בקשה חשובה

meshi2

New member
בקשה חשובה

אני מבקשת לקבל פתרון מיידי או פטנט טוב נגד נחירות בלילה. תודה

נחרות... (אין אייקונים)

פתרון מיידי יש: ישנו בבתי המרקחת מתקן קטן הנראה ומתפקד כאטב אך הרבה יותר עדין וקטן. יש להניחו על גשר האף (שומני כי הוא דביק) ודפקידו להרחיב את גשר האף בזמן שינה ובכך להפחית ואף למנוע נחרות. אולם לדעתי לנחרות קיימות סיבות רפואיות רבות וכדאי להתייעץ עם: מומחה שינה ומומחה למחלות אף אוזן גרון. לידיעתך: ישנם אנשים אשר במהלך נחירה בלילה - עושים הפסקות נשימה או מה שנקרא בשפתינו Sleeping Apnea וזו תופעה המחייבת בדיקה וטיפול. בהצלחה.

conni

New member
"שגיעות" ?

ואני שואלת למה, כי שגיאת כתיב כזאת הייתה גם לשוש ריב"א בפורום אחיות ואחים ב- ynet. ריב"א העירה שם למנהלת הפורום על שגיאות כתיב שלה, אבל ריב"א בעצמה כתבה "שגיעות" ב- "ע". ואגב, הפורום כאן ב"תפוז" התברך באחים ואחיות שכותבים בלי שגיאות כתיב לעומת ריבוי שגיאות כתיב ב- ynet. מישהי כתבה שם "אסמך" (אשמח), והמון שגיאות כאלה יש שם כמעט בכל טקסט.

penelopee

New member
כותבים בסה"כ דעה! זה לא מסמך לכנסת

אני יכולה להבין את אהבתך לשפה. אכן נעים לקרוא הודאות נתולי שגיאות כתיב.אבל הערה שלך בנושא מעט מתנשא. יש מספיק אחיות עולות (או סתם דיסלקטים) שיש להן הרבה מה לתרום וחבל שקולם לא תשמע בשל הרצון "לקרוא עברית תקנית" של חלק מחברי הפורום. בסך הכל זה פורום לאחיות ולא פורום לספרות עברית. אני אשמח לקרוא גם דעה של אחות שכותבת "אשסך" במקום "אשמח". אל תהיו "כבידות". כאן זה לא האתר הרשמי של משרד הבריאות. זה אמור להיות מקום לכל האחיות גם עם עברית היא לא שפת אמם.

conni

New member
השפה, היא חלון ראווה שלנו ../images/Emo24.gif

אני משתדלת לדבר ולכתוב בעברית תקנית, ולא תמיד מצליחה, אבל נהנית ללמוד ולהשתפר. זה לא "כבד", אלא משפיע לטובה על העובדים איתי והמטופלים שלנו. יש איתנו גם עולים חדשים, וחלקם כבר משתמשים בעברית תקנית יותר מזאת של הרבה מהצברים שביניינו. אני חושבת שהשפה היא חלון הראווה שלנו. שהמטופל קולט את איכות הטיפול דרך חושיו. מקשיב למילה ולצליל, לפני שמפקיד עצמו בידינו. לעיתים, ההתחברות (האמון) לא תתאפשר, כי שתקנו או בגלל מה ואיך שאמרנו.

penelopee

New member
עברית " קשה שפה"

הי CONNI: יפה וטוב שאת משתדלת לדבר ולכתוב בעברית תקנית. אך לא כולם יכולים. אני אחד מהם והיתי רוצה שתכבדי אותי ואחרות במצבי על מה שיש לי לומר ולא אל איך שזה כתוב, בעיקר אם מדובר בהודאות בפורום ולא עבודה סמנריונית לאוניברסיטה. סוף שבוע נעים.

conni

New member
לא להלחץ בבקשה ../images/Emo140.gif

א. התכוונת למילה הודעה (ידיעה) ולא "הודאה" (גילוי אמת, הסכמה). ב. מי ששולט בשפה תקנית מתמיד להשתמש בה, ולא רק במקרים מיוחדים.

../images/Emo140.gif הבהרה...והערה לצידה..

בוקר טוב לך קוני, להערתך על "שגיעות" הכתיב: לצערי לא הבטת בהודעתי שקדמה להודעת התיקון שאם כך היית עושה היית מבינה שני דברים: האחד: בתגובתי לשאלת הנחירות לא היו אתה שגיאות בשפה העברית אלא הדפסה לא נכונה של שתי מילים עקב מהירות ההדפסה. השני: בנושא ההודעה השניה היו שתי "שגיעות" מכוונות - שנכתבו בהומור: "שגיעות" ו"הודאה". האם השפה חשובה בפורום זה יותר מהתוכן עד כדי שאין התוכן מהווה איתגור למענה אלא הצורך בהבאת אי דיוקי השפה? איני יודעת איזו הקבלה ומדוע את מנסה להביא אלינו מפורומים אחרים אולם לאחר קריאת הערתך חיפשתי אחר הודעתך בפורום האמור - ולא אחטא אם אומר כי לעניות דעתי גם הגב' ריב"א כתבה את שכתבה מתוך רצון להבליט את השגי"ע"ה. להודות על האמת: הייתי מאוד שמחה עם הד"ר ריב"א הייתה משתתפת בפורום שלנו גם עם "שגיעות כתיב" אנא קוני, בטוחה שאני כי מעבר להתייחסות לא מקצועית לשליטתם של המשתתפים ברזי שפתנו הקשה והמוזרה - יש ערך מוסף לתכנים ואל אלה הייתי שמחה אם תתייחסי, שהלא אי שליטה בשפה אינה בשום צורה הוכחה לאי שליטה ברזי המקצוע הנפלא שלנו. בפורום אחר אותו אני מנהלת - האדם המומחה ביותר, זה שלו המענה והתשובות לכל שאלה ועניין, שזו מקצועיותו - אינו שולט בעברית - אך נסיונו ותשובותיו הנם אבן יסוד לפורום ולבאיו. הלוואי שירבו המשתתפים בפורום הזה שלנו, גם אם הם כותבים "בשגיעות קטיב" שהרי התכנים חשובים לנו וההתלכדות סביב המקצוע והסוגיות הרבות שבו. יום נפלא וטוב לכולכם.

Koukla

New member
אתייחס רק לשאלה אחת...

מדוע באמת אין בפורום השתתפות של מי מאנשי אגף הסיעוד ? הפורום הזה מעלה תכנים נפלאים (לדעתי). יש בו מומחיות מכל התחומים. (כן, אני מציצה בכם זמן רב מאוד...
) Conni מאירה את עיני כולם בנושאי בריאות המשפחה וחידושים בנושאי טיפול באישה ההרה ובתינוקות, זבולי נעלם...והבטיח לחזור, ועוד... אולם אם כבר קם פורום כזה והוא באמת על רמה - מדוע לא מבקרים בו אלה אשר המקצוע וקידומו הוא התפקיד שלהם??? סתם שאלה, אולי התחצפתי אבל... ובאשר לעברית... לא כולם שולטים בה אבל במקצוע, כאן כולם שולטים

../images/Emo124.gif קוקלה..

אותגרתי... פניתי היום למינהל הסיעוד בבקשה ליטול חלק בפורום. נקווה כי נענה בחיוב.

למעלה