בקר טוב ישראל ופורום נכבד

אסתרס

New member
בקר טוב ישראל ופורום נכבד../images/Emo68.gif

היה לילה שקט, וב-5 שוב חמק שלומי מהמיטה, ומצאתי אותו על הרצפה ליד השרותים. מאחר שכבר התופעה חוזרת על עצמה, הפעם לא נבהלתי, וכנראה בקולי לא היתה נימה היסטרית (והרי כבר דברנו על כך שיש להם חוש על-חושי ) בקשתי ממנו לקום , זה לא הלך, הלכתי למטבח חזרתי ושאלתי ,אתה רוצה עזרה ? כן תעזרי לי, והופ הצלחנו ללא מאמץ לקום. איזה מזל. עכשו הוא במטבח שותה קפה ואוכל פרוסה עם גבינה וריבה. אז שיהיה לנו יום טוב ושקט ומשעמם.

נילי41

New member
../images/Emo96.gif בוקר טוב פורום - יום שני

לילה שקט עבר עלינו. קמנו "רק" 3 פעמים הלילה וגם זה לא נורא... הבוקר אנחנו נוסעים לביקורת חצי שנתית בתל השומר. בעלי לא יילך למרכז היום שלו. אסתר, הנפילות של שלמה יותר מדי תכופות. את חייבת לבדוק מה הסיבה. האם הוא סובל מחוסר שיווי משקל או אולי מסחרחורת כשהוא קם מהמיטה. אולי הוא קם מהר מדי... צריך לבדוק את זה. זה לא בריא הנפילות האלה, אפילו אם אתם מצליחים לקום, זה עלול לגרם לו נזק. ובאמת מזל גדול שהצלחתם לקום מיד בלי מאמץ כי הלילה היה קר מאוד ועוד מצפים לנו לילות קרים מאוד השבוע, מרגישים קור של לפני שלג... תשאלי את הרופא שלו אם לא צריך לעשות לו בדיקות מקיפות בגלל הנפילות התכופות. זו בעיה!!! שיהיה לכם יום נאה, שקט ומעניין. אנחנו בדרך לתל השומר. שנשמע בשורות טובות...

zs1957

New member
בוקר טוב נילי

מסכימה עם דברייך גם אני חושבת שיש לבדוק מדוע הוא נופל כל כך הרבה? אולי מחסור בויטמין B12 שגורם לו לסחרחורת ואובדן שיווי משקל. מה גם שהנפילות הללו עלולו להיות מסוכנות. אפשר לשבור רגל או אגן חס וחלילה. יום טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
נילי יקרה

גם אצל אמא שלי החלו נפילות והיינו במעקב וזה נבע מחוסר שיווי משקל.... והיו בעיות כי עשו לה פזיוטרפיה מיוחדת וניסו ללמד אותה להשתמש בהליכון ובגלל האלצהיימר היא לא זכרה איך להשתמש. ל"מזלי" בגלל האירוע מוחי היא נותרה בכסא גלגלים ונפתרה בעיית הנפילות.

../images/Emo24.gifנילי היקרה

היינו 6 נשים במיפגש היה מאוד נחמד דיברנו כרגיל על הסבל של בני זוגינו, וגם פה ושם צחקנו כדי לשנות את האוירה, שאלתי אותם אם הן מוכנות שנצרף מישהי שתעביר לנו גם משהו רוחני מפרשת השבוע , מיד טובה חיבקה אותי ושמחה, וכולם הסכימו, ישבנו בקניון עד שעה 11:30 והלכנו הביתה,אביבה נתנה לי את האימל שלה אני אשלח לך את האימל,היא אמרה שתנסה להכנס לפורום הזה. והנה עוד אחד מהתמיכה תכתוב בפורום, קבענו להפגש עוד שבועיים. איך היה בתל השומר עם בן זוגך
?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקירתי,

כתבתי קצת יותר למטה איך היה בבדיקה החצי שנתית בתל השומר. אני מבינה שהמפגש היה מועט משתתפים בגלל חופשת הכריסטמס של המטפלים הזרים. הנשים שיש להן מטפלים זרים לא יכלו לבוא למפגש בגלל שהמטפלים בחופש היום. בכל זאת מפגש של 6 נשים זה יפה וגם אינטימי. בטח היה לכם מאוד נחמד. חבל שלא יכולתי להגיע אבל כל כך חיכיתי לבדיקה הזו כבר, וגם ניסו לדחות לי אותה לסוף אפריל ונאלצתי להשתדל כדי שבכל זאת יקבלו אותנו היום, ככה שלא יכולתי לוותר על זה. אשמח מאוד אם אביבה תצטרף לפורום. אני מרגישה שהכנסנו רוח חיים חדשה לפורום ושאנחנו משפחה אחת גדולה. חיבוק ענק לכולכם

נילי41

New member
../images/Emo127.gif חזרנו מביקורת חצי שנתית

היינו הבוקר בתל השומר במרפאת זיכרון לביקורת חצי שנתית של בעלי. בדיקת המינימנטל ירדה ל-11/30 שזה מאוד נמוך. לפני חצי שנה זה היה 13/30. הרופא שלו אמר שמתחת לתוצאה של 15 הבדיקה כבר לא ממש מדויקת... לא יודעת מה זה אומר. בכל אופן יש ירידה בתוצאות שלו וכמובן בתפקוד הכללי שלו, דבר שכבר נוכחנו בו בבית. בעלי היה רגוע ונינוח בבדיקה, שיתף פעולה והתלוצץ עם רופאו. בסך הכל הרופא אמר שהוא מאוד מרוצה ממנו, שהוא במצב טוב יחסית למצבו... ושנשתדל לשמור אותו באותו איזון של תרופות וטיפול. הדבר שיכול לגרום לו לאירוע זה פרפור הפרוזדורים שלו וקצב הלב הבלתי סדיר. צריך לשים לב לכל שינוי בהתנהגות ובתפקוד שלו ולהשתמש בתרופות הרגעה וכדורי שינה לפי הצורך. שאלתי אם מותר לתת כדור שינה ביחד עם ריספרדל (תרופה אנטיפסיכוטית שבעלי מקבל במינון מאוד נמוך) והוא אמר שאין בעיה ושאני אתן כדור שינה על פי הצורך. זהו. קבענו תור לעוד חצי שנה ונקווה שלא נצטרך להקדים אותו אם משהו ישתבש. כשסיימנו בתה"ש היה עוד מוקדם והבאתי אותו למרכז היום. הם היו באמצע פעילות של שירה וריקודים ואיך שנכנסנו אחת המטופלות ניגשה אליו ומשכה אותו אל המעגל והוא שיתף פעולה ורקד איתה, להפתעתי הרבה. שרק לא יהיה יותר גרוע, כמו שאומרים.

../images/Emo168.gifנילי היקרה

אם בן זוגך רוקד הרי הוא מרוצה מהמועדון , ממש נפלא, ואוהבים אותו שם , יפה מאוד ב"ה, אני מאוד שמחה בשמחתך, חילקתי לבנות היום את התפילה על הבריאות המצ"ב

נילי41

New member
../images/Emo197.gif אריאלה נשממי

תודה נשמה על התפילה לבריאות. נראה לי גם שבעלי מרוצה מהמועדון. היום ראיתי שהוא מצטרף ומשתתף בפעילות. המטפלות גם אמרו לי שהוא משתף פעולה ומשתתף בכל הפעילויות שלהם. יקירתי, אני מאחלת גם לך ולבן זוגך בריאות שלמה והרבה שנים טובות יחד. מקווה שנהניתן הבוקר במפגש הדו-שבועי.מבטיחה להצטרף במפגש הבא.

zs1957

New member
גם לאמא שלי יש פרפור פרוזדורים

כבר הרבה שנים. היא מקבלת אספירין. כאשר יש שטפי דם מפסיקים ולאחר שהם נעלמים מתחילים שוב. אמא שלי לקחה שנים כדורים ללב. אמרו לה לעשות צינתור ולא הסכמנו. לבסוף הקרדיולוג הוריד לה את כל התרופות והיא נשארה רק עם אספירין. כל כך חשוב מרז יום זה פשוט נותן לחולים טעם לחיים ולמטפליםם זמן לנום ולתדלק. כל הכבוד על הטיפול המסור. וכשם שאמרת שישאר סטטי ולא יחמיר. כל טוב, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי זהבה, בוקר טוב

גם בעלי מקבל קרטיה, שזה כמו אספירין, כבר שנים. הוא התחיל לפני כעשר שנים בגלל היצרות באחד העורקים ואז הוא עוד לא היה מאובחן כחולה אלצהיימר, אבל הוא סירב בכל תוקף לצינתור. הוא טופל בתרופות ובדייאטה ובפעילות גופנית ובאמת מצבו השתפר הרבה. כל חצי שנה היה עושה מיפוי לב ואקו לב וכו' עד שאמרו לנו שמספיק פעם בשנה. כלומר המצב שלו השתפר רק בגלל פעילות גופנית ודייאטה נכונה. עניין הפרפור לא קשור לבעיה הקודמת שלו לדעתי. זו בעיה של קצב ובמקרה רגיל צריך להשתיל קוצב לב, אבל בגלל שהוא בגילו ובמצבו, לא עושים לו כלום, בטענה שכל טיפול פולשני יכול לגרום לדרדור במצבו הכללי ושחשוב לשמור על איכות חייו שהיא טובה כרגע ולא לטרטר אותו בטיפולים קשים. בעיקרון אני מסכימה לזה, הבעיה היא שגם טיפול תרופתי (קומדין) לא נותנים לו בגלל שהוא נוטה ליפול וכל נפילה יכולה לגרום לו לדימום פנימי שזה מסוכן יותר מהפרפור עצמו...

zs1957

New member
אכן דברייך נכונים

בוקר טוב נילי, אסיפירין ידועה כתרופה שנותנים לחולי לב אך יש לה תופעות לוואי כמו לכל תרופה. לכן מומלץ מדי פעם לעשות הפסקה כמובן בתיאום עם הרופא המטפל.קרדיולוג או רופא משפחה מומחה. יום נעים זהבה שחם

zs1957

New member
אסתר את גדולה אין עלייך

היי אסתר, אשתו של מגשר עובדת כמגשרת. שיהיה יום נעים ומעניין. זהבה שחם

למעלה