בקרוב יחסים עם טורקיה.

moises7398h2

New member
בקרוב יחסים עם טורקיה.

[URL]http://www.aurora-israel.co.il/articulos/israel/Principal/70835/[/URL] בקרוב יחודשו היחסים בין טורקיה לישראל לאחר הידרדרות של היחסים מ2008, ואולי לפני כן. מדובר בדיונים שנמשכו הרבה שנים בין המשלחות, והיחסים העכורים שגם נמשך זמן די רב, ישפיעו באיזו שהי צורה על מכלול היחסים. קבוצות כדורסל, או כדורגל, או ענפי ספורט אחרים, ימשיכו להוות בעיה, או כאב ראש למשלחות שלנו. נוסף לכך אני לא בטוח שאפילו בקרב תומכי ארדואן יקבלו את דברים הללו בקור רוח, בקרב האוכלוסיה בטורקיה יש הרבה טינה כנגד ישראל, ואם לא יהיו תקריות ביננו לבין חמאס או חיזבאלה, יכול להיות שהיחסים יתחממו, ואם לא צפוים לנו עוד משברים רבים. כמובן אי אפשר לשכוח את המחיר שנצטרך לשלם גם בכסף וגם מחירים מדיניים, אבל יחסים עם עוד מדינות מוסלמיות, בכל זאת עדיף, והלוואי שימשכו לזמן רב.

טליה ג

New member
כבר יותר מ-3 שנים מדברים על חידוש היחסים עם טורקיה

ובינתיים לא קרה שום דבר. גם אם חידוש היחסים נראה קרוב מתמיד וגם לטורקיה יש את כל האינטרסים לרצות בהם, נושא הסגר על עזה מהווה מכשול. ארדואן לא מוכן להתפשר בנושא זה, לא כל כך מתוך דאגה כנה לתושבי עזה, אלא יותר מטעמי אגו, וישראל מצדה לא יכולה לעשות צעד משמעותי כזה שיסכן את בטחונה.

דווקא האוכלוסייה בטורקיה תקבל לדעתי בזרועות פתוחות את חידוש היחסים, והסיבה לעויינות שחלחלה לחלק מהאוכלוסייה היא ההסתה הבלתי פוסקת של ארדואן מאז דצמבר 2008. אם וכאשר היחסים יחודשו והציבור לא ייחשף יותר להסתה אנטי-ישראלית בתקשורת, התיירים מישראל יחזרו בהמוניהם לטורקיה (הכל תלוי כמובן גם בשיקולים בטחוניים. כרגע טורקיה די ירדה מהפרק בשל חשש מפיגועי טרור), והטורקים שוב יחושו סימפטיה כלפי הישראלים. מי שהיה עויין מאז ומתמיד ונגוע בחשיבה קיצונית, לא ישנה מן הסתם את דעתו.

טליה ג

New member
כל כך צפוי...אני לא מבינה למה ממשיכים לקיים מו"מ

במטרה להגיע לפיוס, אם ארדואן לא מוכן להתפשר בשום אופן בנושא עזה וכל עוד אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להסיר את הסגר. כבר 3 שנים שהמגעים לפיוס מתנהלים בעצלתיים, ובכל פעם מגיעים לאותו מבוי סתום ברגע שנושא עזה עולה על הפרק! נראה לי שהניסיונות לחידוש היחסים מגיעים עכשיו הרבה יותר מצדה של טורקיה, שנותרה בודדה במערכה וזקוקה לבת ברית, יחד עם זאת הכבוד המזרחי לא מאפשר לארדואן לרדת מהעץ הגבוה שעליו טיפס. גם לנו חידוש היחסים יכול להועיל, אבל אנחנו ממש לא תלויים בו, ואם טורקיה ממשיכה להערים קשיים, לא תודה! נסתדר גם בלעדיה...

למעלה