בקע בטבור

פזית-

New member
בקע בטבור ../images/Emo95.gif

ביום חמישי הייתי עם נגה (בת חודשיים)אצל רופאת ילדים כדי שתבדוק לה את הטבור . ביומיים האחרונים הטבור נעשה בולט יותר ומעט נוקשה .הרופאה איבחנה הרנייה (בקע טבורי )שנוצר כפי הנראה כתוצאה מכך שנגה נולדה פגית והשרירים בבטן לא הבשילו, הרופאה אמרה שזה יכול להסתדר לבד ואם לא יהיה צריך לנתח... נכנסנו לפאניקה ... בלשון המעטה... האם ידוע לכם על מקרים דומים? האם אתם יודעים מה ניתן לעשות כדי למנוע החמרה? ומי שבכל זאת נאלץ לעבור את הניתוח נשמח אם תשתפו אותנו תודה מראש פזית של נגה

קרן*~

New member
היי פזית...

לאחת מבנותיי היה בקע טבורי....כל כך גדול שהיה ממש מבהיל....גם היא נולדה פגונית חבלזזזזז....אמרה לי הרופאה שיתכן וזה יעבור מעצמו ממש כמו לך.....לפני שבוע היתה בת שנה ....זה איננו....הסתדר מעצמו...כמו נס.... אני חושבת שכשהיתה בת חצי שנה או 8 חודשים שמנו לב שהטבוא פשוט הסתדר לה.....בתקופה ההיא גם אני הייתי לחוצה....סבתא שלי ז"ל אמרה לי, קרן תשימי לה מטבע לחוץ על הטבור.....אמרה שזה יעזור (שיטות סבתא שכאלה) לא עשיתי זאת ...למעשה זה הסתדר מעצמו... לגביי ניתוח.... (מכיוון שיש לי שלישיה חויתי עוד קצת שלא ישעמם לי) במקביל לבן שלי היה בקע מפסעתי משני בצדדים...עברנו איתו ניתוח (צלקת כמו לאחר ניתוח קיסרי) כשהוא היה בן חצי שנה...אומנם זה מפסעתי ואת מדברת על טבורי אחרי הכל בקע הוא בקע...זה לא ניתוח מורכב והאישפוז לאחר ניתוח כזה הוא יממה אחת בלבד...

קרן*~

New member
ועוד דבר ....

היו שאמרו לי , קרן תיזהרי לא לתת לה לבכות הרבה....אמרו שלמעשה לא כדאי שתבכה בכלל...כי זה עלול להחמיר את המצב.....אז זה לא נכון!!!!!!! למעשה שום דבר לא יכול להחמיר את המצב...(היא לא מרימה דברים כבדים)....ובטח לא בכי...מפה או שזה יעלם מעצמו או שתלכו לניתוח כמו שציינתי לא מורכב (למרות הלחץ שניתוח וכו´) וצלקות וכאלה מזה נעלמים כשהם כאלה קטנים...(לא רואים את הצלקת של בני בכלל והוא עבר את הניתוח לפני 4 חודשים)....

בקע בטבור- שכיח למדי

גם לא בפגים. בזמנו היה איזה יום שיותם צרח מאוד והלחץ התוך בטני גרם גם לטבור שלו לצאת החוצה ולהיות בולט, נוקשה ואדום. הלכנו לרופאה והיא הרגיעה אותנו שזה שכיח, יסתדר לבד ורק עם עד גיל 5 זה לא יסתדר יהיה צורך בפעילות כירורגית. הפניתי גם שאלה בפורום רפואת ילדים של וואלה. קיבלתי תשובה דומה אבל הם מחכים עד גיל 3 (או להפך). בכל אופן, אצל יותם זה יסתדר די מהר והטבור חזר "פנימה" תוך שבועיים-שלושה. אל בהלה, גיל חודשיים זה גיל מאוד צעיר על אחת כמה וכמה כשמדובר בפג. אני מציעה לך להתיעץ עם רופא נוסף על מנת שתוכלי להרגע יותר.

קרן*~

New member
והנה לך קובץ....פזית..

של שתי בנותיי באמבטיה....מימין ליאור....רק שתראי אך הטבור שלה היה נראה אז (אז....לפני 4-5 חודשים)
גם לכם....

פזית-

New member
לקרן תודה

המון תודה על העידוד. זה מאוד מרגיע.(הטבור של נוגה נראה בערך ככה) והתמונה פשוט מקסימה , הן כאלה מתוקות.תיהני מהם...

למעלה