בקר למניעת התעבות.

ddolphin

New member
בקר למניעת התעבות.

שלום,
חשבתי לבנות מתקן בקרה פשוט וזול למניעת התעבודת, בעיקר מיועד לציוד אלקטרוני שמותקן בחוץ.
קראתי על נקודת טל וכד', אבל לא הגעתי למסכנות ברורות.
הרעיון הוא להפעיל גוף חימום כאשר יש חשש להתעבות.
מכל מה שקראתי לא הצלחתי להגיע ללוגיקה שהבקר צריך לעבוד בה, רק ברור לי שאני צריך נתון של טמפ' ונתון של לחות יחסית ובהתאם ל 2 הפרמטרים ההלו להחליט על הפעלת ה גוף חימום.
הטכניקה הרווחת היום, היא לפעיל ג"ח ש "קר" (יש כאלו שעושים לפי לחות), אבל ממה שאני מצליח להבין זה תלוי ביותר גורמים, גם בלחץ אוויר.
אז מה הנוסחה בעצם להפעלה נכונה של ה ג"ח הזה?, מתוך הנחה שיש לי את הטמפ' והלוחות היחסית, אני יכול להכניס עוד פרמטרים לבקר.
תודה!

הפרבולה

New member
לדעתי אם נתון לך הלחות היחסית והטמפרטורה של האוויר מסביב

למתקן אתה יכול לחשב את נקודת הטל . ואז הבקר צריך להפעיל חמום מתי שטמפרטורת המתקן מתקרבת לנקודת הטל.

shlomsi

New member
אפשרי ככה

את הלחץ האטמוספרי אתה יכול בהחלט להזניח לצרכים שלך.
נוסחא מפושטת ומדוייקת בקירוב של +- מעלת צלזיוס אחת:
Tdp = T-(100-RH)/5
Tdp זו נקודת הטל, RH זו הלחות היחסית.

תוכל להפעיל את הגוף חימום כאשר מתקרבים לנקודת הטל

ddolphin

New member
תודה לשינכם, בעצם לפי הנוסחה

בעצם ככל שיורדים בטמפ', מתקרבים לנקודת טל, אבל לא מגיעים אליה.
אז אני מניח שצריך לקבוע מספר שבהפרש בין T ל Tdp שבו מופעל ה גוף חימום, כמה צריך להיות לדעתכם המס' הזה?
אני יכול גם לחשב קצב שינוי (עולה / יורד) בטמפ ולחות, האם אתם חושבים שזה גם יכול להיות רלוונטי?

יניב ריז

New member
אמור לי מה החיישנים שלך -ואומר לך מה הנוסחא.

טמפ' נקודת הטל המחושבת, היא בעבור לחץ נתון.

ברוב השימושים המעשים, הלחץ לא משתנה בצורה דראסטית, כדי לשנות יותר מידי את נקודת הטל ביחס לטמפרטורה הנמדדת.

ובככל, הנוסחא להתחשבות בלחץ האוויר כבר לרוב מוזנת למכשירים שמודדים לחות יחסית, ככה שכעקרונית אם יש לך מד לחות, אין לך צורך בנקודת הטל.

כעת השאלות הן:

על גבי מה אתה מנסה למנוע התעבות? (מכת? חומר אחר?)
האם יש אורור על הגוף שחשוף להתעבות? או רוח?
האם יש לך חיישן לחות שיכול להתחבר למערכת?
האם הגוף הנ"ל חשוף לקרינת חום/אור שמש?
והכי חשוב: האם מקור הלחות הוא רק האוויר? או שמא יש מקורות לחות אחרים בסביבה או במערכת?

ddolphin

New member
התשובות והשאלות ועוד.....

1. מדובר על מכשירים אלקטרונים שאין להם בעיה גם עם 90 אחוז לחות, רק שלא תהיה התעבות
2. להבנתי, לחות גבוה אינה הוכחה להתאבות אפשרית, למשל בקיץ ב 70 אחוז לחות ו 40 מעלות ואין התעבות, רק לחות גבוה, לאומת זאת בשעות הבוקר שקר, גם 40% יכולים להתעבות, לכן מפסק לחות לבדו אינו הפתרון להבנתי.
&nbsp
על גבי מה אתה מנסה למנוע התעבות? (מכת? חומר אחר?)
>>> רכיבים אלקטורניים וגם על דפנות קופסה ממתכת.
&nbsp
האם יש אורור על הגוף שחשוף להתעבות? או רוח?
>>>יש איוורור לא מאולץ, במידה ויש רוח היא גם תפגע בפנות הקופסה
&nbsp
האם יש לך חיישן לחות שיכול להתחבר למערכת?
>>> יש חיישן לחות וטמפ
&nbsp
האם הגוף הנ"ל חשוף לקרינת חום/אור שמש?
>>> לא חשוף
&nbsp
והכי חשוב: האם מקור הלחות הוא רק האוויר? או שמא יש מקורות לחות אחרים בסביבה או במערכת?
>>> מקור הלחות רק מהאוויר
&nbsp

למעלה