בקשה ושאלה בקשר לקידום האתר

בקשה ושאלה בקשר לקידום האתר

בהתייחס להערותיכם בקשר לאתר שלי פניתי לבונה האתר וצירפתי את הערותיכם .ביקשתי מבונה האתר שלי "הבעיה המרכזית היא הפלאש שגוגל לא קורא.התפריט הוא בפלאש. הטקסטים הם ב HTML , להפוך את התפריט ל HTML" שהאתר לא בנוי נכון הבחור שלח לי מייל : "עלות התקנת והטמעת מערכת המקדמת את האתר בגוגל בחלק הימני הינה 400$ + מע"מ כולל שימוש לשנה ראשונה, מערכת הקידום יוצרת קבצים סטטים מעמודי האתר לקריאה אופטימלית על ידי גוגל ו וואלה ומאפשרת להגדיר לכל עמוד בנפרד: כותרת, מילות קישור, ותאור הנסרקים בצורה אוטומטית על ידי גוגל ו וואלה. לאחר שנה, שימוש במערכת לשנה נוספת כרוך בתשלום של 50$ + מע"מ" כ"כ אנו לומדים באופן שוטף את גוגל ומשדרגים את מערכת הקידום שפיתחנו בצורה שוטפת. השידרוגים במערכת הינם ללא תשלום נוסף ללקוחות אשר המערכת הותקנה באתרם. " האם זה סביר ? אני לט מבינה אני רק חושבת שאם הוא בנה אתר שלא מתאים למנועי חיפוש מדוע אני צריכה לשלם ? כלום

רונס

New member
איזו מערכת???

איזה חלק ימני? קצת לא ברור בנושא האתר... רון

בקיצור: הבחור רוצה עוד כסף כדי לקדם את האתר

שלך בחיפוש של גוגל ואללה וכו'. וכן, זה הוגן מיצדו כי ההתקשרות ביניכם היתה על בניית אתר ולא על קידום אתר. לגבי הפלאש, זה אולי לא מקודם טוב במנועי החיפוש אבל זה הרבה יותר יפה, ולכן הרבה יותר מוכר, העניים הוא למצוא דרכים לקדם את האתר למרות הפלאש ואת זה הוא מציע ב 400$ (לחודש?) אם את לא מרוצה ממנו אולי כדאי שתפני למקדמי אתרים אחרים.

הוגן? מקומם!

אטי, אני הולכת לתת פה הסבר ארוך ואני אשתדל שיהיה פשוט, על מנת שלא יוכלו יותר לסבן אותך וקוראים אחרים בבלה בלה בלה. בשנים האחרונות, ידוע לכל מי שעוסק בבניית אתרים ובאינטרנט בכלל, שע"מ להביא כניסות גולשים לאתר, צריך שהאתר יופיע במנועי חיפוש. בישראל, המנוע השולט הוא גוגל. רוב האנשים נחשפים לאתר, לפחות בפעם הראשונה, דרך גוגל. כשאת מחפשת משהו בגוגל, את מקבלת דף תוצאות ובו: תוצאות אורגניות (נקראות גם:טבעיות,רגילות,צד ימין) וקישורים ממומנים בצד שמאל ולמעלה עם רקע צהוב. רוב המחפשים, מקליקים על אחת התוצאות האורגניות ולא על הממומנות. לכן, השאיפה של כל בעל אתר היא שאתרו יופיע בתוצאות האורגניות עבור כמה שיותר מילים רלוונטיות (=מילות מפתח) וכמה שיותר למעלה. בדרך כזו יגיעו אליו הכי הרבה גולשים ללא כל תשלום מצידו. אז איך מגיעים לתוצאות האורגניות של גוגל? גוגל סורק את כל האתרים. הוא מנסה להבין את תוכנם, ואת איכותם לפי מספר רב של פרמטרים. אחד הפרמטרים הבסיסיים הוא תוכן האתר. אם כותרות האתר ותוכנו עוסק באופנה, הוא יקדם באופן טבעי את האתר על המילה אופנה. לכן, הדבר הבסיסי ביותר הוא לכתוב אתר עם קוד קריא לגוגל, ולכל מנוע חיפוש אחר. כל מי שעומד לפני בניית אתר, צריך לדרוש: 1. אתר מבוסס html (או שפת צד שרת שמתורגמת בסופו של דבר ל html). 2. כל תוכן האתר צריך להופיע בקוד ה html ולא מוסתר בתוך תמונות, סקריפטים, פריימים, קישורים לאתר אחר 3. תגיות html בראש הדף שעוזרות למנועי החיפוש להבין במה עוסק האתר. כל זה, זה חלק מבניית אתר. זה עוד לא קידום. אף אחד לא אמור לגבות על זה תשלום עבור קידום, ובטח שלא תשלום קבוע. בדיוק כמו שאת מוכרת חולצה, את לא מבקשת תשלום נוסף עבור "מערכת ידידותית למכונת כביסה שתעזור לה לצאת שלמה מהמכונה", ובטח שלא תגבי על זה תשלום קבוע לכל החיים. באתר שבנו לך הקוד מוסתר בתוך frame שמוסתר בתוך flash שמוסתר בתוך קישור לאתר של החברה. מי שמע על דבר כזה? ומה פתאום חלק מהקוד שלך יושב באתר שלהם? האתר בבעלותך, הוא שייך לך. כל הקוד צריך להיות ברשותך ובשליטתך ע"מ שלא תהיי תלויה בהם בשום דרך. אם היו בונים לך אתר נכון, אמנם ללא קידום הוא לא היה כובש מקומות ראשונים בגוגל עובר בטוי כמו "מעצבת אופנה" אבל בהחלט היה יכול להתברג במיקומים סבירים עבור בטויים כמו "בגדי כלה בהנחה". מה שהיה מפנה אליך מס' סביר של לקוחות פוטנציאילם במהלך השנה. כלומר, אתר שנבנה נכון, ללא קידום, עפ"ר לא יוכל להגיע למקומות טובים עבור מילים תחרותיות, אבל בהחלט יכול לזכות במס' כניסות ליום עבור בטויים ספציפיים רלוונטים. איך מתבצע קידום? גוגל מעוניין לקדם אתרים טובים, ייחודיים ואיכותיים. תחפשי בגוגל שמלות כלה, ותקבלי דף שמראה את 10 התוצאות הראשונות מתוך 533,000 (!) אתרים רלוונטים שגוגל מצא. האתר שלך, לא רק שלא נמצא בין 10 התוצאות הראשונות. הוא גם לא נמצא בין ה 533,000 , כי הוא לא קריא. אז נקודת המוצא בקידום אתר, היא קודם כל שיהיה קריא, כלומר בנוי נכון. עכשיו, יש דרכים לשכנע את גוגל שהאתר שלך הוא בין 10 הרלוונטים ביותר מתוך 533,000. הטכניקות האלה נקראות קידום. עיקר עבודת הקידום כולל: אופטימיזציה של התוכן, אופטימיזציה של הקוד ויצירת קישורים נכנסים. ע"מ להצליח בקידום יש צורך במקדם מקצועי. מקדם מקצועי ומנוסה יודע מה מותר ומה אסור לעשות, בקיא בשנויי האלגוריתמים של גוגל, יודע מהם הקישורים הטובים ביותר עבור האתר, איך לבצע מחקר מילות חיפוש, איך לשבץ את התוכן בצורה התורמת ביותר וכו'. אם יש ספק לגבי מקצועיות מקדם האתרים, מומלץ לבקש הוכחות והמלצות. כלומר, לראות אתרים שבנה, ולבדוק לאיזה מקומות הם מגיעים בגוגל עבור חיפושים רלוונטים. יש לודא שאכן הוא קידם את האתר. אפשרות אחרת, שאני נוקטת בה, היא תשלום על פי תוצאות. לא קודמת - לא שילמת. כמקדמת אתרים מתחילה, אין לי הרבה אתרים להציג, וללקוח אין דרך לדעת כמה אני מקצועית. אני, לעומת זאת, יודעת לאיזה תוצאות אני יכולה להביא את האתר, ולכן אין לי בעיה להציע שיטה כזו. ככה הצד השני שקט, ואני לא שוקטת על שמריי עד שהאתר מקודם ושיש תנועה ערה של לקוחות רלוונטים לאתר. שיטות פרסום וקידום נוספות: השיטה שהסברתי עכשיו נקראת seo ומשמעה קידום בתוצאות האורגניות במנועי חיפוש. שיטות אחרות ליצירת תנועה לאתר הן קמפיין ממומן של גוגל, פרסום בפורטלים רלוונטים, אינדקסים וכד'. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, והחכמה היא לדעת מתי להשתמש במה ואיך לשלב, ע"מ להביא למקסימום תנועה במינימום עליות. ואו זה היה ארוך. אני מקוה שעזרתי ושתדעי עכשיו טוב יותר מה את צריכה. מיכל.

אני66

New member
טוב אז ככה

לא קיימת שום מערכת שמקדמת אתר ישנו דבר אחד וזה SEO שהוסבר לך בתגובה הקודמת. לאתר כמו שלך ישנם שתי אפשרויות 1. בנייה של אתר חדש שבנוי נכון . 2. קידום אתר פלאש אפשרי אבל קצת יותר מסובך. עלות קידום אתר זה משהו שמשתנה מאתר לאתר ותלוי לא מעט בתחרות בתחום. אני לא מסכים עם מיכל על תשלום לפי תוצאות ולדעתי גם הלקוח לא צריך להסכים לזה מהסיבה הפשוטה . אני יודע כמה שעות אני משקיע על כל אתר שאני מקדם והתשלום הוא עבור שעות העבודה שלי . ונכון שצריך שיהיו תוצאות להראות ללקוחות . אז למה לא להקים אתר ולקדם אותו או לקדם אתר של עמותה בהתנדבות. קידום לפי תוצאות יביא לכך שמקדם אתרים יקדם את האתר במשרה חלקית ורק במילים קלות ולא יתמודד במילים הקשות יותר. זאת דעתי ותירו בי עם אתם לא מסכימים איתה. לגבי הבחור שבנה את האתר הוא כנראה לא מקדם אתרים אחרת הוא לא היה בונה אתר כזה אז איך פתאום הוא יכול להציע תוכנה או ממשק לקידום האתר ??????? זה תמוהה מדי ולא נראה אמיתי. המלצה לכל מי שרוצה לקדם אתר...או לבנות אחד כזה לבדוק את אנשי ה "SEO" בקפידה חלקם לא ממש יודעים מה הם עושים מלבד לקחת ים כסף ולעשות כמה קישורים . מומלץ מאד לבדוק תיק עבודות ושלא יעבדו עליכם להופיע בדף ראשון עם ביטוי לדוגמא: "אופנת נשים במידות גדולות מאד" זה לא קידום אופנת נשים כן. בהצלחה אשמח לענות על כל שאלה עמית מלכי מקדם אתרים מקצועי ואצלי באתר לא תראו רשימה של הלקוחות שלי

המשך

הקישור ששלחתי קודם הוא האתר שלה בדיוק עם title בעברית ועם keywords ועם טקסט ללא frames. באופן מכוון ולגמרי לא מקרי, הדף שנמצא אצלם בנוי טוב, והאתר על הדומיין שלה - בנוי רע. המשכתי לכוון הסרחון... וראיתי שאפילו הדומיין שלה רשום על שמם ולא על שמה. כלומר, ידיה כרגע כבולות. מהסקרנות הסתכלתי על שאר האתרים שהחברה הזו בונה ו"מקדמת" ונחשו מה גיליתי. אני אפסיק בשלב הזה, כי באמת אין לי עניין להפוך את האשכול הזה להשמצה. החברה הזו היא לא העיקר. בקשר לתשלום עפ"י תוצאה: אצלי תוצאה זה לא קידום בטויים שאני בוחרת. אני נפגשת עם הלקוח ושומעת מה המטרות שלו. אם למשל אטי רוצה לשים את הפוקוס על "מידות גדולות", אני אמצא לה כמובן את הבטויים הפופולארים ביותר לחיפוש בתחום, וזה מה שאקדם. אני תמיד מקדמת בטויים פופולרים ובמקביל בטויי "זנב ארוך". בנוסף, עבור כל בטוי שקודם, אני בודקת כמה כניסות היו ממנו, כמה זמן וכמה דפים שהו באתר על כל בטוי ועושה כוונון מדויק של המילים הנכונות. אני לחלוטין לא מחפשת "להרוויח" על מילים קטנות... קידמתי לקוחות על מילים כמו "מוניות" "מתנות לתינוק" "אימון כלכלי". נראה לך קל? לגיטימי שאתה עובד בשיטות אחרות, אבל אל תניח שמי שעובד בשיטה אחרות הוא פחות ישר ממך. אני עושה את מה שמשתלם גם לי וגם ללקוח. ועושה את זה ביושר.

אני66

New member
צר לי עם זה מה שמשתמע ממילותי אבל

לאחרונה אני נתקל ביותר ויותר אנשים שקראו מאמר וחצי על קידום אתרים ויש רצים להכריז על עצמם כעל מקדמי אתרים. שגוזלים כסף מהלקוחות ולבסוף אין תוצאות ממשיות. מתוך חוסר ידע ולא מכוונה רעה. דוגמת לקוח שלי שלפני חצי שנה שילם הון "לאיש קידום" שמלבד ליצור לינקים שגם הם קנויים לא עשה כלום. אין לי כל כוונה לרמוז עלייך כעל כזאת ועם זה מה שהשתמע מדבריי סליחה . אך השיטה של כסף תמורת תוצאות מורידה את המקצוע הזה ל.... עם את מקדמת אתרים ובטוחה ביכולת שלך עלייך לקבל תשלום על כל שעות העבודה שאת משקיעה ולא רק תשלום פר הצלחה . בדיוק כמו שעורך דין מחייב אותך לפי שעה ולא לפי הצלחה או פרסום בכל מדיות הפרסום הוא לפי מחיר קבוע ולא לפי כמה לקוחות הגיעו מהפרסום. מה גם שבתחומים התחרותיים מאד עם 12 מיליון דפים מתחרים השקעת הזמן היא עצומה שלא לדבר על התחרות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואת מוזמנת ליצור קשר אולי נוכל לשתף פעולה ולקדם את הלקוחות שלנו שזה מה שאנחנו רוצים ויודעים לעשות הכי טוב עמית

נו באמת

מצטערת אם אני הורסת לך את הפרנסה בכך שאני מציעה למשתמשים עסקה הוגנת יותר. ואם לא, אז מה האינטרס שלך לבוא ולשלול ולדבר על מקדמים שקראו מאמר וחצי. מה זה קשור? מקצועיות והגינות של בעל מקצוע אינם קשורים לשיטת התשלום שלו. עבדתי תקופה מסוימת בחברת קידום אתרים מובילה, וכעט כעצמאית טריה, אני מציעה ללקוחותיי קידום מקצועי, הוגן שמתבצע יד ביד עם הלקוח, מותאם לצרכיו ולדרישותיו. יש לי מוטיבציה גבוהה ללות את העסק עד להשגת היעד, וללקוח יש שקט נפשי שאף אחד לא מוכר לו חתול בשק. הלקוחות שלי אוהבים את הגישה, אני אוהבת אותה. איך זה קשור אליך? אתה לא יודע עליי דבר וחצי דבר, ואני לא עליך. אני מכבדת את תרומתך לפורום ואת תגובותיך, ומעולם לא גיליתי סימני לחץ מנוכחותך פה ולא הטלתי ספק בעבודתך. עמית, הדרך להתקדם היא ביושר ולא בצרות עין. תתעלה.

אני66

New member
צרות עין זה לא

את כנראה לא הבנת את הדברים עד הסוף להרוס לי את הפרנסה את לא יכולה פרנסתי מובטחת גם עם תציאי את עצמך בחינם וזה בערך מה שאת עושה. אני שמח מאד שהדרך שלך עובדת לך וללקוחות שלך. אני לא מחפש מלחמה עם אף אחד אבל צר לי שיטת התשלום שלך מזכירה את אלו שהעברת עליהם ביקורת כמה הודעות קודם. ודבר שני שיטת התשלום שאני מקבל היא השיטה הנהוגה בכל העולם . משלמים עבור השרות והתוצאות מגיעות כך שעד היום אף לקוח לא התלונן. להפך ואני חוזר על מה שאמרתי קודם בהודעה שאפילו התנצלתי בפנייך עם הבנת את הדברים שלי לא נכון . לא תקפתי אותך בשום צורה אלה הבאתי את דעתי על כל אותם חפרים שיש בחוץ ועם נעלבת אז אולי תבדקי בעצמך למה. הפורום הזה זה מקום לאנשים לשאול שאלות ולהתייעץ ולא לראות את הויכוח המיותר הזה. בכל מקרה אני חוזר ואומר אנחנו יכולים לעבוד בשיתוף פעולה ולא חזיתית אחד מול השניה. בהצלחה. עמית

פרנסתך מובטחת, לקוחותיך מאושרים עד הגג

בוא נגיד שאני מוכרת את עצמי בחינם. על הכיפאק. מה כואב לך בזה, עמית? אם יש לקוחות שמתאים להם לשלם רק אחרי שראו תוצאה אמיתית טובה, זה לא הדבר הכי הגון שיש? בדיוק כמו ספקים שמציעים להחזיר סחורה אם אינך מרוצה. האם תסיק מזה שהסחורה גרועה? אני להיפך. תראה את אטי, אם היו מציעים לה קידום עפ"י תוצאה ולא מקשקשים לה על "מערכת תומכת וואלה" תמורת תשלום שנתי, לא עדיף? בכל מקרה, תבורך בשיטתך עם כל לקוחותיך. לא נפגעתי ואין בי שום טינה. יום טוב.

אני66

New member
יופי עכשיו נחזור לאטי

מה שעשו לאטי זה מה שהרבה חברות עושות על מנת למכור את המימשק המוכן שלהם. מה שלא הוגן זה שהם מציעים שרותי קידום אתרים אז מין הסתם הם היו צריכים לבנות אתר מותאם לקידום ולא מה שהם עשו. הנזק מבחינתה יהיה או להתנתק מהם ולבנות אתר חדש או לשלם על קידום אתר פלאש . הבעיה שהחברה לא תאפשר לשום מקדם אתרים גישה לקוד האתר או לא תהיה מוכנה לעשות שינויים מאחר והם בטח גם חברת האיחסון אז אין לה אפילו שרת FTP ושום שליטה עצמאית על האתר . חבל לי על דבר אחד . שאנשים עוד לא הפנימו שמומלץ בחום לפנות ליעוץ מקצועי בקידום אתר לפני בנייה של אתר. הדבר היה חוסך לך המון בלאגן. כאשר אנשים רוצים לפתוח עסק הם קודם כל מכינים תוכנית עיסקית ואז מוצעים מקום טוב לעסק מקום שתהיה בוא התנועה המתאימה חבל שהם לא הבינו עדיין שבאינטרנט זה בערך אותו הסיפור. תבדקו קודם כל איך אתם מגיעים לגולשים רלוונטים לתחום העיסוק של האתר אחר כך תכננו ובנו אותו כשאתם יודעים איך להגיע לגולש. במיוחד בתקופה שרשת האינטרנט גדלה מדי יום. עמית מקדם אתרים

אני66

New member
חוסר הידע של אנשים

חוסר הידע של הלקוח לרשום את הדומיין על שמו לרוב זה גם יותר זול חוסר הידע שלו באיך אתר צריך להיות חוסר הידע של הלקוח על קידום אתרים חוסר הידע על חברות שמציעות הרבה יותר ממה שהן נותנות וישנם חברות כאלו ואחרות שמנצלות את זה ומציאות כספים מהלקוחות שלהםץ אני די בטוח שבחישוב עלויות של בניית האתר הנוכחי היא היתה יכולה לבנות אתר ולקנות דומיין ואולי גם להתחיל קידום מינמלי.

מןסר השכל לכל אחד מאיתנו

כשבוחרים שירות, לא חשוב אם זה אינסטלטור או מקדם אתרים או מנתח פלסטי: או שהולכים על הטוב ביותר, משלמים ביוקר ומקבלים תמורה נאותה. או שמחפשים בזול, אבל אז חייבים לעשות עבודת לימוד ומחקר מקדימה, לבדוק מכל הכוונים, להתקיל, להתייעץ עם חברים שמבינים, לחקור ממליצים, ורק אז ללכת על זה.

אני66

New member
אטי שלום

שלום השאלה שנשאלת העם יש לך איזשהי שליטה על האתר ? תבררי את זה זה חשוב.

למעלה