בקשה לדיון בדלתיים סגורות

justme900

New member
בקשה לדיון בדלתיים סגורות

אסף שלום,

אשמח מאד לקבל עזרתך בשאלה הבאה.

הגשתי לבית המשפט לתביעות קטנות תביעה נגד חברה מסוימת, ואכן נקבע תאריך לדיון.
הופתעתי לגלות שדיונים בבית המשפט מתקיימים בדלתיים פתוחות, ולמעשה כל אדם שמעוניין להיות נוכח בדיון יכול לעשות זאת, אף שאינו קשור כלל לתיק הנדון, כאילו היה מדובר במופע תיאטרון...

נאמר לי שניתן להגיש בקשה לקיום דיון בדלתיים סגורות, אך מקריאה ברשת משתמע שבקשה כזו מוגשת לרוב מטעמים של פגיעה בצנעת הפרט, כאשר התביעה עוסקת בנושא רפואי וכדו'.

אולם, התביעה שהגשתי לא עוסקת בנושא רגיש במיוחד, ובכל זאת, אני ארגיש מאד לא בנוח לדבר אל שופט או "להתעמת" עם נתבע כאשר יש מאחוריי קהל של צופים שאינני מכיר. מדובר בפעם הראשונה שבה אני מופיע בבית המשפט, וגם ככה המעמד הזה מלחיץ אותי...

שאלתי היא, האם בנסיבות אלה ניתן להגיש בקשה לקיום דיון בדלתיים סגורות? ואם כן, מהו הסיכוי לכך שבקשתי תאושר?

תודה רבה על עזרתך!

אפשר לבקש, אבל סיכוי אפסי שבימ"ש יקבל כזו בקשה.

הכלל הוא פומביות הדיון.
&nbsp
יכול להיות שאם תסבירי בדיון שאת פוחדת לדבר מול כל הקהל מאחור, ואין לך בעיה שהכל יפורסם, השופט יסכים להוציא את כולם מהאולם לכמה דקות.
&nbsp
אפשר גם לבקש מראש, לפני מועד הדיון, לדחות את הדיון עצמו כך שיהיה בסוף הרשימה לאותו יום, ואולי השופט יסכים (להסביר בכנות מה הסיבה).
&nbsp
ובלי קשר - זה לא כזה מפחיד. יהיה בסדר... בסך הכל צריך לעמוד, ובכמה דקות לספר מה קרה. אם צריך - לשאול כמה שאלות את הצד השני.

למעלה