בקרוב אני הולכת להעלות לפורום ביקורת על בתי ספר לשפות בהם מלמדים ערבית, ועל מורים לערבית, מה שכמובן מאוד מאוד חשוב לנו הסטודנטי למזרח תיכון, ולמתענינים בתחום שעוד לא התחילו ללמוד . בארץ מקומות רבים בהם ניתן ללמוד ערבית אך לא כולם מציעים תוכנית לימוד שנוגעת גם בתרבות(מה שכמובן מאוד מאוד חשוב) לכן החלטתי לעשות סקר שוק קטן ולהביא לכם מקבץ של בתי ספר, מחירים,איזורים,ועוד ועוד.
דבר נוסף, ברצוני להתחיל להכניס עוד דיונים לפורום, הצעות לגבי מה תרצו שיעלה לפורום יהיו דבר מעולה!
סיכומים, גולשים בפורום שיוכלו לשלוח לי במסר סיכומים אותם הם מסכימים שנעלה לפורום אשמח אם תעשו כן, אני רוצה שתיהיה לנו פינת סיכומים לסטודנטים!
הרי כל תלמיד והקליטה שלו והכל נורא סוביקטיבי ,מצד אחד יכול להיות תלמיד שלא קלט כלום ,למרות שהוא ניסה נורא ולא הצליח מצד שני, יכול להיות תלמיד שבא עם מוטיבציה גדולה יותר וכן למד והצליח ,אבל יש לו שאיפות גדולות יותר והוא לא מבין שלימוד שפה זה דבר הדרגתי ,ויהיה מאוכב מרמת הלימוד הסופי שלו ,בתום הקורס.
ומה היא רמה נאותה ?? קריאת כותורת בעיתון ,להזמין חומוס במסעדה ,לפתוח את הפה ולהגיד מרחבא ?? זה נראה לי רעיון הזוי להחלוטין ויותר כצעד מסחרי שנועד לתת איזה ציון שבח למוסד מסויים ולגרום לנהירת תלמידים אליו. אני חושב שזה רעיון לא ראוי.
יש מקום בפורום להעביר סוג של ביקורת על מקומות שלמדים ערבית. אל תשכח שמדי פעם נשאל היכן אפשר ללמוד ערבית מחוץ למוסד אקדמאי כאשר אנשים מעוניינים לדעת היכן המקום/יחס/רמה הטוב ביותר ללימוד ערבית.\ הפורום יכול להמליץ על מקומות לאור ניסיון וביקורת של אנשים הלמדו שם.
לא רק שיש מקום זה אחלה רעיון, הצעה למנהלת: אולי לשים בקישורי הפורום גם קישורים לאתרים של מקומות בהם ניתן ללמוד ערבית, אם סיקור קטן שלך, יעני במילים שלך איך התרשמת מהמקום. יוזמה מבורכת
לכו ליוסי הוא מורה טוב אל תלכו לדנה היא מורה רעה, אלא כפי שרשמתי סקירה על המקום ,האם המקום נקי? האם יש אליו גישה נוחה? האם התלמידים מרוצים? האם המורה מקדיש זמן לשאלות התלמידים? האם יש איזה שהוא מעקב אחרי התקדמות התלמידים,מחירים וכדומה, זה לא מסחרי כי לא משלמים על זה לא לתפוז ולא לי,זה פשוט נועד לסקר מקומות בהם ניתן ללמוד את השפה\ ערבית זה מעבר לחומוס ומאחבא או לשיר לדוד משה בערבית ולדעתי זה לא רק שראוי אלא הכרחי
נמחקה אני מעלה אותה כאן בלי ההערות הציניות והמיותרות שהיו בה זה פורום ללמודי מזרח תיכון מה השפה המדוברת במזרח התיכון? :ע-ר-ב-י-ת!! מן הסתם סקירה על מקומות ללימוד ערבית זה משהו שיחסוך מאנשים כמוני, להתחיל ולברר על כל מיני מקומות באיזור שלי (רמת גן) שבהם אפשר ללמוד ערבית. למה שאני לא אלך לפורום של לימודי מזרח תיכון ואיסלאם ואמצא באמת ,שמות ומחירים של קורסים, מורים, מורות WHAT EVER... אבל זה פשוט רעיון ענק! ההערה היחידית שיש לי היא שאולי אפשר גם לבדוק מקומות ללימודי פרסית?? היא גם שפת חובה בלימודי תואר שני (או תורכית)!
../images/Emo70.gif למה להמשיך להתווכח איתו?../images/Emo70.gif
הוא אכול קנאה על משהו, ולא ברור על מה! זה ברור שהרעיון שלך הוא רעיון טוב, וזה ברור שחפי הדייג, אם כל הכוונות הטובות שלו לפורום, לא ממש מצליח להשתלב כאן, כמו בפורומים אחרים בהם כתב. חבל להמשיך להתדיין איתו כי הוא פשוט בגישה של אנטי ואף אחד לא ממש שם עליו אז זה לא משנה כל-כך.
מתי אתה תבין שאי אפשרי ככה על כל דבר להתנגדות ולהגיד משהו בקונטרה? מיום ראשון של פורום הזה אתה רק לדבר דברים לא טובים ולחפש מה הדברים שאתה לא לאהוב אז אל תכתוב בפורום אם זה לא לטעם שלך אני אשקרה לא מבינה אותך בזה
אולי תנצלי את היותך במקומות הללו כדי לספר לתלמידים על הפורום? זה יתן לו עוד חשיפה. כי זה פורום ממש מעולה וחבל שאת לא מפרסמת אותו יותר! מקווה שזו לא חוצפה מצידי לומר אבל באמת חבל הפורום יכול להיות ממש "בונבון".
תוכלי לסקור מקומות גם באיזור ירושלים??? כי אני עברתי לכאן, ואני לא כל כך יודעת איפו אני יכולה למצוא מקומות שמלמדים ערבית שמה. איזה חמודה שאת לדואגת לנו
אני מאוד אשמח,אם אפשר לבדוק גם ,אם מגישים קפה וזלביה בסוף השיעור. וגם אם המורה מדברת בדיאלקט בדאויי ,אותנטי של שבט אל גמאל ,כי אם זה לא זה ,אז לא !! זה נראה לכם רציני....נו באמת ! ודרך אגב לא כל דבר שאני רושם בפורום הוא שלילי ,אבל שזה כן ,אז אני אגיב והביע את דעתי. אייך אומרים אצלנו ראאס בן עמו !! ודרך אגב העליהום שאתם עושים לי ,ממש אבל ממש לא מזיז לי... אללא ליקא !