בקרוב איקאה ברמאללה?

בקרוב איקאה ברמאללה?

ממון של ידיעות פרסם כי איקיאה שוקלת להקים סניף ואולי אפילו שתיים בגדה המערבית כשהסניף יוקם קרוב לוודאי בעיר רמאללה. איקאה ישראל ישר קפצה בהצעת עזרה להכשרת המוכרים בנתניה ובניהול מלאי לוגיסטי משותף ועוד. לעומת זאת בישראל איקאה הצהירה כי לאחר שיוקם הסניף השלישי בקרית אתא (30,000 מ"ר מול 26,000 מ"ר בנתניה ו36,000 מ"ר בראשל"צ) אין בדעתה להקים סניפים נוספים בישראל אבל יש בדעתה לנסות להקים סניפים של תת רשת בפיתוח שלה בבאר שבע וירושלים. על פי המודל מחו"ל הסניפים הללו של התת רשת מכילים בין 2000 ל6000 מ"ר בלבד. בערך כמו סניף גדול של הום סנטר. השאלה היא האם ההחלטה שלה להתעלם מהמטרופולינים הפריפריאלים בישראל אכן הגיונית. איקאה בשבדיה הקימה לא פחות מ17 סניפים. גם אם נגיד ששם אין לה רשתות מתחרות מקומיות כמו הום סנטר או אייס יש לזכור שכל אוכלוסיית שבדיה היא קצת יותר מ9 מיליון בעוד שבישראל כ8 מיליון. אז למטרופולין חיפה והקריות, אזור השרון ואזור השפלה יש סניפים. אבל האם למיליון תושבי ירושלים והסביבה לא מגיע סניף? תזכרו כמה איקאה השקיעה כדי להתחבב גם על האוכלוסייה החרדית אז למה לא להקים סניף אטרקטיבי באזור ירושלים? רוצים אפליה מתקנת? תקימו באבו גוש. רוצים בעיר בגדולה תקימו בתלפיות. רוצים מחוץ לעיר? תקימו במבשרת. ואם ממש בא להם להיות אמיצים יכולים להקים אותו ממזרח לעיר שיהיה נגיש גם לערביי העיר. בעיניי אם יקימו מיני אקיאה של 5000 מ"ר בלבד בירושלים זה יהיה סוג של עלבון לירושלמים.

choo

Active member
מה "מגיע להם"? זו רשת פרטית, לא חנות ממשלתית

itamo

New member
איקאה זאת חברה עסקית שרוצה להרוויח כסף

לאף אחד לא "מגיע" סניף של איקאה, זאת חברה עסקית שחושבת בשיקולי רווח והפסד ולא ארגון צדקה, או סניף של המוסד לביטוח לאומי.

אני מתכוון השוק הפלסטיני ברמאללה גדול?

יותר ממה ששווה להם להשקיע בהקמת סניף ירושלמי? ברמללה יקימו לי סניף של איזה 20,000 מ"ר ובירושלים רק סניף שלל תת רשת איקאה פוינט שיכיל רק איזה 5000 מ"ר? אם מדברים על רווח סניף ירושלמי לכאורה יהיה יותר רווחי ואיכשהו אם ברמאדן מיליון פלסטינים יודעים טוב מאוד לטייל בישראל ואם ירדנים יודעים להגיע לקניון מלחה אז הם ימצאו את הדרך לאיקאה ירושלים.

ובמיוחד אם יוקם במזרח העיר..או מעלה אדומים..

איפה שלכאורה הכי מחוץ לקווי 67 והאזור הכבוש אבל הכי נגיש לערביי ירושלים ורמאללה.

ואם 2 סניפים נגיד ברמאללה ובשכם או ג'נין

בכל הגדה ההערכות הכי נדיבות מדברות על 3 מיליון תושבים על 2 סניפים (מיליון וחצי לסניף) ובישראל 3 סניפים על 8 מיליון תושבים (יותר מ2 וחצי מיליון על סניף). בהחלט יש מקום לסניף באזור ירושלים ובעתיד רחוק יותר לשקול סניף בבאר שבע.

ואגב התנועה יכולה לעבוד ל2 הכיוונים. אם סניף "ירושלים" ייפתח לערביי רמאללה, בעתיד אפשר לקוות שסניף "שכם/ג'נין" ייפתח גם ליהודי הגליל המזרחי ושסניף "באר שבע" ייפתח לערביי חברון ודרום הגדה.

כי אני גר באזור ירושלים

וחושב שאני לא צריך לנסוע לאיקאה בראשל"צ כשאפשר להקים אחת באזור חיוג 02. ואם איקאה ישראל תהיה מעורבת בהקמת הסניף הזה (מהכשרה וניהול מלאי ועד להקמה בפועל ואולי אפילו בעלות מסויימת) זה עוד יותר ענייננו. לא שאיכפת לי שיקימו ברמאללה אבל אני חושב שאפשר למצוא באיזור ירושלים אפשרות להקים סניף משותף ואתה יודע מה אפילו שתי סניפים אחד ירושלמי ישראלי ואחד ברמאללה פלסטיני.

darkshadow1

New member
תחשוב מה שבא לך- זאת חברה פרטית,

ואפילו לא ישראלית. אין לה שום חובה להקים סניף במיקום כלשהו כדי שלך יהיה קל יותר להגיע אליו- היא מונעת משיקולים פרטיים שלה ואין בכך שום בעיה. אם אתה חושב ששווה לה לפתוח סניף באזור ירושלים- אתה מוזמן לשלוח מכתב/מייל לשירות הלקוחות שלהם ולקוות שמישהו יטרח לטפל בהצעה שלך, כנראה שהיא תיזרק לפח לאחר מחשבה לא מרובה.

למעלה