בקשה לגרין קארד - מאיפה כדאי לאור הנתונים:

alef34

New member
בקשה לגרין קארד - מאיפה כדאי לאור הנתונים:

שלום לכולם

לאשתי ולשלושת ילדי יש אזרחות אמריקאית. לילד הרביעי עדיין אין (רק נולד...)
אנחנו רוצים לעבור לארה"ב לשנתיים-שלוש וממש רוצים לעשות את זה בקיץ הקרוב.
האם כדאי להגיש בארץ טפסים לגרין קארד או להתחיל את התהליך בחו"ל?
אם בארץ - כמה זה מסובך? (כלכלית מצבנו טוב יחסית, יש לנו דירה ואני מקבל קצבה חודשית נחמדה - אז כך שלא נחשב לנתמכים כלכלית) הבעיה הקצת יותר מסובכת היא שאני לאחר שירות קבע ארוך (האם זה מעניין אותם בכלל?) והילד הרביעי עדיין לא רשום כאמריקאי (את האזרחות לילדים עשו לפי סעיף 822 - חוק הסבא). להבנתי לוקח ממש המון זמן עד לקבלת הגרין קארד ואז צריך לעבור לשם חצי שנה מקבלת האישור - מה שמסבך ועלול להיות באמצע שנת הלימודים...
אם בארה"ב - כמה זמן אצטרך לחכות כדי להתחיל בתהליך? האם יש סכנה שלא יאשרו לי גרין קארד (כשנגיע לשם נעשה את האזרחות לרביעי) על אף שאשתי והילדים אמריקאיים? האם בזמן תהליך הגרין קארד בארה"ב קיימת אפשרות לקבל אישור עבודה זמני?
המלצות שלכם למי שעבר תהליך דומה?
תודה

rainbow188

New member
הכי מהר זה עם לאשתך יש עבודה שמתחילה בארהב

בזמן הקרוב, אז פונים עם הוכחה לקונסוליה בארץ והם ייקחו אתכם ישירות אליהם לתהליך (לא עוברים דרך הNVC). מנסיון, לא הצלחנו להעביר את זה לתהליך כזה אחרי שכבר הגשנו לשיקגו. וגם לא הצלחנו לזרז. התהליך הרגיל לוקח שנה וכמה חודשים. אני ממליצה להגיש את המסמכים לחוק הסבא רגיל כפי שעשיתם עם הגדולים, תבחרו את המדינה שגם ככה תכננתם לעבור אליו, ותבקשו ראיון לקיץ. אם אין עבודה לאישתך האזרחית בארהב, התהליך יהיה התהליך הרגיל. ניסינו לשכנע עם מעבר בקיץ לטובת התחלת לימודים של הילדים, לא קיבלו את זה בקונסוליה. אם רלוונטי, שתנסה למצוא קודם עבודה ותגישו לקונסוליה אחרי שנחתם חוזה (תתכתבו איתם קודם רק לודא שזה ילך).

KallaGLP

New member
אתה לא במצב להוציא גרין קארד מתוך ארה"ב.

אתה אמור לשכנע את ההגירה שאתה מגיע בתור תייר ושלא הייתה לך כוונה לעבור לארה"ב מלכתחילה, ואיך בדיוק תעשה זאת אם תגיע עם כל המשפחה? מה, במשך כל התקופה הזו לא תרשום ילדים למוסדות החינוך? לא תעשה שום פעולה שתייר לא אמור לעשות? ותצטרך להמתין 3 חודשים עד שבכלל יהיה לך מותר "לשנות את דעתך" ולבקש את הגקין קארד, ואז יבדקו אותך בציציות ורוב הסיכויים שיפסלו בגלל חוסר תום לב.

doronf65

New member
מנהל
אתה נופל בין הכיסאות עם לוח הזמנים שלך

בגלל אורך הזמן שייקח לאזרח את התינוק וכן תהליך ה- GC שלך מהארץ, אתה לא עומד בלוח הזמנים של הקיץ.
(על תהליך מארה"ב אין אפילו מה לחשוב, שלא תעיזו כיוון שזה מסלול לא מסודר ולא מוגדר בחוק. הוא מתאים במקרים נדירים לזוג צעיר ולא למשפחה.)
&nbsp
ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך היא לדחות את ההגירה בשנה.
בזמן הזה אני ממליץ להגיש אותך ואת התינוק לתהליך GC. ברגע שהתינוק ייכנס עם GC לארה"ב הוא יהפוך לאזרח. הוא יהפוך לאזרח מכוח החוק שקטין בעל GC וכורה אזרח הופך לאזרח באופן מיידי. תהליך חוק הסבא לא מיועד עבורו (ילד שהוריו מתעתדים לחיות בארה"ב), הוא מיועד עבור ילד שהוריו מתכוונים להישאר מחוץ לארה"ב (כמו שהיה עם הילדים הגדולים).
&nbsp
אני יודע שההמלצה שלי לא משמחת אותך. אבל התעוררתם מאוחר, ואין מה לעשות.

rainbow188

New member
אני חושבת שתהליך אזרחות לילד עדיפה

מאפשר להכניס אותו לGC. זה תהליך שהם מכירים, עולה ~600$, נכון מצריך ביקור, אבל אפשר לבד עם הקטנצ׳ק, בלי הגדולים, עם הנסיעה לפני המעבר. אם אין עבודה של האזרח, אכן ריאלי לחשוב רק על עוד שנה וחצי (לדחות בשנה).

doronf65

New member
מנהל
תהליך gc עולה $1500

הצעתך תעלה 600 + כרטיסי הלוך ושוב פלוס שאר הוצאות נסיעה ושהיה. זה כמה אלפי דולרים.
בנוסף, היא תעלה הצהרת שקר כיוון שתהליך חוק הסבא מיועד לאנשים שמתגוררים מחוץ לארהב. אם הם יבינו שכוונתכם לעבור לארהב (והרי האב בתהליך gc), במקרה הטוב יפסלו את התהליך.
&nbsp

alef34

New member
אני מבין שזה מסובך יותר ממה שחשבתי

מתוך התגובות - גם כאן וגם בשרשורים אחרים אני מבין שזה מסובך יותר ממה שחשבתי... הייתי בטוח שבגלל שאשתי והילדים אמריקאים אז למען איחוד משפחות (נניח כי אשתי אכן התקבלה לעבודה או לחילופין החליטה ללכת ללמוד שם תואר שני) אז התהליך עבורי יהיה פשוט יותר ומהיר יותר... לאחר שאני מגיש את הטפסים לגברים קארד בארץ - האם לוקחים לי את הויזה? האם במידה והגרין קארד לא יאושר - האם לוקחים את הויזה? בקיץ כנראה שנטוס לפחות לחודשיים - שלושה לביקורי משפחות וטיול ארוך - האם לאחר נניח שלושה או ארבעה חודשים עדיין אוכל להתחרט ולהחליט להישאר שם? הרי הילדים אמריקאיים בכל מקרה והם יכולים להתחיל ללמוד ואשתי אמריקאית ויכולה לעבוד שם .. ומצטער על החפירה...

zuki3

New member
מלכוד 22

2 האפשרויות יתקעו באותה נקודה,
אישתך יכולה לגור בארצות הברית אם היא רוצה,
הילדים האמריקאים שלך יכולים לגור וללמוד בארצות הברית,
הבעיה היא איתך והסיפור שלך,
כשתייר נכנס לארצות הברית הוא מצהיר שהוא מתכוון לבקר בזמן קצר ,והוא יצא מארצות הברית בסיום הזמן שהוא קיבל לשהייה,
הוא יכול לשנות את דעתו רק אחרי 3 חודשים, כל פעולה ב3 החודשים הראשונים מראה על כוונת תחילה ועבירת הגירה,
עכשיו, אם תגיש בקשה לגרין קארד לפני הנסיעה, ואז אישתך והילדים יסעו איתך,
ואז אחרי 3 חודשים תבקש שינוי סטטוס כי שינית את דעתך, לא תוכל לטעון שלא תכננת לעבור לארצות הברית, הרי הגשת כבר בקשה לגרין קארד לפני, ולכן הצהרת הצהרת שקר בכניסה , דבר שיכול להביא לגירוש שלך מארצות הברית.
ואם לא תגיש בקשה לגרין קארד קודם, ורק במקרה באת לבקר את אישתך והילדים ,תצטרך לשכנע שאתם ניפרדתם, אישתך והילדים עברו בלעדיך ואתה התכוונת להשאר בישראל בלעדיהם, ורק במקרה באת לבקר ושינית את דעתך,
ככה או ככה, יש סיכוי שלא יאמינו שלא התכוונת להגר, ורק שינית את דעתך
הבעיה שאם לא יאמינו לך , התוצאה היא עבירת הגירה , גירוש שלך, ביטול כל הויזות, ותצטרך לעבור תהליך ארוך של מחילה על העבירות.
לכן כולם ממליצים בסיטואציה שלכם, או לבקש לעבור תהליך קונסולי מהיר בישראל, ואם לא, אז לחכות את כל הזמן (שנה) עד שתקבל ויזת הגירה.
אפשר לשנות סטטוס רק כאלו שיכולים להראות שב3 חודשים הראשונים הם באו לטייל, אם תוכלו כל המשפחה לטייל 3 חודשים, בלי לשכור בית, בלי לשלוח את הילדים לבית ספר , בלי עבודה של אישתך, זה יכול לעבוד.

ilanvag

New member
ואם תיפרד מהאישה והילדים לכמה חודשים?

בתיאוריה, קיימת אפשרות שהיא על הגבול האפור, אבל בעיקרון היא חוקית.
&nbsp
ראשית, אתם מגישים את הבקשה לגרין קארד כמה שיותר מהר, כדי שזה יתחיל לצבור פז"ם ולזוז.
&nbsp
שנית, אין שום בעיה שתיסע בתור תייר עם ויזת תייר לארה"ב, בקיץ, כל עוד יש לך כוונה לחזור לישראל, ולחכות פה עד לסיום תהליך הגרין קארד.
&nbsp
שלישית, אתם נוסעים לטיול לארה"ב, ואתה יכול לחזור לישראל אחרי 3-4 חודשים, וגם אחרי 5 חודשים. הרעיון הוא שאתה לא יכול להישאר בארה"ב למשך תקופה מאוד ארוכה, קרי עד שהגרין קארד שלך יאושר (ואם אתם מגישים את הטפסים מחר בבוקר, זה כנראה לא יקרה לפני פברואר-מרץ 2019, ואולי אפילו אחרי). אתה חוזר לישראל (נניח באוקטובר), ומחכה בישראל עד לסיום הליך הגרין קארד שלך. בינתיים הילדים יכולים ללכת לבי"ס בארה"ב, אין שום בעיה כי הם אזרחים.
&nbsp
היו אנשים בפורום שעשו את זה בעבר. איפה הבעייתיות, במקרה שלך?
1. תוציא לך מהראש "התחרטתי ונשארתי בארה"ב", או כל סיפור שכזה -- כל תחמון אפשרי שאתה מסוגל לחשוב עליו רק יפיל אותך, כי קציני ההגירה כבר ראו את הכל ושמעו על הכל, והרבה פעמים.
2. מה שבאמת מפיל (פוטנציאלית) את כל הסיפור שלמעלה הוא הבן הרביעי, התינוק, שהוא עדיין אזרח. הוא לא יכול לנסוע אתכם לארה"ב. בתיאוריה, אתם יכולים להוציא לו דרכון ישראלי ולבקש עבורו ויזת תייר -- אבל הוא יהיה חייב לחזור איתך לישראל ולחכות פה לסיום תהליך הגרין קארד; הוא לא יוכל להישאר עם אשתך ושאר הילדים. השאלה היא האם זו אפשרות -- שהוא יחזור איתך לישראל.
&nbsp
לא מסוגל לחשוב על שום סיטואציה אחרת, מלבד דחייה בשנה של המעבר לארה"ב, כך שתעברו בקיץ 2019.

rainbow188

New member
אם מדובר בלימודים של אישתך

תכתובו לקונסוליה ותשאלו אם ניתן להגיש ישירות אליהם.

למעלה