בקר טוב וחג שמח

skito

New member
היי חג שמח לכולם../images/Emo3.gif תרבחו ותסעדו

שולחן האוכל במימונה / מאת: מיטל כהן אורט ישראל הארץ שלנו מיוחדת כי היא הכול מהכול, כי היא אוסף גדול של תרבויות, וכל אחת מהתרבויות תורמת את החלק המיוחד שלה לעיצוב הפאזל הנקרא "ישראלי". יש לנו סחוג מהתימנים, וקניידעלך מהפולנים, וסלט רומני מהרומנים, ובלינצ'ס מההונגרים והרשימה הזו לא נגמרת, כל עדה והמיוחד לה. המרוקאים תרמו את חלקם להווי הישראלי באמצעות המימונה, חג שמסמל שמחה, מתיקות, עושר, ו... חג שבעקבותיו צפויה עלייה במשקל מנהגי החג במימונה החוגגים משאירים את דלתות בתיהם פתוחות, כדי שכל מי שרוצה יוכל להיכנס, לטעום ממטעמי החג ולשמוח ולחגוג עם בעלי הבית. כל מי שנכנס צריך להיכנס עם ענף או ירק כלשהו בצבע ירוק כסימן לכך שלתוך הבית ייכנסו אושר וברכה, וסמל לחיים טובים שעתידים לבוא. האורחים נוהגים לברך את בעלי הבית בברכת תרבחו ותסעדו שפירושה הוא שתזכו, תרוויחו ותצליחו בשנה הזו, ובחיים בכלל. בעלי הבית מזמינים אותך להתרווח ולאכול כאוות נפשך כדי שתשבע ותתמלא בדברים מתוקים לשנה טובה ומוצלחת, אך אין להוציא את המטעמים מחוץ לבית, מכיוון שהוצאת המטעמים היא סמל להוצאה והברחה של האושר והשמחה מן הבית . בתוך הבית כולם שרים את שירי החג, רוקדים, ושמחים מתמיד. שולחן האוכל ועכשיו לעיקר... ה-א-ו-כ-ל!! החג הזה אהוב על כולם כי הוא מסמל את בואה של שנה חדשה, טובה יותר, מתוקה יותר, מוצלחת יותר, אבל אחת הסיבות העיקריות באמת לציפייה הגדולה לחג היא האוכל המתוק והמשובח שיש באותו יום. כדי לחגוג את יציאת החמץ וכדי לגרום לשנה הבאה עלינו לטובה להיות מתוקה מתמיד נוהגים החוגגים לשים על שולחן החג שפע של מאכלים העשויים מחלב, דבש, מרציפן, קוקוס ושלל עוגיות, ריבות וממתקים (ג'אבן, שבקיה, ספינז' ועוד). על השולחן מפזרים גרגירי פול ומטבעות כסף - לברכה ולהצלחה. מניחים על השולחן שיבולת כסמל לתחילת אכילת החמץ, ירק כסמל לברכה, ודג חי כסמל לפוריות. לאורחים מחולק במהלך הערב תה עם הרבה סוכר, שוב כסמל לשנה מתוקה, והכי חשוב: מחלקים מופלטות, ממולאות בהרבה חמאה ודבש. המופלטה לפנכם מתכון אותנטי של סבתי להכנת מופלטה. מומלץ בחום (תרתי משמע)! החומרים: קמח מים מעט שמן מעט מלח מעט סוכר ההכנה: מערבבים את כל החומרים לבצק ויוצרים חתיכות קטנות מגלגלים את חתיכות הבצק לעיגולים את העיגולים מניחים בתוך תבנית גדולה על התבנית והעיגולים מפזרים מעט שמן נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לאחר שהבצק נח מרטיבים את השיש או מקום העבודה במעט שמן, ולאט לאט פותחים את עיגול הבצק בתנועות סיבוביות עד שהוא הופך לשכבה דקה מאוד של בצק. אחרי שמתחנו אותו לכל הכיוונים, מניחים מופלטה במחבת . בינתיים פותחים את המופלטה הבאה, מניחים אותה על זו שבמחבת והופכים, כך שבכל פעם מיטגן רק צד אחד. פותחים את הבאה בתור, מניחים על ערמת המופלטות המטוגנות במחבת, והופכים שוב. ממשיכים כך עד שבערמה במחבת יש בערך 15 מופלטות. מגישים מיד עם חמאה מומסת ודבש. עוד על מתכונים ומנהגים מרוקאים אפשר למצוא באתר קוסקוס. בעיקר מתאימים למימונה המאפים והמתוקים. תרבחו ותסעדו !
 
למעלה