בקריית גת רוצים שכונה רק לאשכנזים..את הפרסומת

הדסהש1

New member
בקריית גת רוצים שכונה רק לאשכנזים..את הפרסומת

הורידו כבר..אך זה מוכיח שיש אפליה...
ובעפולה יש כבר מכרז שאושר לבניה לערבים מהישובים הסמוכים
וזה עורר זעם בקרב צעירי עפולה...שלא יאמרו שאין אפליה וגזענות בישראל...

deebeebee

New member
לא מדויק

חברת בניה פרסמה סרטון פרסומת מטופש מאד, הלועג לבני עדות מסוימות. אני צפיתי בסרטון ולדעתי הוא לועג גם לאשכנזים הדתיים כשמראים שם את אב המשפחה שר כמו אידיוט.
לגבי גזענות, היא קיימת אצל כולם ונראית גם במוסדות שונים.

מינהר

New member
גם בין 2 עיראקים מערים שונות יכולה להיות התנשאות

וגם בין 2 פולנים מעיירות שונות יכולה להיות התנשאות. למה להתיחס כל כך?

יוליקה

Member
מנהל
הנעלבים התמידיים

למה כל זמן שצוחקים על האשכנזים ולועגים להם זה טרוויאלי
אבל כשלועגים למזרחיים זו גזענות??
לצחוק על אוכל אשכנזי שהוא חסר טעם
ללעוג לחיי המשפחה האשכנזים
ללעוג לכך שאשכנזים לא יודעים לשמוח
להגיד שמזרחי שהתחתן עם אשכנזיה נענש בחייו מספיק
להאשים את האשכנזים בכל העוולות של המזרחים
הכל מותר!!

עמיקם10

New member
כי האשכנזים הקימו והיו הראשונים כאן ותפסו את כל המקומות

הטובים.[ושמו סוודרים על יתר הכסאות.]

יוליקה

Member
מנהל
מה זה שייך מי היה כאן קודם???

וזה נותן גושפנקא ללעוג ללא הרף לאשכנזים??
אבל כשלועגים למזרחים - אז אנחנו גזענים??

מינהר

New member
עמיקם, זה לא נכון. הספרדים היו כאן ראשונים, והיו

עשירים, ומקושרים לשלטון התורכי. הם התיחסו בזלזול לעליה של היהודים הרוסים היחפנים. ראה סיפור איתמר בן אבי. יתכן שאחר כך משבאו הרבה אשכנזים, הרבה זה כוח. אבל עכשיו אין שום סיבה להשתלחות. יש מספר שווה של אשכנזים ומזרחיים, והשאלה היא מי מתבכיין ומי טורח. בלי הבדל עדה. רק לצרכי רייטינג יש כל מיני גורמים שמסכסכים.

לא ממש

בירושלים היתה שכונה קטנה מאוד של ס"טים, וכאשר החלו העליות הם סרבו להכיר בעולים "המוסקובים" (מרוסיה) ובת שהתקרבה אל מי מהם, היתה מוכרזת כמתה.
ביתר "ארבע ארצות" היו מספר משפחות בכל אחת.
והארץ היתה שוממה כמו כל מה שסביבה באותם ימים
על התקופה של שלהי המאה ה-19 כתב מארק טווין בספרו: "מסע תענוגות בארץ הקודש".

העליה הראשונה היו אשכנזים ותימנים ("אעלה בתמר"), רוב התימנים התיישבו בתחילה בירושלים (שכונת ליפתא מחוץ לעיר) ואחר כך החלו לנדוד לכנרת, ליבנאל וכדומה, אבל בקבוצות קטנות.

כל העליות היו של מזרח אירופאים.
העירקים החלו לעלות ארצה בעליה רביעית, ואילו המרוקאים ויתר הצפון אפריקאים הגיעו לארץ רק באמצע שנות החמישים.

מינהר

New member
אפליה וגזענות יש אפילו אצלך ברחוב, דבי.

האם תרצו שאתיופים למשל יגורו ברחוב שלך? או ערבים? או חרדים? או סודאנים? תני תשובה כנה בבקשה. רק נגד תושבי עפולה יש לך טענות? זכותם לרצות לגור עם יהודים. האם בישובים הערבים סביב אפשר להקים שכונה יהודית?
חוץ מזה בארצות ערב יש המון מקום. חסר לערבים מקום? בבקשה. המזה"ת גדול ורב.

האפליה בעיני המסתכל

כל החיים שלי אני חי בין אם בבית הספר, תנועות הנוער, צבא, משטרה, וכו, ומעולם לא ראיתי אנשים מבעד לעדשת המוצא.
זה ממש לא מענין אותי.
בשכונה שלי גרים כל מיני אנשים מכל מיני מוצאים וזה לא מפריע לאף אחד.
במשפחה שלי יש אנשים מכל מיני מוצאים:פולניה, רוסיה, מרוקו, טורקיה, יוון, גרוזיה, סין, טריפולי, ערבי.
ןלא ראיתי בזה בעיה, פרט לערבי שממש לא מצליח להשתלב במשפחה.

השאלה על סודנים לא במקום כיוון שהם מסתננים ואני לא רוצה שיגורו לידי עבריינים.
יש במשפחה מישהו שביצע עבירות פליליות ואף ישב בכלא. הוא אלי הביתה לא ייכנס בשום אופן. הייתי 30 שנה במשטרה ובניתי לי היבט על החיים, וזה לא עומד להשתנות בגימלאות.

מעלי גרים בדירות רוסי ועירקית, בדירה לידי גרוזינים, בדירות מתחתי הודית וטריפוליטאי ובקומה הקרקע רב מרוקאי.
מעולם לא היתה פה שום בעיה, בנושא הזה ובכלל.

מי שמחפש בעיות, גם מוצא אותן.
אם אני בונה מכספי שכונה והיא מיועדת אך ורק למשפחות שנקראות שפירא, מישהו יכול לבוא בטענות ?

אז למה לא באו בטענות על השכונה (כן,בעפולה) שכולה עירקים ממשהד,
או על השכונה של הכושים העבריים בדימונה
או על השכונות של החרדים בלבד בכל רחבי הארץ שכף רגל חילוני לא תדרוך שם.
או בכפרים ערבים

גם מצחיק אותי לראות שהמפלגה הגיזענית ביותר שצועקת כל הזמן על אפליה גזענית, ש"ס, היא האמא של הגיזענים, אין אף אשכנזי במפלגה הזו.....

ולא פחות מזה השחקן הזעיר משה איבגי שיש לו מה לאמר אחרי שפגע ב-70% של הציבור במדינה כאשר היתה הפרשה של סוחר סמים שמכר סמים לידוענים, המשטרה תפסה את הפנקס שלו וחקרה את הלקוחות שלו, איבגי דנן הזדעק מיד וטען ברוב חוצפה ושיפלות שהציבור בארץ 70% מהם משתמשים בסמים, וגם 70% מהשוטרים, ויש לו הוכחות לכך.
השקרן ומוציא הדיבה על 70% מתושבי המדינה לא הציג כמובן שום ראיה כי הוא שקרן, ומאז אני לא סובל אותו.

מינהר

New member
כל הכבוד מאיר. מפלגה גזענית, שטוענת לגזענות זו חוצפה,

ושחקן שניתפס בשימוש בסמים ומאשים את כל העולם בפשיעה, זו חוצפה.

מינהר

New member
מאיר, יש בארץ די ארגונים שדואגים לסודנים

למרות שהם מסתננים לא חוקיים. ולמרות שהם מאמללים את תושבי השכונות העניות בתל אביב והסביבה. כנראה בתמיכה כספית ואחרת של שונאי ישראל.

סיוע למסתננים היא עבירה פלילית שדינה 5 שנות מאסר

הבעיה, שבגלל "מה יאמר הגוי" לא העמידו לדין אף אחד העוסק בסיוע למסתננים העבריינים הללו שהורסים את השכונות השקטות.

ההתנהגות המוזרה של המדינה שבמקום לגרש את אלו שנראו על הגבול והתחילו לחדור לארץ באופן בלתי חוקי, הסיעו אותם באוטובוסים לבאר שבע, דימונה ותל-אביב, אחר כך לא נקטו יד חזקה מול אלו שעזרו למסתננים להתבסס, ובסוף (לא האמנתי למשמע אזני) המפכ"ל שאמרתי כל הזמן שהוא בכלל לא שוטר, דנינו, הביע את דעתו שצריך לתת להם עבודה כדי שלא יפשעו.
האיש שהוא ראש הארגון האמון על אכיפת החוק, קורא לבצע עבירה פלילית מסוג פשע.....

למעלה