בקר טוב, אף פעם לא הפריעו לי

שושה 100

New member
בקר טוב, אף פעם לא הפריעו לי../images/Emo35.gif

מוצרים גרמניים, מכוניות,נסיעות לגרמניה וכו´ למרות שיש הרבה ניצולים ששומרים על טאבו בנושא.כנראה שזה נובע מזה שאמי לא שיתפה אותי באשר עבר עליה בשואה שלה כי היית עסוקה בלעשות לי שואה פרטית לאורך שנים. כאשר שמעתי את מירי אלוני שרה בגרמנית זה הרגיז אותי,אין לי הסבר וגם לא מפריעה לי שהיא גרה היום בברלין אבל שרה בגרמנית, לא יודעת לי זה צרם אישית. שושי

EYהודית

New member
בוקר טוב שושי... התגעגתי

גם אני לא יכלה לשמוע שירים בגרמנית. בכלל, זו שפה שעושה לי איכס, צמרמורת רעה. וזה לא קשור למוצרים גרמניים. פשוט שפה דוחה. יהודית

שושה 100

New member
יהודית לא בגלל השפה אלא../images/Emo60.gif

בגלל שהיא שרה מירי אלוני שעשו סביבה כזה אליהום. אני כל הזמן מתגעגעת שושי

tiyah

New member
שושי´לה ומה עם...

אסתר עופרים, לה כבר יש ותק רב שנים באותה ארץ ובאותה שפה.

שושה 100

New member
מירי אלוני "גדלה" אתי../images/Emo42.gif

באותה תקופה, אסתר עופרים שרה כאשר הייתי יותר צעירה ואיך שהוא אני בקושי זוכרת אותה אולי בגלל שהיא עזבה לפני המון שנים ומירי מחוברת לשיר השלום ולרבין. מה לעשות עם תחושות לא מתווכחים. שושי

ישרון

New member
מירי אלוני

אני ממש מתקשה להבין אותכן מה כל כך מפריע לכן בשפה הגרמנית ומדוע אנחנו מחפשים להיתלות בסמלים במקום בחיים. מאז הסכם השילומים המפורסם בשנות ה-50 שאבנו חיים מהאסון הגדול ביותר שארע אי פעם לעם היהודי.ניבנה המוביל הארצי בטכנולוגיה וידע שניתקבלו מגרמניה ,צי הסוחר "צים"ניבנה מאניות תוצרת גרמניה,את הסטילים והדבורים ציידו במיטב המנועים מתוצרת מאיבך,מפעלי טיסן ומאנסמן אשר העסיקו אלפ]י עובדי כפיה מילאו את קרקעות הארץ במיטב הצנרת. אז באמת קצת מחשבה מה אתם רוצים ממירי אלוני או מאסתר עופרים שהלכו לעשות לביתן בגרמניה .

1זהבה

New member
יש לי בית ....

אבי מקבל רנטה חודשית מגרמניה - מוכר לכולם וגם הגיעו כספים עבור רכוש וטלאי צהוב אבי לא השתמש בכספים אלה וצבר אותם בבנק.. לילדים....לעתיד... הוא לא נסע לחו"ל מכספים אלה, לבתי מלון, לא החליף את המכונית...בקיצור ממש לא השתמש בכספים אלה לצרכיו ולהעלאת רמת חייו. אבל...........לעומת זאת, רכש לי דירה כאשר הייתי רווקה.......(מזמן) ועזר לי להוציא רשיון נהיגה, טיפולי שיניים, ועוד כהנא וכהנא. נכון ישורון, בזכות הכספים שמדינת ישראל קיבלה מגרמניה עבור אנשים שאין להם קרובי משפחה וכן סכומים כלליים נבנתה המדינה.....מה שנכון נכון....... המדינה רק הוקמה ולא היה כאן כלום..... ובזכות אותם כספים בנינו ופיתחנו וכעבור כמה שנים למעשה אי אפשר היה להכיר את המדינה מיום היווסדה. צריך להודות שהכסף עזר לנו , עזר לעולים החדשים שבאו אחר כך...... אלרגיה לשפה הגרמנית - זה סיפור אחר. לא אוהבת במיוחד לשמוע שירים בגרמנית ולא בגלל השואה......פשוט כי השפה מגעילה לדעתי בקטע של שירים........ לגבי מירי אלוני....פעם היתה יפה ומצליחה.....והתעוררה לחיים עם השירה שלה ביחד עם רבין....... אבל בעצם שמעתי או יותר נכון קראתי רכילויות בעיתונים שונים עליה שהיא מסוממת, בעלה מסובך בפלילים, בעיות אישיות, בעיות כלכליות, והיא נסעה לחפש את מזלה... יש הרבה אחרים שעוזבים אותנו לצערי "נמושות" ככה פעם רבין זל אמר.... זה לא משהו חדש....זה שהיא נסעה לגרמניה .....יתכן ושם היו לה הצעות טובות לפרנס את בעלה ......ולהחזיר את חובותיו. לא יודעת מה באמת נכון מכל הסיפורים.....בסך הכל היא מסכנה. בכלל מצב האומנים בארץ על הפנים......יותר גרוע משל אחרים..... הם אוכלים אותה הראשונים. אבל זה כבר בפעם אחרת... זהבה

למעלה