בקשה אחת ותזכורת אחת לכולכם...

בוזיקית

New member
בקשה אחת ותזכורת אחת לכולכם...

קודם כל תזכורת - אני כאן גם בשבילכם, התומכים בבן משפחה חולה סרטן או החולים עצמם, שרוצים לברר, לשאול, לדעת כיצד התמודדתי אני בתור מלווה של שני הורים חולי סרטן. כל דבר שתירצו לשאול, להעזר, אל תתביישו. לפעמים דווקא בן המשפחה שתומך, נשכח בצד, אחוז מועקות וחוסר אונים, אחוז חרדות וקשיים, כל עולמו חרב עליו, והוא צריך לגייס את כוחותיו ללא הנחה וללא מנוח למען החולה. אז אם למישהו יש שאלות, חרדות, רוצה לשתף, לחלוק, כל דבר - מוזמן לעשות זאת כאן. דבר שני, וזאת הבקשה - לחולים, או לבני משפחותיהם שגולשים פה, אנא ספרו לי באילו דברים נעזרתם / אתם עדיין נעזרים? מה נותן לכם תקווה? מהם רגעי האושר הממלאים אתכם בין חרדה למועקה, בין יאוש למשבר? מה נותן לכם כוח? במה אתם נאחזים? יש לכם אילו שהם "טיפים" (אני לא מתכוונת דווקא במובן הפילוסופי של המילה, אלא תכ'לס בחיים). אני מאוד אשמח לשמוע, זה בטח יעזור גם לי בימים הקשים... כיצד מחזיקים את הראש מעל למים בימים כל כך קשים של מאבק על החיים, האם אתם נעזרים בתרופות נגד חרדה ודיכאון? ברפואה טבעית? יוגה? שיטות אחרות? המון תודה שקראתם את כל זה, ותודה מראש למשיבים!!!

magister

New member
לי עוזרת הכתיבה.

כתיבה עוזרת לי "לעכל" את מה שעברתי. אני מנסה למצוא מה אני יכול להרוויח מהמחלה ללמוד ממנה. לתת מובן לכאב ולסבל. למשל- חתום באש מול פניהם המלגלגות שלחתי יד לחזי וקרעתי פיסת עור בציפורני, פתחתי חלון בבשרי גיליתי פתח לפנים חיי. אש התמיד בערה שם חומה המיס משפטם המזלזל. זה המנוע שהוצת בי ביום היוולדי, שורף כברזל מלובן. כאבו מרפאני חומו שומרני ואורו נותן לי מובן.

kushy2

New member
אני כל כך גאה בך בוזיקית!!!

נכנסתי עכשו לפורום הזה כדי לקבל קצת עידוד ולשמוע מה קורה אצל אחרים. לא, איני מיואשת, אני חיה בתקוה לגבי בעלי, אבל חששות תמיד יש. לא קל להתמודד 4 פעמים עם המחלה. תודה לאל, נצחנו בכל פעם. המחלה רדומה אבל הראש שלי עובד שעות נוספות. מתפללת לבריאותו של בעלי כל יום. שמחתי לראות אותך פה עוזרת ותומכת כרגיל. את נהדרת, יקירה. רות

בוזיקית

New member
רות חמודה שלי... ../images/Emo24.gif

תקווה תמיד היתה לי, עד הרגע האחרון ממש. והרי ידעתי מהתחלה שאין לאמא שום סיכוי. לא הסתירו ממני כלום. מהתחלה אמרו לי להתכונן שיש לה בקושי שנה לחיות. ולא האמנתי. לא רציתי להאמין. את יודעת, ישבתי עם אמא בהוספיס, כשכבר ספרנו את הימים, ושרתי עם אמא שירים, הצחקתי אותה (מוחה לא היה צלול אותה עת) ספרנו יחד, צפינו בטלויזיה, לקחנו אותה החוצה לדשא, וצחקנו, כל כך, מכל הלב... העובדים והמתנדבים לקחו אותי תמיד לצד ושאלו אותי איך אני מסוגלת לצחוק ככה ולהיות מאושרת וכל כך עולצת כשסבתא שלי הולכת למות (מה לעשות, היא באמת נראתה באותו זמן כמו סבתא שלי, ולא לשכוח שיש לי אחות גדולה ממני ב - 20 שנה) אז עניתי להם בשיא הפשטות - אם לא עכשיו אז מתי? מה נשאר? יהיה לי את כל החיים אחר כך לבכות... אז רות, לא לאבד תקווה, לא לאבד את הראש, עשיתם את זה 4 פעמים, אין סיבה שבעלך לא יוכל להתגבר על הכל שוב! וכמובן, להודות על כל יום של חיים יפים ביחד, להיות אסירי תודה על מה שיש. זה נורא קשה לעשות את זה כשיש מחלה כל כך קשה, אך מצד שני דווקא אז נכנסים לפרופורציה והזעזוע לפעמים מהווה את זריקת המרץ לה אנו נזקקים כדי להתחיל לחיות... אוהבת אותך, בוזי

kushy2

New member
בוזי חמודה

לא בוזיקית, אני לא מאבדת תקוה. אנחנו חיים את החיים, את הימים, את הרגעים היפים והלא יפים. מהרגעים הלא יפים אנחנו לומדים ומפיקים לקחים. מי כמוני יודעת לחיות כל רגע. לפני 32 שנים הייתי עקרה, הייתי בטוחה שלא יהיו לי ילדים. ותראי עכשו, בת אחת הביאה לי שני נכדים. אני עשירה, אין מה להתלונן. בעלי לא חלם לחבק נכד אי פעם והנה הוא מחבק שניים. אנחנו באמת מעריכים את החיים ונלחמים. מקוה שזה ישמש גם לאחרים עדוד. אפשר לנצח, לא לאבד תקוה. אוהבת אותך, רות

רמי28

New member
איך מתמודדים עם הסרטן?

שאלה כל כך מורכבת ועם הרבה מאד דרכים להתמודדות. יש אנשים שמרגע שנודע להם על המחלה, הופכים את כל העולם עלמנת להשיג כל פיסת מידע על תרופה/רופא שירפא אותם. וגם אחרי שיתחילו בטיפול הם לא יפסיקו לקרוא ולחקור מה התרופה עושה ומה עוד אפשר לעשות עלמנת לשפר את סיכוי ההחלמה. אני לא מסוג האנשים האלה. אני בחרתי בדרך קצת שונה. אני מאמין שהדרך הנכונה היא לחשוב כמו אדם בריא. זה לא שאני עוצם עיניים ואומר אין לי כלום והכל יהיה בסדר. אני עובר טיפולים ומקבל תרופות אבל אני חושב "בריא" . אני הולך לחדר כושר ועושה ספינינג ובסוף כל שיעור אני מאושר, כי אני יודע שאני בדרך הנכונה. אני ממשיך בצניחה חופשית והולך למסיבות כי החיים לא מפסיקים. כולם אומרים לי שאני נראה טוב וזה נותן זריקת מרץ רצינית. אני יודע שיש לי גרורות בריאות, אבל אני לא מרגיש שאני בסכנת מוות. אני יודע שזה יעלם בסוף.

kushy2

New member
רמי כל הכבוד לך!!!

לבעלי היו 4 גדולים סרטניים במשך 22 שנה ואפילו כאשר אמרו לי שהוא לא יחיה אני האמנתי והתפללתי והנה הוא פה איתנו ונראה טוב ומחבק נכדים. הספור הוא ארוך , אבל הגדולים היו נדירים ובסוף (לפני 9 שנים היה בריאות) עם גרורות. אמרו לי שיש שנה לחיות. אני אמרתי ש "ברצות אלוהים גם מטאטא יורה". התפללתי יום יום ואכן זה קרה. המחלה רדומה והוא מרגיש טוב למרות שעשה כימוטרפיה והקרנות ומה לא? החיים שלנו ממשיכים. אנחנו נוסעים יום יום מחדרה לטבעון לטפל בנכדים. זה מספיק כדי להעיד על כך שהחיים שלנו כרגיל. נכון שיש לפעמים חרדות ופחדים, אבל בדרך כלל הכל בסדר. הדרך בה בחרת היא נהדרת. אתה בחרת בחיים, כל הכבוד. תמשיך כך ואלוהים יתן לך חיים טובים ומאושרים. רות

בוזיקית

New member
אני מצדיעה לכל מי שהתמודד עם המחלה

הארורה הזאת, בין אם בגופו שלו ובין כתומך צמוד כמוני וכמוך רות. הלוואי שאלוהים יתן לנו כוח להמשיך להתמודד במערכה הקשה מכל - המערכה על החיים...

למעלה