בקרוב מצטרפת באופן רשמי

M הדרך

New member
בקרוב מצטרפת באופן רשמי

כרגע אני נמצאת בקצה המערבי של יבשת אפריקה..משעועממת...ולכן נולדו לי השאלות... האיש שלי מחכה לי שאחזור בע"ה ביום רביעי לחתום על המגרש...639 מטר( מקווה שלא יתפסו לנו...) הרעיון הכללי הוא לבנות בית מרוקאי אותנטי שמשלב נגיעות אנדלוסיות. לא יהיה מנוס ממדרגות...כי החלום שלנו אלו הן מדרגות ספרדיות, היינו שני גרמי מדרגות הנפגשים מעלה במבואת החדרים, רציתי לשאול האם מישהו בנה עם כאלו מדרגות בתוך הבית? ועוד משו...לפי התכנון לא יהיו כמעט קירות בבית..היציאה מהסלון לגינה עם חלונות בלגיים בגובה קיר.. וגם המטבח אנו רוצים שייפנה לגינה... ז"א בימין סלון בשמאל מטבח והכל פונה לגינה כי בקומת הכניסה יהיה חדר שינה שלנו, סלון,פ.אוכל,פינת ישיבה מרוקאית ?(בין שני המדרגות שרותי אורחים מטבח עם יציאה לפרגולה..ומזווה.. האם מבחינת "תפיסת העין" זה יכול להסתדר? מישהו בנה כך או שחלומינו לא בר ביצוע? ואחרון חביב..היכן ניתן להשיג בארץ "משרבייה" או בעברית סחה סבכה..מבטון אדום?? ובכלל אלמטים מרוקאים לבניה קיים ייצור בארץ? יוווווווווווו כמה כתבתי... מחכה למענה...

איריסג

New member
ברוכה הבאה

כתבתי לך תשובה ארוכה ומפורטת, ואז המחשב הארור שלי מחק הכל... אז מהתחלה! ככה: באופן אישי, אני לא מצליחה להבין למה מישהוא יצליח לשים יד על מגרש נהדר כזה - ואז יבנה בית בקומות. מדרגות בבית , בעיני לפחות, זה אילוץ של מי שאין לו מספיק שטח כדי לבנות בית שטוח. מה גם שקחי בחשבון, שאם אני מבינה נכון והמדרגות שלך זה שני גרמי מדרגות שמנותקים כל אחד מהקיר - זה אומר שאת צריכה 4 מעקות - זה הון עתק (סיפור שיכול לטפס ממה שאני מבינה גם לעשרות רבות מאד מאד של אלפי שקלים). לעניין הסידור הפנימי שהעלת לפורום - זה מסוג הדברים שאת צריכה להציג לאדריכלית, שתנסה לממש אותם לפי המיגבלות של הבית והמגרש. ולמה הכוונה? לנו היה חלום - בית בצורת ח', עם חצר פנימית, החלקים הציבוריים על מרכז הח', חדרי הילדים על "רגל אחת" של הח' ואנחנו בצד השני. נשמע נהדר, נכון? אבל באנו לאדריכלית, הראנו לה את צורת המגרש ומה הסתבר - המגרש מכתיב צורה אחרת לגמרי. לא כדאי למקם עליו בית בצורת ח'. נאלצנו לוותר... לכן - בהנחה שתצליחו לקנותא ת המגרש, הצעד הבא הוא למצוא אדריכלית ולהגיע אליה עם רשימה מסודרת של כל החלומות והמאווים שלכם (קוראים לזה "פרוגרמה" - ולתת לה להציע לכם את הסקיצות השונות. אני למשל חושבת שאם אתם רוצים את המטבח והסלון והכל פונה לחצר (האחורית אני משערת) - אז תאלצו למקם את חדר השינה שלכם קרוב לכניסה לבית - ואני לא בטוחה כמה זה רעיון חכם. אני שולחת את ההודעה הזו, כדי שלא ימחק, ותכף ממשיכה....

איריסג

New member
עכשיו ההמשך...

מה שאני עוד מציעה לך לעשות זה להגדיר לעצמכם את התקציב שנשאר לכם אחרי קניית המגרש. אם התקציב שלכם בלתי מוגבל - אשריכם! אבל אם אתם כמו כולנו, פועלים בתוך מיגבלות תקציביות - כדאי שתדעי שככה, במבט ראשון, ולפי מה שאני מבינה שאת רוצה - את מדברת פה על בית שכדאי לקחת תחשיב שלו לפי 1200-1300 דולר למטר , לא כולל עלויות של אדריכלית וכו', ולדעתי - גם לא כולל הרבה מאד טקסטיל יקר שתצטרכי לבית (כריות, וילונות וכו') . האלומיניום הבלגי למשל הוא מרכיב מאד מאד יקר. אנחנו למשל בונים בית של 205 מ"ר, עם הרבה חלונות גדולים וגבוהים, ואת כולם (או 95% מהם) אנחנו רוצים באלומניום בלגי של קליל - מעצבת הפנים כבר עשתה לנו הערכה של למעלה מ 100 אלף ש:ח (האמת היא שהיא העריכה את זה בהרבה למעלה מ 100 אלף ש"ח, אני עוד אופטימית....). עכשיו לכמה הצעות קונקרטיות: 1. גשי לחנות וילה מארוק בתל אביב - יש להם נדמה לי דירה שלמה שהם עיצבו בסגנון מרוקאי. לפעמים מספיק לתת דגש בעיצוב פנים על הבית ולהפוך אותו לפנטזיה שלכם - בלי לבנות דברים בלתי הפיכים... וילה מארוק הם לא זולים, אבל בטוח ייתנו לך השראה ורעיונות. אם תרצי מעצבת פנים נהדרת שתוכל לעצב לך (לא רק לשלב הסופי, אלא ממש מתחילת העבודה עם האדריכלית) בית עם הצבעוניות המרוקאית וכו' - יש לי מישהיא נהדרת בשבילך (שגם מכירה את כל ספקי הבדים הדמשקאים וכו' ותוכל לקחת אותך אליהם, במקום לשלם את המחירים המאד יקרים של וילה מרוק ודומיהם) - תפני אלי במסר. 2. משרביות - אין בעיה להשיג בארץ. אנחנו ראינו משרביות יפיפיות אצל רוחמה שרון - באזור התעשיה סגולה בפ"ת. 3. תתחילי לכתת רגליים - יש בזה משהו מאד כייפי. תתחילי להבין על מה את מדברת מבחינת מחירים - תראי כמה עולה למשל ריצוף כמו שאתרוצה וכו' - ותתחילי להכין לך תקציב בסיסי - כדי לראות אם אתם בכלל עומדים בתקציב. זה מא דחבל לבנות בית נורא גדול, עם מדרגות מפוארות - ובסוף להשאר עם שלד לא גמור, או עם ויתור דווקא על הפינישים שכל כך חשובים לך. בהצלחה... את עומדת בפתחו של תהליך ארוך - אבל כייפי מאד. אגב, איפה הבית?

M הדרך

New member
תודה

תושבתך מקיפה מאד אך כאן ידוע לנו שאף פעם לא ממצה...בכל אופן לקחנו בחשבון בניה של כ-180 -200 מטר לא כולל פרגולות. סדר גודל לבניה שאת מתייחסת אליו כולל את השטח או לא? אף פעם לא מצליחה להבין... אני כרגע שוהה במרוקו,בריאד מקסים, (זה אותו מרובע שחלמת עליו...) וההשראה מכאן היא פי מיליון מכל חנות בדים רהיטים או אנא עארפ איך הן נקראות..אני קוראת להם משחטות...אם תבקרי במרוקו תראי שהם לא גובים..הם גונבים.. ידוע לי שהכסף הגדול של הבית יילך על חלונות ופירזול ועוד קצת על חיפויים...השאר?? מה נשאר..מטבח??
אכן הוצאה גדולה, והיום אנו רק חושבים על כך שאנו נעזוב את דירת החלומות שבנינו כבר..ונעשה לנו רע..אבל אילוצים מורידים אותנו לקרקע..תרתיי משמע.. יאללה נגמר לי ה15 דקות..אוףףףף הלך עוד 10 דירהם...

איריסג

New member
דיברתי על סדר גודל של בניה

לא כולל שטח! גם כתבתי - תראו מה נשאר לכם אחרי התשלום על השטח.... ובל נשכח שחוץ מתשלום על השטח עצמו יש עוד מיסים , פיתוח, וכו' - זה אלפים טובים של דולרים (אם מחיר הפיתוח לא כלול במחיר השטח זה יכול להגיע לעוד עלות של עשרות אלפי דולרים). ההערכה שלי ל 1200-1300 דולר זה לבניה עצמה בלבד. אגב, אם את כבר במרוקו (ולא אמורה להיות שם שוב בקרוב) - אני הייתי מנסה לייבא איתי חלק מהבדים, ואחר כך להחחליט מה לעשות איתם - כריות, מזרונים, מפיות, וואט אבר... . אני משוכנעת שהמחירים יהיו מצחיקים ביחס למה שעולה כאן. הכסף הגדול של הבית הולך לא רק על חלונות פירזול, ולהגדיר "עוד קצת לחיפויים"... נו, אני אומרת לך - את חייבת להתחיל להסתובב כי לא נראה לי שאת מבינה על איזה סדרי גודל מדובר... איפה כלים סניטרים? איפה נגרות לכל הבית - (רצית פינה מרוקאית, זה נגרות מיוחדת, לא משהו שמוצאים ברחוב הרצל בתל אביב...) ? דלתות? מטבח? ברור שאפשר לבנות גם בית ב 700 ו 800 דולר למטר (ותכף בטח יבואו כל מיני כאלה שיגידו שאני סתם מפחידה, ואני פלצנית בסטנדרטים שלי) - אבל ממה שאני מבינה ממך, יש הרבה מאד משמעות מבחינתכם לעיצוב הפנים של הבית וגם לעיצוב החיצוני, ואם אני מבינה נכון את הסגנון - יש בו הרבה קשתות (ושלד שיש בו קשתות הוא שלד יקר משמעותית משלד פשוט יותר) והמדרגות שאתם רוצים יקרות - בקיצור... אני מציעה שלפני שאתם בכלל מתחילים לפנטז, תשבו עם מעצבת פנים שמבינה ותדע לתרגם לכם את הרצונות שלכם להפנייה למקומות שעושים דברים כאלה - ותלכו ותבדקו מחירים.... חוץ מזה, כמו שאמרתי - הכל מתחיל בפרוגרמה ובישיבה עם אדריכלית.

M הדרך

New member
אז ככה....אני הלכתי על אדריכל

ולא אדריכלית.אלי מויאל, אחד האדריכלים המובילים והנועזים והמפתיעים ביותר במרוקו, הקוים שלו הם ללא קשר למורשת היהודית, הפוך הוא, היצירה האותנטית שלו יונקת ממסורת הבנייה הברברית והאנדלוסית ומקבלת ביטוי בצורות, בחומרים, בצבעים. יחד עם הכפר הברברי והקסבה, יחד עם הארמונות בגרנדה ומסורת הבנייה המוסלמית, משולבים בגנים, נחלים, מזרקות, עצי זית, ושיחי ורדים שעושים את הבתים והווילות שלו ליצירות מופת עזות ביטוי. במרוקו ניתן לראות עבודת רבות שלו, והוא אף מוצג בספרי האדריכלות המרוקאית. למי שמתעכניין בבניה ומגיע בקרוב למרקש ( אני עובדת במרוקו ונמצאת שם כ-200 יו בשנה) יוכל לחפש את אחת מיצירותיו הבולטות במרקש היא הווילה הגדולה של רוברט אסרף(היסטוריון ויועץ המלך לעניני ישראל), המצויה בקצה הדרומי של מרקש, בתוך מתחם דקלים אין סופי ומשקיפה על פני הפסגות המושלגות לעד של הר טוקבאל שגבהו יותר כ-4165.מטר בסיור מקדים עם אלי מויאל בווילה של אסרף הבנו מהר מאד שהסגנון יהיה זהה לחלוטיןהמשתנה היחיד והמשמעותי הוא הגודל..כן, הגודל כן קובע..... ,הבניה לא תהייה בחומרים ברברים, אך כן תושפע מצבעי האדמה, מהשטיחים, מתעלות ההשקיה. הפסיפסים, המזרקות המלאות שושנים, המגמה היא לבנות ריאד (הרחוב נמשל לתוך הבית,) הבית מקושת( לא יודעת איך ק'וראים לקשת המרוקאית..היא לא עותומאנית, ולא אנדלוסית ולא בסגנון הומר לנו מהאיסלאם), הבריכה תהייה בצורה מקבילה לדלת הכניסה שגם היא מקושתת . אין ספק שמכל זה עולה שעלות הבניה תהייה יקרה להחריד..אבל אנחנו די לא ממהרים ויש לנו תכנון תקציבי ל-3 שנים על מנת לא להשאר עם המכנסיים למטה. גם בעלי וגם אנוכי לא מתכוונים להפסיק לחיות בגלל בית. מה שאומר שהסכום שהקצבנו לעצמנו לא יעלה על 300 אלף דולר כולל השטח כמובן, השטח הוא במחיר אפסי...300 אלף שח( כ70 אלף דולר)זה אזור חדש בעירנו. ( יו...מחכה להגיע כבר..השרטוטים,התכניות וכמה תמונות.. יומעולה...

איריסג

New member
לפי מה שאת אומרת - נשאר לכם בערך

200 אלף דולר לבניה (אחרי שהורדתי את מחיר השטח + אגרות שונות, ויצאתי מתוך הנחה שרוב הוצאות הפיתוח כבר כלולות במחיר השטח). יקירתי, את ממש לא בכיוון.... 180-200 מ"ר בתקציב הזה זה בית מאד סטנדרטי. מה שאת מציגה פה (בריכה ? אתם מתכוונים לכלול בתוך התקציב הזה גם בריכה?) דורש תקציב שלדעתי במקרה הטוב והאופטימי הוא ב 50% יותר ממה שאת מדבר עליו. בדקת לאחרונה כמה עולה מ"ר פסיפס? בדקת בכמה קשתות בבית מייקרות את השלד? וטייחים מיוחדים? תכנון תקציבי ל 3 שנים? מה זה קשור? את תעכבי את הבניה של הבית ל 3 שנים? הרי מהרגע שיש לכם אישור על התוכניות (של הועדה לתכנון ובניה) , הבית יכול לעמוד תוך פחות משנה. אם אדון אלי מויאל בונה גם בישראל, כדאי שתשאלי אותו (אם עוד לא שאלת) איך הוא מעריך את עלויות הבניה של הבית הזה....

איריס יקירה...

תמיד לפני הישיבה עם האדריכל ישנן ציפיות מרוחקות מהמציאות לכמה מאיתנו הפרוגרמה מתאימה לתוכניות במאת האחוזים? לפעמים מצפים שנוכל ב 100 מטר להכניס 5 חדרי שינה ולפעמים מצפים לבנות 300 מר על מגרש שלא מאפשר זאת אני מסכימה איתך שצריך לבדוק עלויות ולהיות עם הרגליים על הקרקע אבל לא נראה לי שתצליחי, אני קוראת מבין השורות את ההתלהבות של הבחורה וזו התלהבות שתרגע רק לאחר שיהיו לה תוכניות ביד והיא תוכל ללכת להתחיל לברר עלויות ואז תגיע מסכת הויתורים....

M הדרך

New member
יש לי רגע זמן ואשיב לך

נתחיל מכך והלוואי ואלי מויאל היה בישראל..אבל הייתי צריכה להשאיר אצל סכום עתק...לכן הוא עושה רק את התכניות בלי פיקוח...ולמזלי הטוב...בגלל יחסי עבודה שלנו גם הוא לא הפקיע לי מחיר..(את הפיקוח עושה מהנדס/אדריכל )אינו יכול להעריך כי אינו חי כאן, אבל נעזרנו בחבר טוב שיש לו חברת בניה והמחירים הם לא כפי שאת מתארת. בעניין המחיר...השוונו מחיר של מטר אלומיום שנמכר בדרום (קליל 7000 ) למחיר במרכז, חביבתי כפול ככפול...מכאן עולה שתכנון שלנו לא עולה +50% הלאהה..הרעיון לייבא את הפסיפס והכלים הסניטריים עדיין נשקל, אך היות ואין יחסים עם מרוקו אנו נאלץ להעזר בפורטוגל וזה עשוי קצת לייקר אז הלכנו לאלוני...יש להם פסיפס לא רע בכלל ולא צריך רוחמות שרוניות בשביל זה..ולנו יש הנחה של 40% (מהאדריכל שהוא מנהנדס שהוא קבלן בנין שהוא גם עובד מול מויאל בפיקוח)על כל זה אפשר בהחלט להעמיד בית כרצמוננו. בעניין הבריכה...זה באמת הדבר האחרון שאנו חשבנו שהוא מתומחר בבית.. בעניין תכנון התקציב..זה פונקציה של זמן...משוואה פשוטה ...הכנסות מול הוצאות.. מזלנו שמאיתנו נחסך עלויות של שינוי תב"ע כי השטח מאפשר בניה כמתוכנן. טליה...תכניות יש כבר...מגרש יש ...חסרה רק חתימתי( הבעל המלחיץ כבר סגר..שמא ייקחו לנו אותו..כי יש קטנים יותר ) ומה אם החלום הוא לא 5 חדרי שינה אלה רק 3?? לפני 7 שנים חלמנו....קנינו בית מקבלן, קומה 17 162 מטר...הבית עבר שינויים לבלי היכר ..בטימטומנו אז השקענו עוד 100 אלף דולר...(החלפנו הכל למעט דלת כניסה) היום אין לי עניין אפילו לנסות לעשות את הטעיות של אז...מכל מה שאיריס כתבה אני מאמצת רק "התחילי לכתת רגליים" אז היינו מחוייבים לחנויות מסויימות...בגלל זיכוי מטופש של 13-14 אלף שח..היום אנו בעלי נסיון..מטבח של פונגפול לא מבשל טוב יותר ממטבח של כל נגר אחר...ובאמבטיה של ויה ארקדיה לא יוצאים יותר נקיים...והפס של סטודיו 4 שמוכרים באמבין במחיר של 44 שח ל-30 ס"מ דאז הוא בדיוק אותו דבר כמו מה שמכרו לנו בחרש ב330 ל-30 ס"מ . מזלי..שאני לוקחת את הנסיון של אז ובטוחה שעל כל הפשעים תכסה האהבה...לאט ובטוח..ולא לבנות ולהשאר עם שברון לב וחור בכיס. בערבית אומרים "קצת לאלוהים וקצת לעבד". היום בפרוייקט הזה שם המשחק יהיה השווארת מחירים!!! ויש פערים גדולים. בגילנו המתקדם משהו לא מתאים לא לחשוב על פנסיה..תמיד זכרו לשמור גרוש לבן ליום שחור. M הדרך

איריסג

New member
כמה הערות...

1. את דיברת על חלונות בלגים. יקירתי, קליל 7000 נקרא "קליל קלאסי". זה לא הבלגי של קליל. הסדרות הבלגיות זה ה 1700, 4300 ו 7300 - והן יקרות בכל מקרה בכ-40 - 30 אחוז (ככה לפחות העריכו לנו בייעוץ בקליל) מהסדרות הרגילות. 2. לא ממש ברור לי איך אפשר שיהיו תוכניות לבית, אם עוד אין לכם את המגרש, משמע - אין לכם תוכניות של המגרש ואתם לא יודעים מה בדיוק גבולות המגרש, כמה צריך לשמור מכל צד, ואיזה תכסית מותרת עליו... (אלא אם כבר קיבלתם את זה מראש. ) 3. הגישה שלכם לחיים היא נכונה. אבל אין לך שום דרך לדעת את הדברים במדוייק לפני שתעשי קצת בדיקות אמיתיות (גם אחרי 40 אחוז הנחה באלוני - עדיין נשאר לשלם 60 אחוז...). אני מבינה שאתם לוקחים קבלן מפתח לפי דברייך - הוא עובד בחינם? את חושבת שהוא לא ירויח פה ושם על החומרים הלבנים? 4. לעבודות טיח צבעוני ייחודיות וגימורים ייחודיים - אתם צריכים אנשי מקצוע מעולים. גם זה עולה יותר כסף מקבלן טיח רגיל. אנחנו לא מנסים לרפות את ידייך. אנחנו רק מציעים לך לשבת טוב טוב עם הקבלן ועם התוכניות ועם כתבי הכמויות (אפילו דברים משוערים) ולראות שבאמת את עומדת בזה.

שיהיה בהצלחה!

אין לי תשובות לשאלות שלך אבל יש לי עיצה- קחי את ההצעות של איריסג בשתי הידיים ותתחילי לבדוק מחירים 300K נראה המון כסף, אבל בבית כמו שאת מתארת זה כסף שיעלם מהר, גם אם אתם מתכננים שהעבודה תמשך 3 שנים הרי הסכום הכולל שיהיה לכם להוציא על הבית לא ישתנה, לכן גם לא ברור מדוע להאריך את התהליך בכל אופן המון בהצלחה!

M הדרך

New member
היות ואנו מחוייבית תוך 3 שנים לסיים

הכוונה היא להמנע ממכירת הבית הנוכחי, אם הצלחנו...לעמוד במשימה "לבנו לפי ההון הקיים כרגע ,שיחקנו אותה..

fireman

New member
אני אתחיל מהמדרגות הספרדיות

בשטח בניה של 180-200 מ"ר תורידי את זה מהפרק ומייד. 2 גרמי המדרגות הללו תופסים המווווון שטח, מעבר לעובדה שמדובר בשטח מת ומבוזבז...לא מכניסים 2 גרמי מדרגות בסגנון ספרדי לתוך בית של 180 מ"ר אלא לבית של 300 מ"ר וגם זה בספק ובטח שבטח לא בונים שני גרמי מדרגות בתוך בית בגלל כיוון עיצובי או רעיון אדריכלי ובכלל העליה לקומה השניה לדעתי מיותרת באופן מוחלט כאשר מדובר במגרש בשטח של 640 מ"ר. תבני את הבית בקומה אחת, ותרי על המדרגות ועל הקומה השניה, זה יחסוך לך המון כסף שתוכלי להשקיע בסממנים המרוקאים האמיתיים כמו עיצוב החלונות, הריצופים, אריחים למיניהם, המטבח וכוליי וכוליי. קומה שניה היא דבר מאולץ מבחינת רוב בוני הבתים והם בונים אותה בגלל מגבלת אחוזי הבניה המותרים. כאשר יש לך מגרש של 640 מ"ר ומותרים לך 30% בניה בקומה הדבר מאפשר לך בסביבות 215 מ"ר בניה לקומה....למה לבנות עוד קומה? זאת טעות קריטית בכיוון החשיבה שלכם. בשביל לבנות בית בסגנון מרוקאי לא צריך שני גרמי מדרגות ובטח שבטח לא צריך קומה שניה אם אין אילוצים כאלו ואחרים הנגזרים מגודל המגרש. מוזר לי מאוד שבין כל התגובות שנכתבו כאן אף אחד עוד לא עלה על העניין הזה. עוד טעות חשיבתית היא עלות המטבח כהוצאה ה"כבדה" ביותר בבית. זה לא שהוא לא הוצאה כבדה אבל חולקים את אותו המשקל ואף יותר ממנה עבודות הטייח (פנים\חוץ) ריצופים וחיפויים והאלומיניום. אצלי למשל הריצוף והאריחים עלו פי 2 מהמטבח הכל פונקציה של כסף\העדפות אישיות בנוגע לסוג החומר שאתם רוצים להניח על הרצפה....מקרמיקה של 20 ש"ח ועד שיש ב80$ למטר ויותר ודרך המטבח שיכול לעלות 20 אלף ש"ח בהום סנטר ויכול לעלות 300 אלף ש"ח אצל יצרן בעל שם (רק שם - כי אני לא מוצא הצדקה למחיר כזה בשום מצב) צר לי לומר לך זאת ואולי להוציא לך קצת רוח מהמפרשים אבל אתם שורפים כסף עם חלק מכיווני החשיבה שלכם.

M הדרך

New member
החומרים מהם עשוייה האהבה...

תקראי את אשר כתבתי קודם ותביני שהיום יש לנו נסיון לא מועט. בעניין הקומה השניה...לא אוהבת בית שטוח, גם מבחינה עיצובית, אוהבת עניין. הקומה השניה היא בדיוק ל2 חדרים + אמבטיה. בעניין החלל בו תהיינה המדרגות..זה פונקציה של שטח כמובן, בשרוטו של האדריכל זה מופיע כבר..לא 17 מדרגות עם כי 9 מכחל צד, כי החדרים יהיו בפריסה עורפית. כשאגיע לארץ אשמח לסרוק את תכנית המדרגות. יפה כתבת, תודה על התייחסותך המקצועית.

fireman

New member
תקרא* אני בן\זכר\גבר ../images/Emo13.gif

אנחנו בדיעבד היום אחרי בניה של בית דו קומתי על שטח דומה לזה שאת מתעתדת לבנות מרגישים שזאת הייתה טעות לא לקנות שטח גדול יותר מ400 מ"ר ולבנות את כל הבית בקומה אחת. בסופו של דבר הקומה הנוספת מעבר להוצאות הנלוות אליה היא טרחה מסויימת (לעלות ולרדת במדרגות כל היום - אצלי בבית יש 19 כאלה בגלל תקרות גבוהות יחסית) 9 מדרגות זה חצי מפלס שזה כבר סביר יותר הן מבחינת השטח שיתפסו המדרגות והן מבחינת ההגדרה כ"קומה שניה" בכל מקרה אני אשמח ובטוחני שגם שאר הגולשים לראות את התוכניות שיהיה המון בהצלחה

איריסג

New member
הלו??? איש אש?? קראת את מה שכתבתי ?

התחלתי מהעניין של הבניה השטוחה. בדיוק משם....

fireman

New member
כנראה שפספסתי את זה

ראיתי כל מיני רוחמות וילות וכוליי ונבהלתי

מדרגות בתוך הבית ? לא אצלי !!!

לפחות לא כאלו שאני צריך לעלות בהם כחלק משיגרת היום יום . מנסיון שלי , חלומות זה טוב רק במיטה , בית צריך להיות קודם כל נוח , במיוחד אם זה במגרש גדול שמאפשר זאת . בקומה השניה אפשר בהחלט לבנות יחידת דיור לילד או שניים , אבל זה כאשר יש את רוב הדברים בקומה הראשונה . אני לא שם חדר הורים בקומה שניה בשום אופן , זה מנסיוני ומנסיונם של אחרים . בא לך לשים מדרגות בתוך הבית מצויין , אבל תקחי בחשבון שהוא יראה מפלצתי מבחוץ . היה לי שכן שבנה כך הבית שלו היה עגול גם המדרגות עלו בקו עגול ולא ישר אבל החלל מעל הסלון היה ענק . אני מקווה שתצליחי לתכנן כמו שאת רוצה, אבל שלא יהיה בית סתם מנופח, חבל על הארנונה שמשלמים כל החיים .

למעלה