בקצרה.....

בקצרה.....

כבר אמרתי, שהפורום הזה לא נועד לשאלות על אמונה, ו/או על מציאות הקב"ה. אבל במספר מילים אומר את דעתי. 600,000 איש היו וראו, הם העבירו זאת לבניהם שהעבירו לבניהם. מסורת ישראל הינה מאב לבנו ומרב לתלמידו, כולם בעלי שמות, וכולם מוזכרים בהשתלשלות סדר הדורות. השאר הוא "תיאוריה". תיאוריה מול עדות....... והקב"ה אינו חייב "להוכיח" את עצמו בתוכנית כבקשתך, כפי שאינך מגיע לרופא מומחה ודורש ממנו בחינה ברפואה, וכפי שאינך דורש מזמר אופרה לפצוח בשיר כשתנוח עליך רוח הספק. התעודה שעל קיר משרדו, הינה עדות לכך שהוא למד, ומישהו בחן אותו ונמצא יודע. כך גם התורה הינה "התעודה" של בורא העולם, והוא אינו חייב במבחן ההוכחה או הנס מידי פעם שפלוני או אלמוני מבקש או תוהה. ברכה והצלחה.

manew

New member
פתחתי שרשור חדש!!!

אתה לא מפסיק להפתיע אותי אתה מצליח לשים לב לנקודות חלשות שאני לא שם לב עליהם אם תמשיך ככה ורק תהיה מוכן באמת לקבל עובדות (ואני משתדל הלביא גם כאלה) אין לי ספק שתגיע לגדולות... (אני מואס בעצמי עם שורות כאלה) היקום הוא מעבר להבנתי אבל בצורה שונה מאלוהים את היקום אני מסוגל להבין אם אני רק יחקור מספיק ולראיה שאנחנו מבינים אותו יותר ויותר במשך השנים כלומר היקום לא מובן לנו אבל אנחנו יכולים להבין אותו אלוהים לא מובן לנו ולא נבין אותו ואתה בטח תגיד שאנחנו לא מסוגלים להבין את אלוהים כי אי אפשר להבין משהו שלא קיים הוכחה חד משמעית לקיומו של אלוהים אין לי אבל אני יכול רק להגיד לך שאפשר להבין משהו שלא קיים עדיין (עובדה שאנשים דמיינו מכוניות וצוללות לפרטי פרטים זמן רב לפני שייצרו כאלה) אבל עד היום לא מצאתי אף אחד שדמיין לעצמו משהו שלא יכול להיות שהוא יהיה קיים אבל מיליארדי אנשים מאמינים באלוהים בצורה זו או אחרת אנשים מדמיינים את אלוהים משמע יש סיכוי סביר שהוא קיים הנוסחאות של איינשטין אכן הוכחו ברובם וכך גם רוב הנוסחאות שקשורות לתיאוריית המפץ הגדול אבל כמו שאמרתי התיאוריות המדעיות שהמדענים עוסקים בהם מובילים רבים מהם אל האמונה באלוהים (רק תבקש ואני אביא שמות וציטוטים) אני מדלג על הקטע של ההיגיון כי אני מסכים כמעט לכל מילה שבו ובנוגע לאבולוציה כמו שאמרתי כדי ליצור אדם דרוש לטבע יותר זמן מאשר כדו"א קיים האדם לא נוצר בתהליך אבולוציני פשוט יותר סביר שנברא בידי מישהו אלוהים לא עושה היום ניסים?? מאיפה הבאת את זה? כשעשרות סקאדים נופלים על ישראל ולא הורגים ישירות כמעט אף אחד בזמן שסקאד או שניים נופלים על הכורדים והורגים עשרות זה לא נס? כשעשרות קסאמים נופלים בתוך עיר מלאה אנשים וכל פעם "במקרה" זה נופל ברחוב צדדי או בדיוק אחרי שכל האנשים יצאו מהבית זה לא נס? אולי אין ניסים גדולים ועצומים כמו בתנ"ך והם גם לא גלויים וברורים כמו אז אבל עדיין יש ניסים רוצה עוד דוגמא? סקאד שנפל ישירות על צינור הנפט המרכזי של כל גוש דן והיה יכול לפוצץ חצי מתל אביב אבל "במקרה" שבוע קודם הצינור התקלקל והתרוקן לגמרימאות ואלפי אנשים נצלו אני חוזר שוב על מה שאמרתי שבנוגה לא היו יכולים להתקיים םחיים וגם לא בצדק או בכוכב לכת אחר בגלל תנאי אטמוספירה ותנאי שטח חוץ מאלו הקשורים למרחק מכדו"א אבל עדיין יכול להיות שבמקרה הכדור הזה התייצב בדיוק איפה שהוא נמצא עם התנאים האטמוספריים המתאימים ועם תנאי הקרקע המתאימים ועם עוד המון תנאים שמתאימים בדיוק יכול להיות שזה הכל במקרה אבל יכול להיות גם שמישהו יתקשר אלי עוד שני דקות ויגיד לי שבגלל שהדבר הראשון שאמרתי כשעניתי לו היה שלום הוא נחליט לתת לי מיליון ורבע דולר? לא סביר ולא יקרה אני יגיד לך מה שפרופ' לביולוגיה אמר לי "יש המון חורים ובקיעים בתיאורית האבולוציה ועד היום לא נמצאה אף דרך שבא יכול להיווצר מין חדש (אדם) ממין קודם (קוף) וזה אחד החורים הכי גדולים בתיאורייה אבל הוא ממש לא היחיד" מספיק משכנעת דעת הפרופ'? זה בערך מה שאני יכול לענות לך בנושא אבל לפני שאתה מתעצבן ומתאכזב ממני סופית כדאי שתעשה את מה שאני מציע בשורות הבאות אני מתחיל לחשוב שאנחנו מסתובבים סביב עצמנו כמו שני כלבים מטומטמים עם זנב אחד אולי כדאי שתשב ותסכם את כל הטענות שיש לך ותרשום כל אחת מהם בצורה מסודרת בכמה שורות וככה לפחות זה יהיה מאורגן? חיים

asaf2000

New member
תגובה.

אני לא רוצה לענות לך על השאלות שלך לא בגלל שאני לא יודע אלא בגלל שהדיון הזה לא יגמר לעולם כי יצוצו לך עוד ועוד שאלות ובסוף תתבלבל לגמרי מרוב התשובות ותשכח אותם והשאלות יחזרו על עצמן. אני יודע מנסיון. בימת הפורום היא לא מקום לשאלות כאלה, אלה שאלות עמוקות ונוגעות לבסיס של היהדות ויש אין ספור דוגמאות שאפשר להביא אבל תשובות אמיתיות ומובנות צריך לקבל ממומחה שלמד את הנושא כמו מרצה ב"ערכים" לדוגמא. סתם רב או בחור ישיבה שמאמין באמונה פשוטה שה' הוא האלוקים ותורתו אמת לא יושב ועוסק כל היום בשאלות של אמונה כמו שיש לך ואפילו רבנים גדולים קשה להם להתעסק עם "בוחטות" של שאלות בבת אחת, בשביל זה יש אנשים שלמדו את נושא האמונה ואת על ההוכחות ורק מחכים שתבוא הם מוכנים לענות לך בשמחה... ואני מצרף קטע שהעתקתי אתמול מספר שנקרא "השם לנגדי", הקטע מדבר על כך שהאמונה בה' היא לא סתם אמונה בעלמא אלא אמונה שמבוססת על הוכחות!

asaf2000

New member
חלק מהקדמת הספר "השם לנגדי"

יסוד היסודות ושורש השורשים של עבודת ה' יתברך ושמירת התורה והמצוות היא כידוע מצוות האמונה בהשי"ת (שהיא המצווה הראשונה שנצטוינו בה בפרשת שמות "וידעתם כי אני ה'" כמפורש בזוה"ק) והיינו שנצטוינו לדעת ולאמת בנפשותינו את האמת הנצחית הזאת, שיש א-ל אחד יחיד ומיוחד, שלגדלותו ולרוממותו ית"ש אין סוף ואין תכלית, והוא הכוחו הגדול האציל וברא ויצא ועשה מאפס ותהו מוחלט את כל העולמות העליונים והתחתונים, ואת כל הבריאה הגדולה הזאת, בששת ימים ועל ידי עשרה מאמרות הכתובות בפרשת בראשית... ואמנם, הגם שידיעה ואמונה זו, שיש אלוקים ובורא עולם, מפורסמת וידועה היא אצל כל אחד, אפילו הפשוט שבפשוטים, וזיל קרי ביה רב הוא, אבל כפי גודל ערכה וחשיבותה של מצווה זו, שהיא השורש והעיקר של כל התורה כולה (...) כך נתקיים במצווה זו (...) דברי הרמב"ם המפורסמים "כל המקודש מחבירו – חרב מחבירו", כי יצר-הרע עומד על הדבר והמצווה המקודשים יותר, להחריבם יותר ח"ו. ואין זה אמור בדווקא כלפי אלה התועים בדעתם שלא קרו ולא שנו, שטוענים (מחמת בורות גמורה ביהדותם, כידוע) שאינם מאמינים, אלא אפילו גם בשלומי אמוני עם ישראל המאמינים בהשי"ת ובתורתו, מכל מקום רבים חושבים מחמת חוסר ידיעה, כי אומנם אשרינו שאנו מאמינים בהשי"ת ועושים רצונו ומצוותיו, ואוי לו למי שאינו מאמין ואינו שומר התורה והמצוות כי ישולם תגמולו גם בעולם הבא וגם בעולם הזה (...), אבל בכל זאת חושבים הם שעצם מצוות האמונה בהשי"ת, זה ענין של אמונה גרידא, איזה הרגשת הלב בעלמא, וזה דבר שלא ניתן און שקשה ח"ו להוכיחו, כך טוענים וחושבים רבים בעוה"ר. אבל האמת היא שאין זה רק טעות בעלמא, אלא חוסר הבנה וחוסר ידיעה גמור במהות מצוות האמונה בהשי"ת (שמי שחושב כך, אינו מבין ואינו יודע כלל מהי מצוות האמונה בהשי"ת), כי האמת היא שהאמונה בהשי"ת, היא האמת המוכחת המוכרחת והאמיתית ביותר, יותר מכל המציאויות הקיימות בעולם, ואין דבר פשוט וברור ואמיתי כמוהו. כי כל הבריאה הצועקת ומעידה בחוש גמור ממש, על בוראה ויוצרה, אשר ממש מי שיחשוב להיפך מזה ח"ו, ככסיל ומשוגע יחשב. ... ... ... ומכיוון שהאמונה בהקב"ה (והדת היהודית בכללה) היא אמת מוכחת וחושית לגמרי, אשר היא ניצבת בשער ומכרזת על עצמה לכל באי עולם, שהיא האמת הגמורה והמוחלטת, המוכחת והמבוררת ביותר, אשר לא שייך שום אמת ברורה ומוחשית כמותה במציאות, (...) ובשום אופן שבעולם אי אפשר להמלט מהאמת הזאת, והיא עומדת כחומה בצורה ועצומה, ומוכנה להשיב ולהוכיח נגד כל הקושיות והשאלות שיציבו כנגדה. לא רק זה אלא אדרבה....הקב"ה מצווה עלינו בתורה במצוות עשה לדרוש ולחקור בשכלינו ולברר את האמונה בו יתברך. ....ואפשר להוכיח אמונה זו בקלות ובבירור גמור לכל אחד המחפש באמת לדעת את האמת, ...ועל כן גם הציווי שציוונו השי"ת להאמין בו, אינו איזה אמונה פשוטה בעלמא, אלא הציווי הוא ,וידעתם כי אני ה'", ולשום ידיעה זו פירש הרמב"ן (בספר יצירה...) שהוא ענין של ידיעה שכלית גמורה, כאילו שרואה בעיני בשרו... וזוהי עצם מצוות האמונה בהקב"ה, שהדבר יהיה ברור ומאומת בחוש גמור בלבו ושכלו של האדם, כאילו ממש שרואה זאת בעיניו.

תגובה

אנשים רבים בכל העולם ובכל הזמנים דימיינו ומדמיינים עד היום מכשפות, פייות, ייצורים אורגניים על טיבעיים, מיפלצות, טרולים ומי יודע מה עוד משמע יש סיכוי סביר שהם קיימים. זו התשובה היחידה שאני יכול לתת לך עבור הערה כה מטופשת, באמת בלי כוונה להעליב. מעולם לא שמעתי את המדענים הגדולים המומחים בתחום טוענים כי הזמן שכדור הארץ קיים אינו מספיק להיווצרות בני האדם. תמיד תוכל למצוא איזה פרופסור או איזה מומחה יוצא דופן שיטען את מה שאתה אומר אבל רוב המומחים בתחום יגידו לך שזה בהחלט אפשרי ושזה מה שקרה וההוכחה לפניך. כל הדוגמאות שהבאת לי לא נחשבות בעיניי כניסים, אני יכול להביא לך מליון ואחד דוגמאות דומות מכל רחביי העולם לדברים מפתיעים כאלו שקרו לדוגמה בזמן מילחמות בין עמים, אני יכול להביא לך דוגמאות רבות של מטוסים שהיתרסקו בתאונות קשות ולמרות זאת היו ניצולים רבים ואנשים שיצאו משם בלי שריטה, אני יכול להביא לך דוגמאות מכל העולם של אנשים לא יהודיים שהיו חולים בסרטן ובמחלות קשות והרופאים העריכו כי לא נותרו להם יותר מכמה שבועות לחיות והאנשים האלו נירפאו לחלוטין וחיים עד היום באושר ואושר. העולם שלנו גדול ושופע אינספור אירועים מכל סוג אפשרי, תמיד תוכל למצוא פה ושם אירועים שנראים יוצאי דופן ולנסות להציג אותם בתור נס, עלי זה לא עובד, רק כשאני אראה נס אלוהי כמו שמתואר בתנ"ך כמו ים שנחצה לשניים למשך זמן המאפשר מעבר אלפי אנשים בתוכו, כשאראה מקל עץ הופך לנחש, כשאראה נס ממשי שאי אפשר לפרש אותו בצורה אחרת רק אז אני יאמין וגם אז רק אחרי שאבחן אותו טוב טוב ואראה שלא מדובר בתרמית או דבר טיבעי. למרות מה שהפרופסור אמר לך ולמרות שקשה לימצוא תאורייה מושלמת ומלוטשת היטב מכל הכיוונים עדיין זו התאוריה שמסבירה בתורה ההגיונית והטובה ביותר איך נוצרו כאן חיים. כבר אמרתי לך ואחזור שוב בקצרה, יש מילייארדים על מילייארדים על מילייארדים של כוכבים בייקום, למה קשה לך להבין שמתוך כמות כה עצומה של כוכבים יש כוכב אחד ( לדעתי יותר אבל לא משנה ) שבמקרה היו עליו כל התנאים המתאימים להתפתחות חיים? בו נגיד שמתוך כל כמות הכוכבים העצומה בייקום היו 20 מיליון כוכבים שהמרחק ביינם לבין השמש שלהם היה מתאים עבור היתפתחות של חיים, ומתוך 20 מליון הכוכבים האלה היו 500 אלף שגם התנאים עליהם מבחינת גזים ותנאיי שטח היו מתאימים, ומתוך ה 20 אלף האלו היה כוכב אחד שעליו היתפתחו חיים ושמו "כדור הארץ". למה אתה מיתקשה להבין שמתוך כמות כה עצומה של כוכבים בייקום יש כמה כוכבים בודדים שכל התנאים עליהם במקרה מתאימים בדיוק כמו שמתוך מאות אלפי אנשים שממלאים לוטו כל שבוע יש אנשים שזוכים? למה הגיוני לך שמתוך עשרות או מאות אלפי אנשים שממלאים לוטו וטוטו כל שבוע יש זוכים אבל בייקום שבו מילייארדים רבים של כוכבים לא יכול להיות שאחרי מיליונים של שנים וניסיונות יהיו לבסוף כמה כוכבים בודדים ש"יזכו" ויתפתחו בהם חיים? כדי לא להיסתבך יותר מדיי, הטענה העיקרית שלי היא זו -אין שום הוכחה אפילו הקטנה ביותר לקיומו של אלוהים בדיוק כמו שאין שום הוכחה לקיומם של ייצורים מיתולוגיים אחרים שמסופר עליהם באגדות ובסיפורי עמים, נראה לי פשוט דבר בילתי ניתפס ובילתי הגיוני שאנשים משעבדים את כל חייהם למליון ואחד חוקים והגבלות מכל סוג ובכל תחום בחיים כמעט בגלל האמונה הזאת באלוהים, לא לעשות את זה, לא לעשות את זה ואסור לעשות את זה ולא לחטט באף בשבת ולא להדליק או ולצום, ושעות על גבי שעות של תפילות בבתי כנסת, וכל זה עבור משהו שהסיכויי שהוא באמת קיים הוא בערך כמו הסיכויי שפיות טובות וגמדים באמת קיימים. ונראה לי שהוויכוח הזה עומד להגיע לסיומו בקרוב. משתמש בצלילים

תגובתי אם אפשר

manew, אגיב גם אליך בהמשך המתן בסבלנות. נאמן למקורות - חבל שדווקא אתה כמנהל הפורום קובע שזה לא המקום לשאלות מהסוג הזה, אתה יודע הרבה פעמים בוויכוחים שהיו לי עם אנשים מאמינים הם אמרו לי לבסוף שהם מכירים איזה רב שבטח ישמח מאד לענות על שאלות שיש לי בנושא. והנה סוף סוף מצאתי פורום באינטרנט שכותרתו "לשאול את הרב" ודווקא כאן אני שומע חוסר סובלנות כזה לשאלות על אמונה ודת! סליחה אבל ציפיתי לקצת יותר פתיחות כאן. אין שום אפשרות לדעת שבאמת 600,000 איש היו וראו... כל מה שיש לך זה סיפור שעבר בעל-פה מאב לבן במשך שנים רבות ואתה בטח לא מצפה שסיפור כל כך ארוך ומפורט עם כל כך הרבה פרטים ותתי פרטים יכול לעבור בעל פה כל כך הרבה שנים בלי תוספות ושינויים רבים, תראה לדוגמה מה קרה ביום אחד של פעולת צה"ל שהיתה בג'נין לפני שפירסמו מה באמת קרה - בכל הארץ ובאינטרנט נפוצו שמועות על מאות חיילים הרוגים, שהמסוק של הרמטכ"ל הופל, ועוד סיפורים דימיוניים מסמריי שיער וזה קרה רק ביום אחד בלבד! אז תחשוב מה קורה לסיפור שעובר מאות בשנים בעל-פה, תחשוב איזה מניפולציות הוא עובר בתקופה כל כך ארוכה... ההשוואה לרופא מומחה כלל אינה במקומה, את הרופא אני רואה מול עיניי, הוא לא מסתתר מאחורי ווילון והוא לא בילתי נראה, אני רואה אותו ואני רואה את פעולותיו, ואם בזמן הטיפול נראה לי או יש לי חשד שהוא לא מומחה אמיתי אלא מיתחזה או רמאי אז כן אני יכול לידרוש ממנו להראות לי את תעודת הרופא שלו או ליפנות לאגודת הרופאים הארצית ולבדוק אם הנ"ל באמת רופא! אין ומעולם לא ראיתי שום זכר לאלוהים, אין סימן ואפילו הכי קטן לקיומו, לטענתך אני צריך להאמין בו סתם ככה? איפה נשמע דבר כזה? להאמין במשהו שאני לא רואה ולא מרגיש ולא שום דבר? זו נקראת אמונה עיוורת. התורה אינה תעודה בדיוק כמו שספר אגדות אינו מהווה תעודה לכך שהיצורים הדימיוניים שבו אמיתיים. משתמש בצלילים

יקירי......

מדוע אתה קובע שיש כאן "חוסר סובלנות"? הדבר משול למי שמחפש מסמרים בבית מרקחת.... לא אמרתי שאסור לשאול, לא אמרתי שאין לברר... כל שאמרתי הוא, שהדבר חורג ממטרות הפורום שנועד לברר שאלות הלכתיות - הנהגה למעשה, ולא שאלות של אמונה - שעבורם קיים הפורום "נטעים". ו/או פורומים אחרים העוסקים בפילוסופיה. 600,000 היו וראו והדבר מגובה בכתובים, זה לא ב"פ --- הכל כתוב מפורט. בספר היחידי בעולם, שעבר כ"כ הרבה שנים, נמצא בכ"כ הרבה מקומות בעולם, התגלגל לגלויות שונות, ולא השתנתה בו אות...... שבת שלום....

ובכלל.....

הויכוח כאן הוא למעשה, האם להאמין או שחייבים להבין. גדולתם של עם ישראל הוא בכך שאמרו: נעשה ונשמע. קודם נעשה ללא הבנה, ללא הסבר. ורק אחר כך נשמע ונבין. אני מאמין לרכב שלי שנוסע למרות שאין לי מושג במכונאות. אני מאמין למיקרוגל, למרות שאין לי הבנה מינימאלית בגלים. ואני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו הוא בורא ומנהיג לכל הברואים, והוא לבדו עשה ועושה ויעשה לכל המעשים. וכו' וכו' שלש עשרה העקרים. שבת שלום.

אין כאן שום גדולה

להגיד "נעשה ואחר כך נשמע" זה כמו לחתום על מיסמך מישפטי חשוב ומחייב ורק אחר כך ליקרוא אותו, איזו גדולה יש בזה? לי זה נראה יותר כמו מעשה של טיפשות. אני מאמין באמונה שלמה בתורת האבולוציה ומודה לטבע על שברא אותי. יום טוב, משתמש בצלילים.

uuuaaa

New member
תשובה על ההודעה למטה

דבר ראשון צריך לציין שהאמונה שלנו מבוססת על ההתגלות של ה' למליוני אנשים במדבר סיני. העדות על ההתגלות עברה מדור לדור עד ימינו. אב לא משקר לבנו. לא ניתן לשכנע כל-כך הרבה אנשים לקבל על עצמם כל-כך הרבה גזירות סתם כך. לא ניתן להמציא שקר כל-כך גדול ולעבירו לדורות הבאים ללא שהשקר יתגלה. גם הנוצרים והמוסלמים הבינו שלא ניתן להכחיש את מעמד הר-סיני לכן הם החליטו לבסס עליו את הדתות שלהם. כל השאר זה חיזוקים מבחוץ. למשל מורכבות היקום, נבואות התנ"ך שהתגשמו, השרדות עם ישראל, ניסים של צדיקים, דיבוקים, דילוגים בתורה וכו'. חיזוקים גדולים, אך הם לא הבסיס לאמונתנו. את היקום אנו מבינים פחות או יותר. ניתן לחקור אותו, לראות אותו, למדוד, לחוש וכו'. כך לפחות טוען המדע, לא ? אך אין שום דתי (שפוי) שיטען שהוא מבין מה זה "אלוקים". האם אתה רוצה לטעון שהמדע לא יודע כלום על היקום ? האם המדע מסוגל לדחוס מכונית לתוך קופסת גפרורים ? האם זה הגיוני ? למה זה פתאום כל-כך הגיוני לך שאינסוף שמשות וכוכבים וגלאקסיות היו דחוסות בתוך נקודה אחת זעירה, ופתאום היה פיצוץ, והזמן התחיל, והכל יצא החוצה מ-לא-כלום ? המדע לא יודע מה היה סביב לנקודה הסינגולרית. הרי לא מדובר על רִיק. כי החלל הוא ריק, וגם החלל נוצר לשיטתכם, במפץ הגדול. צודק, הדוגמא שלי, של המכונית, לא היתה מדוייקת. דוגמא יותר קרובה: במפעל יש חדר ריק. פתאום יש פיצוץ, ולאחר מילארדי שנים נתגלתה שם מכונית. יותר הגיוני ? אני מאמין בכוחות על טבעיים, ישות שהיא "כל-יכול". לכן השאלה שלך "האם זה הגיוני" אינה במקומה. לעומת זאת, לי כן מותר לשאול אותך "האם זה הגיוני". אלוקים תמיד עושה ניסים. אך היום הניסים הם נסתרים. אם הוא היה עושה בזמננו ניסים גלויים - לא היתה בחירה חופשית, להאמין או לכפור, וכתוצאה מכך לא היינו יכולים לקבל שכר על בחירתנו בטוב, או עונש - על בחירתנו ברע. ולגבי האבולוציה, אולי תסביר לי איך התבצע המעבר בין הדומם לצומח, ובין הצומח לחי ? ולמה הדומם לא פיתח תלות קיומית בחמצן ובמזון, ואילו החי כן ? איך התחילה התלות הזו פתאום ?

תגובה

היי, התחלתי ליכתוב לך הודעת תגובה אך לאחר זמן מסויים שמתי לב שאני כבר מתחיל ליגלוש גם בזמן וגם באורך ההודעה ולכן החלטתי להפסיק את הכתיבה וליכתוב מחר שוב הודעה חדשה עם ראש נקי ורענן, מקווה שתיסלח לי. משתמש בצלילים

manew

New member
אני יכול לשאול אותך שאלה אחת?

זה נכון שלמעשה השאלה שאתה מחפש עליה תשובה זה "האם יש אלוהים" ולמעשה כשזה יוכח לך לא ישארו יותר שאלות? ואם אני מבין אותך אתה מחפש הוכחה שלא תישען על שום בסיס דתי אמוני אני צודק? אם כן אז חבל לבזבז זמן ואני יתחיל לחפש תשובה לזה כי לא נראה לי חכם להמשיך להסתובב סביב עצמנו במעגל ולא להתקדם לשום מקום

MajorGad

New member
אבל ה' בניגוד לרופא...

כנראה שכח את "מומחיותו" במשך השנים שהוא לא נגלה אלינו ושכח אותנו..אני בספק אם הוא קיים עדיין אחרי שהוא נתן ל-6 מיליון איש מ"עם הסגולה" שלו למות בשואה. וזו רק דוגמא אחת. רופא, לעומת זאת, מוכיח לך שהוא יודע את הג'וב שלו כשהוא מטפל בך ובפגעיך.

למעלה