בישול צלי בקר
לאחרונה רכשתי רוסטר -תבנית כמו סיר, מוארכת עם מכסה, משויישת בחלקה הפנימי, כך שמתנקה בקלי קלות. ממליצה בחום.
אשר מכילה את הנתח בנוחות, ומתאימה גם לכיריים וגם לתנור.
מחממת מעט שמן, סוגרת את הנתח, לאחר מכן מוסיפה ירקות שורש: ראש סלרי, ראש פטרוזיליה, גזרים, בצלים, מוסיפה תיבול: עלי דפנה ופלפל אנגלי, פלפל שחור, פפריקה אדומה (מעושנת),לאחר מס' דקות מוסיפה מים או יין אדום לבישול, מכסה ומבשלת שעתיים עד שעתיים וחצי.
מקררת היטב את הצלי, ניתן להכניס למקרר ללילה, ולמחרת לפרוס לפרוסות ולהכניס את התבנית כמו שהיא מכוסה בנייר כסף, לתנור לצלייה ולצמצום הנוזל לעוד 3/4 עד שעה, בערך, הבשר יוצא רך מאד וטעים.
הנה קישור לתמונה של תבנית הרוסטר-יש של כל מיני חברות.
https://cdn.azrieli.com/Images/aec522c1-d2f4-4994-96df-64d06987d9e7/Normal/c00400b7.jpg