בקשה דחופה-ולא שגרתית

yoka333

New member
בקשה דחופה-ולא שגרתית

שלום רב-אשמח לקבל מכם שם של קטעים מוזיקליים(שיר\יצירה קלאסית,וכ') בעלי : א-מרווח של סקסטה גדולה. ב-מרווח של ספטימה קטנה. ג-מרווח של ספטימה גדולה. ד-מרווח של טריטון("מרווח השטן"). הערות: א-הכוונה למרווחים מלודיים. ב-רצוי ביותר קטעים מוכרים ומרכזיים בקטע. כל מרווח שתעלו יתקבל בברכה והכרת תודה.

yoka333

New member
הבעיה שלי בגדול

-אני מנגן ברמה טובה בפסנתר-אך אף פעם לא שמתי דגש מיוחד על התיאוריה והשמיעה המוזיקלית(אע"פ שאפשר לומר שהשמיעה נרכשת עם הזמן). אני מתכנן ללמוד בשנה הבאה(בנוסף למדעי המחשב) מוסיקולוגיה-ויש לי בחינת כניסה מחר(ד'). על התאוריה אני משתלט(מה שלא ידעתי),אך בקטע של השמיעה(המורכב מ: 1-סולפג' במפתחות סול ופה. 2-זיהוי מרווחים וסולמות מז'ור\מינור לפי שמיעה. 3-הכתבה חד קולית. 4-זיהוי אקורדים משולשים במצב יסודי.) אני עוד טעון שיפור. מרווחים עולים אני מצליח לזהות ע"פ קטעים מוזיקלים המוכרים לי. אשמח לטיפים כלשהם (בעיקר מתקשה בהכתבה חד קולית\מרווחים בירידה-וסולפג'). סה"כ-השמיעה שלי לא רעה-אך כפי שציינתי-לא שמתי דגש על הקטע הזה בעבר. תודה מראש.

Molchansky

New member
אממ..

סקסטה גדולה - אני לא בטוח במאה אחוז (הזיכרון שלי לא משהו) אבל יש את נד נד בסקסטה גדולה השיר שהולך "נד נד, נד נד, רד עלה עלה ורד" טריטון - יש את השיר "מריה" מסיפור הפרברים אז אם מחלקים את המילה מריה : מ-רי-ה בין ה-"מ" ל-"רי" יש טריטון ואז ב-"ה" הוא עולה סקונדה קטן ונפתר לקווינטה זכה מה-"מ". לגבי ספטימה לא עולה לי משהו לראש.

Molchansky

New member
אהה

עכשיו קראתי את ההודעה השנייה. לא עולים לי לראש מרווחים בירידה. שיהיה בהצלחה בבחינה

orbiti

New member
הממ

לא זכרתי שיר בשם הזה מסיפור הפרברים, ואפילו בדקתי בדיסק ולא כתוב עליו שום דבר כזה. אתה בטוח שזה שם השיר?

עזוב שירים....

שב ליד האורגן תלחץ אקורד מז'ורי ותשיר אותו ותגיד :מז'ור ,מז'ור,מז'ור...כך גם במינור.זה יכנס לך טוב טוב למוח!!!אני מבטיחה!! כך גם במרווחים פשוט תשיר אותם יחד כשאתה מנגן הרבה פעמים...אני מכירה אנשים שלא היה להם שמיעה בגרוש וזה פשוט עבד עליהם. עוד טיפ:אתה יכול לנסות לבחון מישהו אחר שמבין ,בין מזור למינור ואז אתה תראה את ההבדל יותר טוב...מוכח!בהצלחה!

dombi7

New member
למה דווקא שירים?

האם זה באמת עוזר? ניסית לשמוע את הצבע של המרווח ולהכניס אותו לשמיעה הפנימית שלך? אחרי זמן מה זה מאוד קשה להתבלבל... ברגע שאתה עושה לעצמך צבעים ומזהה אותם לדעתי זה הרבה יותר קל. לפרק מרווחים היא רק הדרך אח"כ לפירוק אקורדים וספטאקורדים וזה לא הכי מומלץ נראה לי... כמובן שבעולם השמיעה הכל נורא אישי ואינדיבודואלי, אבל כדאי להתנסות בכל הגישות. ולראות מה הכי טוב.

Blablabla777

New member
אוקיי

א-מרווח של סקסטה גדולה: היום יום הולדת ב-מרווח של ספטימה קטנה: the winner taks it all ג-מרווח של ספטימה גדולה: אין לי ד-מרווח של טריטון("מרווח השטן"): אין לי

yoka333

New member
תודה לכל

מבחן השמיעה הלך טוב משציפיתי-אך אני חושש מהחלק התאורטי-בו לא הספקתי לסיים 2 וחצי סעיפים-עקב איחור שלי. נקווה לטוב.

yoka333

New member
תודה לכל

מבחן השמיעה הלך טוב משציפיתי-אך אני חושש מהחלק התאורטי-בו לא הספקתי לסיים 2 וחצי סעיפים-עקב איחור שלי. נקווה לטוב.

אילת441

New member
אתה עומד ללמוד בבר אילן במקרה?

כי עם כן זה ממש מגניב! אני גם אלמד שם שנה הבאה מדעי המחשב ומוזיקולוגיה, וחשבתי שאני היחידה שעושה כזה שילוב...

yoka333

New member
NEAT

ידוע לי על עוד אחת לפחות מהמחלקה שלי שתעשה כן. חוצמזה-עדיין לא התקבלתי.נקווה לטוב :) עשית כבר את המבחנים? לא למדת משהו לפני הכניסה(?) למסלול?

אילת441

New member
תשובה

עשיתי את המבחן במועד א' והתקבלתי
מה הייתי אמורה ללמוד קודם, ועל איזה מסלול מדובר? אגב, לא הבנתי, אתה בבר אילן או לא?

yoka333

New member
אני לומד כבר שנה מדעי המחשב מורחב-

בבר אילן-אך החלטתי לגוון לקראת שנה ב'-ולהוסיף מוזיקה משני. אגב-את בחינת השמיעה עברתי-ועקב איחור של כ25 גקות לא סיימתי-אע"פ שידעתי. לפחות יש עוד מועד-ואליו אגיע בזמן. התכוונתי בשאלתי האם את כבר לומדת שם במסלולו מסויים,כמוני...

אילת441

New member
עכשיו הכל ברור...

אני עוד לא לומדת, אני מסיימת עכשיו שנת שרות לאומי. בשנה הקרובה אני אתחיל ללמוד מדעי המחב ומוזיקולוגיה דו-ראשי. חשבתי שדו-ראשי זה נורא עמוס, אבל אם אנשים עושים מורחב+משני, אז מי אני שאני אתלונן... הכל אופן שיהיה בהצלחה לכולנו, וניפגש ב-22.10

Blablabla777

New member
איזה צחוקים גם אתם?!

אני אומנם לומדת את זה בבית ספר אני גם במגמת מוזיקה וגם במגמת מחשבים ואני רואה שאני לא היחידה

למעלה