מבין ילד זה ילד שרוצה להנות מהחיים ולכן תמיד אקשיב לו ואדע מה הוא רוצה מהחיים ,לא אתן לו לבלות עד 1 בלילה בימי שישי!! בגלל תאונות הדרכים-ואם כן זה יהיה צופר של פעם בחודש וגם זה בהגבל שהוא לא נוסע עם אף אחד ברכב!לא ישמע לכללים-יענש! וזה לא כי אני אשנא אותו-זה כי הוא שלי וארצה שהוא יתקדם בחיים וישאר בחיים!-כמו שנאמר שונא בנו חוסך שבטו! אצל משפחת עומר שטרית--זה דיקקטורה! לכזה דבר לעולם לא אסכים!! משפחה מנהלים שני אנשים-הגבר והאישה הילדים צופים בנו ולומדים מאיתנו לכן ההורים חייבים להיות מודל טוב והילד ילמד לתכנן את החיים ולהכין יום קודם את התיק לטיול ולא שעה לפני.. ותאימני לי הם יחייכו והרבה יש זמן לפינוקים ויש זמן לחיים!!

sivan1207

New member
אני לא באה להתווכח איתך אבל

לפי שעתי לגדול בפנימה ולגדול בבית זה 2 דברים שונים.. נכון שכן צריך עזרה מהילדים... אבל לא בהסחפות אני חושבת שכל אחד ישמור את הפינה שלו נקייה ומסודרת וזה מספיק... לא לתת לילד בגיל ההתבגרות לבלות עם חברים ולהקציב לו זמן זה הדבר הכי גרוע שאפשר... בתור אחת שבגיל הזה אני בת 17 וחצי אם אמא שלי הייתה קובעת לי מתי ללכת ומתי לחזור אני הייתי משתגעת...כי כן גם אמא שלי מזהירה אותי לא לעולות למכוניות של אנשים ששותים...(והיא יודעת שהיא יכולה לסמוך עלי) כי אני בחיים לא עליתי למרות שהיו מקרים שפשוט נתקעתי... הזמנתי מונית וכשהגעתי הביתה שילמתי..מה שהיה חסר... אבל בדר"כ אמא שלי דואגת לתת לי מספיק למקרה כזה...והכסף אינו הולך למותרת הוא חוזר אליה... ואני לא מנקה את כל הבית אבל אני שומרת על החדר שלי נקי ומסודר.. וזה מספיק לה.. לפי דעתי ואלי הראש שלנו שונה אני רואה אותו מנקודה של ילדהה...אני מבינהשאץה טיפהיותר גדול.. אבל אני יודעת שקיבלתי חינוך טוב ומצויין ואני אמשיך את אותו החינוך לילדים שלי...

גם אני לא אתכווח איתך

כשתהיה לי אישה ואני נשוי+ילדים כמובן גם האישה תיקח חלק בהחלטות גידול הילדים. ולי נראה קצת מוגזם לתת לנער בן 15-18 לבלות עד 2 בלילה עם חברים.כיום יש הרבה אנשים רעים שצריך להזיהר מהם ואם זאת בת בכלל אסור לה ללכת לבד למסיבות אלא עם כן עם חברות טובות וגם חזרה בשעה 23:00 ואם זה קשור ללימודים -פה אין שום ויתורים! וגם לספורט אין שום ויתורים. ואפשר לאכול מול הטלויזיה בזמן פנוי,ואפשר לעסוק בתחביבים שימלא את הזמן של הילד,ואפילו אפשר לתת להם לגדל כלב,זה ילמד אותם אחריות ויעסיק את זמנם. ואת בתור ילדה בת 17 צריכה לדעת שגם כשתהיה בצבא ההורים שלך ירצו שתתקשרי אליהם לבית כדי שידעו שהגעת בבטחה לצבא-וזה ישגע אותך?? אני לא התכוונתי לשים את הילדים בכלא וכל צעד שלהם לתעד. ישנם מקרים שפשוט צריך ללמד אותם להזהיר!! וישנם מקרים שיפתחו את האשיות שלהם לגדול ולכל שאפתנים בכל דבר ובעלי מוטיביציה גדולה להצליח בעבודה, בלימודים,בספורט.

אולי את זוכרת את הפרק האמרקאי

בקיץ היה פרק אמרקאי של אישה קשוחה ואישה שאוהבת לעשות חיים האישה הקשוחה היתה רזה יותר בריאה יותר חזקה יותר האישה שאוהבת לעשות חיים היתה שמנה וקלילה יותר. וזה הסיפור שלהם: האישה השמנה הגיעה לבית של המחליפה שלה וראתה שהילדים לומדים בבית ספר פרטי בתוך הבית-מביאים להם מורים שילמדו אותם בתוך הבית הם לא אוכלים ג'נאק פוד,רובם מתאמנים בספורט. האישה השמנה עשתה להם מסיבה בבריכה של הבית,ואפילו בעלה הקשוחה התלהב ונהנה ונתן עם מקל מכות לסוכריות והכל נפל,האישה השמנה כעסה עליו ואמרה שהוא בזבז את המשחק ולא נתן לילדים ולחברים של הילדים להנות. האישה השמנה לקחה את הילדים לבית ספר ציבורי,בבית הספר התלמידים נהנו לשחק כדורגל ונהנו לדבר עם ילדים אחרים ויצא שהם היו הכי מצטיינים בבית הספר-וכל זה בגלל שקיבלו חינוך בבית! הם אכלו גם המבורגר ואחד הילדים לא אהב את זה אמר שהוא השמין באותם8 ימים.ואין להם אנרטנט ואין להם טלויזה רב ערוצית! האישה הקשוחה-באה לבית של השמנה-וראתה כל הילדים שלה שמנים כולל בעלה האישה קבעה כללים שאסור לנערות לחזור עד שעה מאוחרת. קבעה שהם צריכים ללמוד בבית וניסתה ללמד אותם-ויצא שהם בכלל גרועים בלימודים,לא אוהבים את האוכל המזין שלה.והכי כאב לאחת הנערות שהאימא המחליפה לא נותנת לה להפגש עם החבר שלה,והאימא אמרה לה קודם כל לימודים אחרי זה תפגשי איתו... אחרי שהם חזרו לבית -השמנה קרעתה את כל החוקים של המחליפה. והאימא הקשוחה-קראתה את החוקים,והסכימה לשלוח אותם לבית ספר ציבורי בתנאי שימשיכו את הלימודים גם בבית-שזה יוצא להם זמן כפול ללמוד. אין ג'נאק פוד-ולזה גם הילדים הסכימו! ואין להם אנרטנט ואין טלוזיה רב ערוצית-בזה הילדים התבאסו. העתיד שצפוי לילדים של הקשוחה-הם יהנו בבית ספר יהיו מלומדים יהיה להם חברים יהיו בעלי מקצועות ולעולם לא יהיו מובטלים. יהיו בעלי אישיות חזקה וגם שמחת חיים תהיה להם! לילדים של האימא השמנה-סיכוים גדולים שאחת מהן תכנס להריון לפני הנשואים,הילדים יסבלו ממשקל יתר,יהיו מובטלים ויחיו בין עבודות ולא תהיה להם שמחת חיים רוב הזמן תהיה להם דאגה ותחושת קיפוח!

למעלה