בקע מפשעתי

בקע מפשעתי

אני בן 26 בעל בריאות תקינה אובחן אצלי בקע מפשעתי (לפי בדיקה ידנית של רופא כירוג שהינו קרוב משפחה) הוא הגדיר זאת כבקע קל אך רציתי לדעת למי כדאי לעבור ניתוח לפרוסקופי ואיך בוחנים מי ראוי לו יש לציין שיש לי כאב באיזור (אומנם לא חד וחזק) לאורך כל היום והנני ספורטאי ועבודתי ביום יום גם כן קשורה בהרמת משקלים אשמח לתשובה........

תיקון לפרוסקופי של בקע מפשעתי

במידה ואובחן אצלך בקע מפשעתי ואתה סובל מכאבים באזור המפשעה, ההמלצה המקובלת היא לבצע ניתוח לתיקון הבקע. במידה והבקע במפשעה אינו גורם שום סימפטומים או סבל, ההמלצה על ניתוח היא פחות חד משמעית ועליך להתיעץ עם הרופא המטפל בדבר השיקולים בעד או נגד ניתוח. ניתוח לתיקון בקע מבוצע כיום בגישה ניתוחית "פתוחה" או לפרוסקופית. לשתי הגישות הניתוחיות יש תוצאות טובות, אולם קיימים הבדלים בגישה הניתוחית שמשפיעים גם על הכאבים, גודל הצלקת וגם על סיבוכים אפשריים שהם מעט שונים בין שני סוגי הניתוח. ההמלצה לניתוח פתוח או לפרוסקופי תלויה בסוג הבקע, האם הוא חד או דו צדדי, האם הבקע נותח בעבר והבקע חזר וגם במיומנות והניסיון של הכירורג המנתח. הנטיה שלי היא להמליץ על ניתוח לפרוסקופי במידה ואתה ספורטאי ומעוניין לחזור לפעילות גופנית מאומצת באופן הכי מהיר שאפשר. שיקולים נוספים בעד ניתוח לפרוסקופי הם בקע דו צדדי או בקע חוזר לאחר ניתוח. בברכה

למעלה