בקר טוב עם גולדן מוסקט......

שקדי

New member
בקר טוב עם גולדן מוסקט......../images/Emo39.gif

את מרפסת היציאה מביתי הדל מכסה גפן עוד קצת לפני שעברתי להתגורר בו שתלתיה ומה יותר פשוט מלשתול גפן....... בוחרים אצל אחד השכנים או ידידים גפן מתאימה כשהגפן המיועדת נמצאת בשלכת מלאה זומרים ממנה ענפים בעובי בינוני דק כשלכל ענף ארבע עיניים חיות ותוקעים באדמה שתי עיניים באדמה ושתים בחוץ...המהדרין מתללים את הגלויות ליתר ביטחון תוקעים כמה ענפים כדי להבטיח הצלחה באביב מתחיל הלבלוב ואז אפשר להשאיר את הזמורה המוצלחת ביותר עכ´´פ.................... הגפן האהובה עליי נקראת גולדן מוסקט או בשפת העם ענבים קופצים משום שכשלוחצים על קליפת העינב תוכו קופץ לפיך והטעםטעם גן עדן ....מתוק עם גוון ארומטי אני אוהב את הקיץ כשכל הגפן מלאה אשכולות כבדים בשלים וכשאני קם בבקר ויוצא למרפסת האשכולות צוחקים אליי כמזמינים ומתחרים ביניהם במי מהם אבחר לטעום ואני (שלא לקפח מי מהם) קוטף ענב מכל אשכול מקפיץ את תוכו לפי ומתענג על קרירות הלילה ועל הטעם המשכר מתקתק היש פתיחה נאה מזאת לבקר שבת נפלא????? מומלץ........................

לארי

New member
שקדי,בלוטות הריר שלי עבדו שעות|גזוז

נוספות למקרא התיאורים. לצערי אין לי (עדיין.......) גפן ונקווה שמתישהוא זה יתאפשר. בוקר(ואחה"צ) מצויינים לך ולגולדן!

raya

Well-known member
גפן במובן גפן?? gafen גם אנחנו נהנים כעת מהגפן שלנו (סולטנינה השתולה אצל השכנים, וכמה ענפים שעברו אלינו). בבית הורי במושב בעמק חפר היה (ואני מקווה שעדיןן ישנו) זן של מוסקט עם טעם אופייני חזק. מלבד הסולטנינה אנחנו מגדלים גם דבוקי וזן הנקרא סלטי שקבלנו מקרוב משפחה מנתניה. אין כמו ענבים בקיץ! שקדי בתאבון! רעיה

שקדי

New member
תשמרו לי על הגפן.........

זה היה בלבנון ב1981 שנה לפני מבצע של´´ג בכפר בלאט כארבעה ק´´מ מצפון למארג´ עיון הוצבנו לתצפיות בכפר הנ´´ל שלא היה ממש בידי כוחותינו בבית בן שתי קומות בבניה שהוחרם לצורך הענין מידי בעליו שגר בבית על יד התמקמנו בקומה העליונה והתחלנו במשימתנו לפתע הגיע בעל הבית וביקש לדבר רק בקשה אחת היתה בפיו אתם רואים הוא אמר.....כשהתחלתי את הבניה שתלתי בפינת הבית גפן שכבר התחילה לטפס והגיעה לקומה השניה תבטיח לי שתשמרו לי על הגפן ולא תפגעו בה אתם הרי מתישהו תלכו מכאן והגפן היא סמל לברכה והצלחה והמשכיות הבטחתי לו.....ואכן כל מחזורי המילואים שלנו שמרו בכל מאודם על הגפן ומפעם לפעם אני מקוה לחזור יום אחד ולראות אותה במלוא תפארתה........................

raya

Well-known member
שקדי- הסיפור נוגע ללב!../images/Emo39.gif

למעלה