בקר אור

keren alfasi

New member
בקר אור

בקר אור , מחנוכה לחג המולד, זמן הוולדות והתגלות האור, זמן של חשיפה והוצאה לאור. מזמינה אתכם לצפות היום בערוץ 33 בחמישה קטעי ריקוד שלי, במסגרת תוכנית חגיגית לחג המולד. (סיימנו לצלם רק לפני כמה שעות, וברגעים אלה הכל בעריכה). ערוץ 33, 19:30-21:00 ושידור חוזר בחצות... שנה אזרחית טובה ופוריה!! מצרפת גם תמונה חדשה מצילומים שנעשו בדיונות של אשדוד לפני כחודש חג שמח, קרן אלפסי

ליילה 1

New member
קרן אור מפזזת בין הדיונות../images/Emo42.gif

תמונה יפהפיה. ותודה על העדכון.

י ע ל י ק

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifגם אני צריכה שידור חוזר

כי לא יצא לי לראות והתמונה מקסימה (אני אוהבת את המראה הרומנטי הזה כמו מהימים של פעם)

ממש התאכזבתי מהתוכנית.

מענין איזה *****.... ערך אותה. כל הזמן מראים את הזמרים שרים ועד שסוף סוף את רוקדת מראים אותך מה שניות כאן וכמה שניות כאן. תגידי לעורך שהוא פיספס ובגדול!

keren alfasi

New member
וואלה - הנה מאחורי הקלעים ועוד כמה תמונות

אז שידור חוזר - לא ידוע לי על שידור חוזר ואולי גם טוב שכך. באמת את צודקת עדי - מעצבן, ועוד אחרי מה שעברתי שם עוד יותר מעצבן. עם כל האהבה לנגנים וזמרים במיוחד של מוסיקה ערבית, יש להם (לנגנים ולזמרים) בעיית אגו בנושא חלוקת תשומת הלב. כבר כמה פעמים שמעתי מנגנים ולהקות שהם לא רוצים רקדניות כי אז כל תשומת הלב הולכת לרקדנית ולא שמים לב למוסיקה שלהם. כך גם במקרה הזה. חשבתי שאני הולכת לרקוד עם כולם על הבמה, כמה מרגש.... אבל אז הבמאי אמר שלא כי הבמה קטנה מידי (ומכוון שלא הכרתי את התאטרון, לא התווכחתי איתו), אבל אז המנהל המוסיקאלי אמר לי שהוא לא רוצה שארקוד כי אז הנגנים יתבלבלו וינסו להתאים עצמם אלי, ובגלל שהם מנגנים מתווים הוא לא רוצה אילתורים ושינויים. אני לגמרי לא מסכימה, אני חושבת שאנחנו הרקדניות מוסיפות צבע וחיים לבמה, מעוררות את הקהל/צופים ובכך תורמות ומוסיפות לנגנים ולזמרים. מה גם שהריקוד המזרחי מביע ו"מראה" את המוסיקה ואת המילים... אבל לא עזר לי במקרה הזה. המתנתי מעל 5 שעות עד שסיימו לצלם הכל (שירים, קטעי קישור וראיונות) ורק אז צילמו אותי - בחצות!!! אחרי שהצוות התחיל יום עבודה ב- 9 בבקר!!. כולם היו הרוגים וחסרי סבלנות. אחרי שהכנתי 6 קטעי ריקוד אמרו לי שבגלל שמאוחר אז יקליטו רק קטע אחד או שניים - אני התרעמתי שזה זילזול.... לא יכולתי לראות את האנשים באולם אבל בהחלט חשתי את האנרגיות של התשישות והכבדות, חשתי כאילו האנרגיות שלהם התיישבו עלי והדביקו אותי לרצפה. הגרוע מכל היה שהפליי באק ששמו לי היה נורא - מוניטור שהסאונד שלו כמו בלוק של צליל ולא יכולתי לשמוע את הבאס של התופים בכלל. וכשעצרתי הסבירו לי שהאיש סאונד כבר שוחרר, התעקשתי וביקשתי שייסדרו. הם הבטיחו שלשיר הבא יהיו יותר מוכנים, אז זה קצת השתפר אבל לא מספיק. בנוסף - לא היו לי את הביצועים של התזמורת, אני בניתי הכל על המוסיקה המקורית - כי התזמורת בעצמה לא היתה מוכנה עד הרגע האחרון. ואז כשצילמו גיליתי שנוספו קטעי קישור, הורידו בתים, פיזמונים - קיצרו וגם החליפו קטעי סולו (נגיד במקום של הסולו כינור היה קנון ולהפך). הייתי כל כך מתוחה שהזדעזתי לראות את עצמי, את פני בטלווזיה. העריכה יצאה דבילית (זו הדרך היחידה לכנות כזו עריכה), הבמאי שם קטע ריקוד שלי רק!! כשהזמרים לא שרו. וגם במעט קטעי הנגינה הכניס כמה פריימים של נגנים... ואני חושבת שאי אפשר לראות ריקוד ככה - כי ריקוד זה מתפתח, ומלווה ועולה וויורד ומדבר וזה לא משהוא שאפשר לראות כמה שניות ואחכ השכל משלים... יש קטע אחד שרקדתי סגנון חופשי של ריקוד סופי (בקיצור רק הסתובבתי) וביקשתי מהבמאי שייכניס אותי בריקוד כמו תמונות רקע לזמרת - אז הוא הכניס את הנגנים ברקע ושוב הראה כמה שניות של הסיבוב פה ושם. ועוד יותר מעצבן - היה צלם אחד שצילם אותי בזווית מלמטה (המצלמה על ריצפת הבמה). אז ביקשתי שלא יצלמו בזווית הזו כי אני מכירה אותה והיא לא מחמיאה לריקוד ולא מעניינת (במיוחד בסיבובים כל היופי הוא במבט מלמעלה או מקסימום מהצד). ממש התעקשתי אז הוא הבטיח לי שהוא רק מצלמה משנית ורק אם יהיה משהוא יפה אצלו ישתמשו בו. בסוף כמעט כל הקטעים שניכנסו הצטלמו זוועה על ידי המצלמה שלו בזווית הזו. חזרתי עם כל מיני שאלות בעיניין, האם זה מקומו של הריקוד בעולם הערבי או הישראלי ערבי בארץ? - כי זה יצא כמו קישוט. הרגשתי שהריקוד הוא קישוט יפה שהוסיף צבע וחיות לתוכנית, או יותר נכון כתמי הצבע שהבאתי למסך.... למרות שהאנשים שהיו בקהל אמרו שריגשתי אותם, ושזו אומנות, ורואים שאני רוקדת מהנשמה וגם וואו זה ממש ריקוד מלא רגש אבל... כל החלקים היפים האלה לא נראו על המסך. איזה בעסה. המסקנות שלי.... פעם הבאה - לקחת יותר את הדברים לידיים - לא להסכים לרקוד ללא התזמורת והזמרים (כי האינטראקציה ביננו זה מה שיפה בעיניי והנוכחות ביחד). לא להסכים לעולם שיצלמו אותי מלמטה!!!! ואם אין אני לי מי לי. היו לי מחשבות - יאללה הזמינו אותך שילמו לך אחלה - תעשי מה שהם רוצים מה אכפת לך.... אבל, אז הרגשתי, היי זו האומנות שלי, האהבה שלי ואכפת לי איזה מקום היא מקבלת... מזל שבאותו ערב יצאתי להופעה גם במגזר הערבי עם גוהר המדהימה וכל הרעל התנקה ממני תוך כדי הופעה.... אז הנה עוד תמונה מהדיונות באשדוד

איזה חצופים!!!

את יודעת? אני גם יושבת מסתכלת בתוכנית ולא מבינה מה הם מלצמים את הזמרת הצעירה עם השיער השחור, שאפילו לא מחייכת ונראת די מפודחת מזה שמצלמים אותה, עומדת כמו עיפרון ובכלל לא זזה. הם יכולו להוציא מהתוכנית הזאת לדעתי הרבה יותר... חבל.

יעלה84

New member
הי קרן

מה שלומך? לא ראיתי את התוכנית המדוברת, אבל קראתי את מה שכתבת - וזה באמת נשמע מאכזב. רק רציתי להגיד לך, שממש התפעלתי מהאופן שבו לקחת את זה למקום חיובי של צמיחה והסקת מסקנות לעתיד. ממש הרגשתי איך הצלחת להוציא את המקסימום החיובי מהחוויה ה"בעייתית" הזו (שעל הנייר נשמעת אפילו קצת מזלזת). בנוסף, תרמת גם לנו (הקוראות) את מסקנותיך האישיות - וככה גם לימדת אותנו - אז תודה! מקווה שההתנסות הבאה תהיה יותר טובה, ושבסוף תמצאי את "הבמה" והמרחב המתאימים לך ביותר. יעל (דרך אגב - איפה את? עזבת את הקורס? שמתי לב שלא הגעת כבר כמה זמן...)

keren alfasi

New member
היי יעל

לא עזבתי את הקורס, מה פתאום.... שבוע שעבר היתי בלחץ של חזרות להופעות הסילבסטר והשבוע פשוט ישנתי עד הצהריים אחרי כמה לילות לבנים וימים של חזרות מטורפות. שבוע הבא בעזרת השם - אני חוזרת! לגבי הזלזול - אני לא יודעת כי הופעתי כבר פעמיים בעבר בערוץ הראשון ואף פעם לא הרגשתי זילזול - מצד ההפקה, להפך המון כבוד והערכה. הפעם הייתי "יחד" עם נגננים וזמרים ונראה לי שפה היתה בעיה. חשתי שיש היררכייה: מנהל מוסיקלי, זמרים, נגנים ובסוף הרקדנית....לזה אני קוראת אגו. אמונה כאילו אין מספיק לכולם וחבל כיח זה על חשבון הביחד. מבחינתי יאללה, עבר, רק לזכור איפה אני נמצאת ומי נמצא איתי....

למעלה