בקשה...בנושא עלייה על מדרכות

hindeer

New member
בקשה...בנושא עלייה על מדרכות

נתקלתי בכל מיני הסברים, חלקם מבולבלים חלקם פחות...ורציתי אם אפשר לקבל הסבר כמה שיותר מהוקצע לאיך עולים מדרכות "כמו מרגרינה" כי איך שאני עולה היום זה לא משהו... והכי חשוב...שימו
... אני יודעת שהדרך הכי נכונה זה לנסות
אז בבקשה בלי הטפות...אני פשוט אקח כמה טיפים ואצא לשטח לנסות אוקי????

tzurel

New member
הממ... נו טוב

ככה, הדבר הכי טוב זה לנסות ולנסות
סתם טוב אז כדי להתחיל ללמוד תצטרכי לבוא במהירות סבירה ולא במהירות מטורפת. אני מניח שאת רוכבת עם קליטים אז אני אתן את מקרה הקליט. את ניגשת למדרכה, מרימה את הגלגל הקדמי, נותנת לאופניים להתקדם עד שהקראנק מעל למדרכה עצמה, ואז פשוט דוחפת את הגלגל האחורי בעזרת הפדלים למטה, ומרימה. כלל חשוב: האופניים יותר קלות ממך, הן יעשו מה שהגוף שלך יכתיב להן לעשות. אם תרימי את האגן ותכופפי את הברכיים מספיק טוב ומספיק מהר תמצאי מהר מאוד שגם סטופי זה לא בשמיים. מקווה שהייתי ברור ושעזרתי אבי צוראל

mtbRider

New member
ויש תדרך שאני אוהב

באני-הופ
וכעקרון מה שחשוב זה להרים קדמי וכדי לעלות פשוט לכופף ברכיים ולהיות גמישים עם הגוף לא חובה לדחוף תגוף קדימה וכך להוריד משקל/לעלות לאויר מהגלגל האחורי. איתי אבי ממצב גבר? אתה בבית? רגילה?

oren_hershco

New member
מה אתה מבלבל לה ת'מוח עם באני הופ ?

הבחורה שואלת איך לעלות מדרכה . . . אפילו רוכבים מנוסים לא תמיד יודעים לבצע באני הופ. ולזאת ששאלה: 1. במהירות איטית, אם נמצאים בהילוך הנכון, דיווש + משיכת הכידון ירימו את הגלגל הקדמי מספיק כדי לעלות על המדרכה. כדי לא לחבוט את האחורי, נסי פשוט "להקל" מהמשקל עליו בדיוק ברגע פגיעתו בשפה, ע"י כיפוף קל של הרגליים. יותר פשוט לנסות מאשר להסביר. 2. במהירויות יותר גבוהות הכל קורה יותר מהר, ודיווש לא יצליח להרים את הגלגל. במקרה כזה, משיכה חזקה בכידון תוך העברת המשקל אחורה יעבדו, אבל הגלגל האחורי יחטוף כהוגן. אורן

mtbRider

New member
אמת בדבריך, פשוט אבי הזכיר לי FR.

בהחלט הרמת גלגל קדמי היא המפתח, מה שיקרה עם האחורי זה לא כ"כ חשוב וגם מה שחשוב זה לשמור על כיפוף. איתי

LCX

New member
רק תזכרי דבר אחד...

אף-פעם,אבל אף-פעם אל תנסי לעלות למדרכה מזוית שהיא לא 90 מעלות . 99% סיכוי שתחליקי על הצד ותמצאי את המדרכה מאד קרובה אליך... לירן.

hindeer

New member
ההסבר המנצח הוא זה של אורן הרשקו

ולגבי ה-90 מעלות...כן ניסיתי את זה מזמן ושוחחתי אח"כ עם הריצפה על כמה נושאים שאינם ברומו של עולם... מה זה הילוך נכון לדעתכם לפני מדרכה?

LCX

New member
הילוך נכון?!

כל אחד ומה שהוא אוהב...אני למשל תמיד נוסע עם הקסטה הגדול מקדימה... ומאחורה לפחות 3-2...זה הילוך טוב בשבילי לעלות מדרכה...ומי בכלל עולה למדרכה?!?! ובפעם האחרונה שלא עליתי למדרכה ב-90 מעלות גם גב-הידיים שלי גם הפרצוף שלי וגם השיניים שלי שוחחו שיחת רעים עם המדרכה!!! והטיפול עלה הרבה...עד היום לא גמרתי לטפל בשיניים!!! וזה לא הייתה עליה רגילה למדרכה זה היה עוד עם שיפוע!!! אז בלי?!-בכלל! לא מומלץ לנסות! לירן.

למעלה