בקרוב: Windows Mobile 6

Ambious

New member
בקרוב: Windows Mobile 6

הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה למכשירי כף יד כבר נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים במיקרוסופט, והבטא הראשונה תתחיל להסתובב בקרב יצרנים בתקופה הקרובה (לא תהיה בטא פתוחה, מן הסתם, בגלל מגבלות חומרה). חלק מהחידושים בגרסה 6 של Windows Mobile:
תמיכה ב- HTML מתקדם בדואר אלקטרוני
התממשקות עם SharePoint
Windows Live Mobile מובנה (הכוונה לא למסנג'ר, אלא לכל שירותי LIVE).
מסנג'ר מתקדם לניידים (כולל אפשרות שליחת קבצים שלא היתה קיימת עד היום)
אפשרות לנעילה ומחיקת מידע רגיש מרחוק אם המכשיר נגנב או נאבד
תגיות ופסי מידע (Ribbons, כמו באופיס 2007) לפגישות.
גרסאות Smartphone (ללא מסך מגע) לא יהיו מוגבלות יותר כפי שהיה עד גרסה 5, אלא יהיו זהות לחלוטין לגרסאות PocketPC רגילות וטלפוניות (ויכללו אפילו את תוכנות וורד, אקסל, ופאוורפוינט). ההכרזה הרשמית - ככל הנראה בשבוע הבא בכנס ה- 3GSM (איחוד הדור השלישי) העולמי בברצלונה.

Y. Welis

New member
כדאי רק לציין שהמימשק הויסטאי הזה

כבר זמין על הפוקט פיסי בתוכנות עצמאיות שונות, כמו למשל SPB Shell. מעבר לכך אני מקוה שהמערכת החדשה לא תהיה כבדה מקודמתה, כי ה-WM5 די איטית על מעבדים מסויימים. איכשהו נראה לי שהיא תהיה כבדה עוד יותר, ושנראה כמו בפיסי השולחני הרחבת החומרה להתאים לה. יש לקוות שהסוללות יחזיקו את כל זה.

Ambious

New member
לפחות ברמת מעבדים וזיכרון, החומרה

מתקדמת בצעדי ענק (ע"ע UMPC). לגבי הממשק - אני לא חושב שזה פרמטר בשום מקום מאחר וסקינים אפשר לזרוק בכל מקום. עוד דברים שאני שמעתי על הממשק החדש אבל לא ממקורות רשמיים הם שיהיה "מצב-אצבע", שמבטל את הצורך בעט ומאפשר שימוש כמעט מלא לחלוטין במכשיר באמצעות נגיעה במסך עם האצבעות בלבד (אני מניח שזה רק עניין של זמן עד שיעשו פארודיה על הקטע הענק מהסימפסונים עם הטלפון והאצבעות השמנות), ושהממשק (לא הגרפי - אלא הלוגי) יהיה שונה לחלוטין מבחינת הדינמיקה של המסכים וההגדרות.

השאלה היא אם המערכת תעובד על מחשבי

כף יד רגילים ולא על אולטרה מחשב נייד... הויסטה למשל, מצריכה חומרה ברמה גבוהה יותר מדרישות המינומים של ה-XP... איך המערכת תעבוד על מחשבים שמריצים את WM5 במהירות? מחכה לתשובה,

Ambious

New member
אני מאמין שתידרש חומרה שונה מעט

אבל המכשירים האלה בדרך כלל מגיעים עם חומרה מבנית שמתאימה לתוכנה שמובנית בהם, מעטים המקרים (אם כי קיימים) בהם נמכר מכשיר עם מערכת הפעלה שהמכשיר לא מסוגל לספק לה ביצועים מירביים.

Ambious

New member
פרטים נוספים נחשפו אתמול

בחשיפה הרשמית בכנס 3GSM. בין הפרטים שנחשפו:
עמוד הבית החדש והמשופר יכלול קיצורי דרך, מידע מתקדם, חיפוש מהיר במסמכים ו\או באינטרנט, ועיצוב דומה יותר ל- "חלונות" (התחל נמצא למטה, למשל
)
התממשקות ישירה מול שרת Exchange 2007 שתאפשר קריאה של מידע אונליין מהתיבה האישית, כמו גם חיפוש מתקדם ושיטה מתקדמת לחסכון במשאבי רשת וחומרה.
אינטרנט אקספלורר מובייל מתקדם ועדכני
תמיכה מובנית באפליקציות עסקיות שונות (לניהול, מכירות, וכו') שהיו זמינות רק למחשבי PC עד היום.
אמצעי אבטחה מתקדמים (הצפנת כרטיסים, כיבוי ומחיקה מרחוק, ועוד).

למעלה