בקרוב אבא, יש בן בבטן (של האישה כמובן)

ronnm

New member
בקרוב אבא, יש בן בבטן (של האישה כמובן)

מתחילות לי חרדות מהברית מילה. יותר מדי סיפורי זוועה שהגיעו אלי. איך זה היה לכם??? איך מטפלים בתינוק אחר כך??? אני אשמח למסרים מרגיעים.

shno

New member
גם אנחנו עם בן בבטן

ועם בת מחוץ לבטן. אז אין לנו ניסיון עם ברית, וספציפית אצלנו גם לא יהיה ניסיון (אנחנו לא מתכוונים לימול את בננו). תראה, המסר המרגיע שאני יכול לחשוב עליו הוא שאלפים רבים עברו את זה לפניכם, וברוב רובם של המקרים זה נגמר בטוב. אם הברית היא לא מטעמי דת במקרה שלכם, אלא מטעמים חברתיים, ואתם מתכוונים לימול בכל מקרה - אז כמובן שמומלץ לימול אצל רופא, ואז גם הברית עצמה "בטוחה" יותר, וגם תקבלו הנחיות איך לטפל ומה לעשות. אם הברית אצל מוהל - אז גם הוא אמור לתת הסברים מה לעשות ואיך לטפל ולמה לשים לב, למרות שהייתי סומך פחות על הנחיות טיפול רפואיות שמגיעות ממקור שאינו רופא (ועם כל הכבוד, מוהל הוא לא רופא). מתי צפויה הלידה?

ronnm

New member
אתם לא מתכוונים לימול אותו?? איך הגעתם להחלטה

האמיצה הזאת (אמיצה מבחינה חברתית אני מתכוון)?

shno

New member
זו אולי נראית החלטה אמיצה כלפי חוץ

אבל האמת היא שזו אחת ההחלטות הקלות ביותר שקיבלנו. תראה - השיקול הדתי הוא בכלל לא שיקול אצלנו כי אנחנו אתאיסטים גמורים. אז כל שיקולי הדת/מסורת נופלים מאליהם. השיקולים ה"רפואיים" - גם נופלים, כי בסופו של דבר אין אף מחקר חד משמעי שקובע שיש יתרונות רפואיים במילה. ומבחינה חברתית? ואללה, ילדים שונים אחד מהשני בכל כך הרבה מאפיינים פיזיים, שלמה דווקא הקצה של איבר המין של בני, שהוא החלק המוסתר ביותר והמוצנע ביותר בגופו, למה דווקא הוא צריך להוות את הגורם העיקרי? בקיצור, אצלנו השאלה לא הייתה "למה לא לעשות ברית" אלא "למה כן לעשות ברית". וכל זמן שלא קיבלנו תשובה "למה כן לעשות ברית" שתספק אותנו - אז לא עושים ברית. פשוט, נכון?
ואם אתם עוד מתלבטים בנושא, אתה מוזמן להיכנס לפורום "מוותרים על ברית מילה" שמספרו 202 - קרא שם במאמרים את החומר, שאל שאלות, ותגיע להחלטה שאתה שלם איתה (בשיתוף אישתך כמובן). ואתה כמובן מוזמן להמשיך להתלבט בקול רם כאן אצלנו (ואם לא בא לך לפתוח את הנושא לדיון ציבורי - תיבת המסרים שלי תמיד פתוחה בפניך. מבטיח שאני לא עוסק במיסיונריות ולא אנסה לשכנע אותך לא לימול את הבן, אלא רק לנסות לעזור לך להתלבט). בכל מקרה, מה שהכי חשוב זה שמה שלא תעשו - ברית או לא ברית - שתהיו שלמים עם ההחלטה שלכם. (ואולי ניפגש בחדר לידה - התל"מ שלנו יומיים אחריכם...)

shno

New member
וולפסון בחולון

גם קרוב מאוד הביתה, וגם חווית הלידה הראשונה שם הייתה חיובית ביותר, ולכן שמחים לחזור לשם גם ללידה שניה.

aviah

New member
ברית מילה

יש בשוק מוהלים מצוינים, שהם גם רופאים מנתחים ידועים ומפורסמים; אני הסתכלתי על הברית עד כמה שניות לפני החיתוך, ואז כבר לא היה לי אומץ; הילד החלים תוך יום, כך שגם אני שכחתי מזה די מהר.

ronnm

New member
החילם תוך יום? חשבתי שזה לוקח קצת יותר זמן

בכל זאת חותכים חתיכת עור...

aviah

New member
זה לא שלמחרת הוא חזר לזיין ../images/Emo8.gif

אבל זה מחלים ממש מהר.

חבר משק

New member
גם אצלנו...

אחרי כמה שעות שינה טובה שכנראה קשורים להתאוששות מהאירוע, מבחינת התינוק לא הרגשנו שזה מפריע.

חבר משק

New member
../images/Emo65.gif קודם כל, מזל טוב!

לגבי הברית - הייתי באמת מתחיל בבירור עם עצמי האם חייבים לעשות בכלל? אנחנו עשינו ועד היום אני לא לגמרי שלם עם זה. אם הולכים על זה - אני רוצה להציג דווקא דעה שונה שגורסת שעדיף שמי שמבצע את הברית יהיה דווקא מוהל, משום שלהם יש הכי הרבה ניסיון בנושא. יש מוהלים שהם גם רופאים וזה באמת נראה לי הכי טוב. המוהל של הבן שלי היה מנחם בן דוד, שהומלץ לנו על ידי חברים. הוא מוהל מאוד מנוסה, יקר (אני לא זוכר בדיוק אבל מעל 1000 ש"ח) ויש לו איזה "שיטה" שמביאה להחלמה מהירה יחסית. המרכאות זה רק בגלל זאני לא זוכר את הפרטים במדויק. בכל אופן הוא נתן לנו הנחיות מדויקות איך לטפל בתינוק, מה לעשות, למה לצפות וכמובן גם ביקש שנהיה בקשר איתו בכל בעיה שתצוץ. זה מה שאתה חייב לדרוש מהמוהל שלך - ואז אתה יכול להיות רגוע יחסית. שיהיה בהצלחה ואם יש עוד שאלות אל תתבייש...

hag70

New member
דבר ראשון להרגע. וכמובן מזל טוב../images/Emo65.gif

אין לנו נסיון עם ברית מילה, כי יש לנו ילדה והאמת שדי נחסך מאיתנו כאב הראש הזה, כי עד שידענו אם זה בן או בת די התלבטנו. אבל לגבי הטיפול בילד, יש לי הרגשה שתסתדרו
. אתם לא הראשונים ולא האחרונים שהופכים להורים. אמנם זה מבהיל, במיוחד כשמחזיקים בפעם הראשונה את הדבר הקטנטן והמוזר הזה שנקרא תינוק, אבל זה מיד עובר, במיוחד אם אתם שניכם ביחד מטפלים בו. תגלו שלכל אחד יש את ה"תחומים" שהוא חזק בהם, ובעיקר האינטואציה ההורית עובדת יפה מאד. ותמיד אפשר להתייעץ עם ההורים, אחים, אחיות, חברים או עם כל מי שיש לו נסיון עם ילדים (זוכר שאתם לא המצאתם את הנושא...) ואפילו עם הפורום שלנו. אני חושב שבעיקר תגלו שמעבר לחרדה הראשונית שהיא מאד מובנת, העניינים זורמים ובהרבה מקרים פשוט באים בקלות בלי ששמתם לב (וכמובן יש גם הרבה רגעי תסכול ויאוש. הרי לא הכל מושלם וורוד). ואם יש שאלות - אנחנו כמובן כאן.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif יש לי 4 בנים. אז מנסיוני העשיר בעניין, אני יכולה לומר לך, שאם הולכים לבנאדם הנכון, הסיפור של הברית קשה להורים יותר מלתינוק. הבנאדם הנכון, לדעתי ועפ"י נסיוני, זה מוהל שהוא גם רופא. כך שיש לו נסיון רב בהליך המסויים הזה, ועם זאת גם רשיון לתת אילחוש. חשוב כמובן, גם לקבל המלצות. לגבי הטיפול אחרי- תקבל הדרכה מלאה מהמוהל, ואם הוא הבנאדם הנכון, הוא גם יזמין להתקשר אליו בכל מקרה של שאלה או משהו שמטריד אתכם אחרי הברית. אף אחד מארבעת בניי, לא הראה סימני מצוקה בעקבות הברית. תינוק בן ימים אחדים, פחות "מחובר" לגוף שלו מאיתנו. הוא פחות מודע לכאב. וגופו הצעיר משקם במהירות פיסת עור קטנה כזאת. כך שההחלמה מהירה. ברור שתינוקות בוכים, אבל בכי של מצוקה, של כאב, נשמע אחרת. אגב- אני ממש לא דתיה, ובעלי לא יהודי. היה לי חשוב לימול את בניי, גם בגלל העניין החברתי (לגברים אני לא צריכה לספר, שילדים יכולים להיות אכזריים עם בהשתנה משותפת משהו נראה להם מוזר), אבל לא פחות מזה, כי היה חשוב לי להמשיך את שרשרת הדורות. בכל מקרה, זו בחירה מאד אישית. כל זוג שיש לו בן, צריך לעשות אותה ולהיות שלם איתה. כל מה שאני מנסה לומר, זה שפחד מהברית, לא צריך להיות שיקול. יש לוודא שהולכים לאדם מיקצועי ומיומן (כי השוק פרוץ, ואין ביקורת של משרד הבריאות, וזה סקנדל), ואז באמת שאין סיבה לחרדות. זה לא ניתוח לב פתוח...

doron1955

New member
וזה לא במקרה

שדקה לפני הברית מאבדים את האומץ להסתכל אולי זה בכל זאת איום ונורא זה אולי לא לגמרי מופרך... שלהורים זה יותר קשה נדרש מהם לעשות מעשה שמנוגד לחלוטין לאינסטינקט הבריא להגן על התינוק בטח שלא להגיש אותו לזר גס עם איזמל ולעניין העורלה זה לא חתיכת עור זהו ריכוז העצבים הגבוה ביותר בפין בעלת תיפקודים רבים וחשובים

למעלה