בקשה להגדרת hotbox עם נתב שיחות נטוויזיון netbox

voltrex

New member
בקשה להגדרת hotbox עם נתב שיחות נטוויזיון netbox

אני מנויי לתשתית הוט של 100מגה וטלפון של נטויזיון.
הביאו לי מודם הוט בוקס ונתב שיחות נטבוקס, והגדירו אותו בצורה הבאה- הוט בוקס בתור מודם ונטבוקס בתור נתב אלחוטי ומתאם שיחות אך זה גורם לאיטיות אינטרנט.
אני חיברתי את הוט בוקס בצורת נתב ואת נט בוקס רק בתור מתאם שיחות וזה הקפיץ לי את המהירות ועובד.
אבל אני רוצה להגדיר DMZ וIP קבוע לנתב שיחות דרך ההוט בוקס.

בנוסף, אם מישהו יודע אם ניתן להגדיר רק את הוטבוקס גם בתור נתב שיחות או את הMP202 שיש לי המקום הנט בוקס.?

אשמח אם מישהו יכול לעזור לי כי תמיכה טכנית שלהם מיותרת, אין להם מושג בכלום.

rafid1

Active member
מנהל
בהוטבוקס: ADVANCED->DMZ HOST

בהנחה שזה לא יפריע לך בהפניית פורטים אחרים שתרצה בעתיד.
ולמה שחברת הוט תתן לך שירות של מתאם שיחות כשאתה לא מנוי שלה בזה?

voltrex

New member
צריך מידע של אלו פורטים משתמש המתאם שיחות.

וכמו כן איך לבצע כל זאת .
&nbsp
בהוט בוקס קיים כבר נתב שיחות למה אי אפשר פשות למלא את הIP של נטויזיון וזה אמו לע בוד יופי.
חבל שמכשיר שקבר קיים אין אני יכול להישתמש בו.

rafid1

Active member
מנהל
נכון צריך. עד שתברר - תשתמש בDMZ

נכון חבל. ככה זה, אין מתנות חינם. בטח לא מהוט...

voltrex

New member
בכללי יש לך רעיון מה עושים

לקוחות אחרים שנתקעו עם מתאם שיחות גרוע ומודם של הוט בוקס על מנת לקבל מהירות גבוהה ויציבה?
כי אני שוקל לעבור עכשיו לתשתית בזק כי אין לי יותר רעיונות חוץ מוויקוח נוסף עם 013.

rafid1

Active member
מנהל
אני לא מבין מה הבעייה שלך

אצלי המצב דומה, הוטבוקס ומתאם של 012 ללא כל DMZ, אין לי שום בעיית מהירות, והשיחות גם תקינות (כל עוד יש חשמל...).
הדבר היחיד שלהבנתי זה מונע - זו השתלטות של 012 על המתאם שלהם (או תמיכה בקינפוגים)... כשיהיה צורך, אקנפג להם DMZ לפי דרישה...

voltrex

New member
ישנם שתי דרכים לחבר נתב שיחות עם מודם

אחת היא במקביל לנתב הוט בוקס - זאת אומרת "פתיחת פורטים וDMZ" למתאם שיחות דרך הוטבוקס וזו הדרך הנכונה.
שנייה היא הפיכת הוט בוקס למודם וחיבור שרשרת של מתאם שיחות שמשמש בתור נתב. וזה גורם לאיטיות גלישה מ90מגה ל30מגה. וזאת דרך טיפשית להגדרת מתאם שיחות מאחר ומתאם השיחות מגדיר IP לכל פאקט שהוא מקבל וגורם לעבודה מאומצת של מכשיר זול שלא נועד לכך. אך חוסך לספק הטלפון את העבודה.
&nbsp
עכשיו אני רוצה לקבל את המהירות שאני משלם עלייה ואני יודע שעם חיבור חכם של הרשת אני יקבל אותה.
רק אין לי הרבה ניסיון אם רשתות ולכן אני צריך עזרה.
&nbsp
מעניין אותי מה עשו אנשים אחרים שקיבלו 40מגה מהירות במקום 100מגה בגלל התקנה לקוייה.

rafid1

Active member
מנהל
אני מנסה להסביר (דרך ראשונה - אבל שונה)

כל מה שאני יכול זה לתאר את המצב אצלי. כמו באופציה א אבל בלי שום הפניית פורטים. זה לא "במקביל" זה אחרי.
מתאם השיחות יודע לתקשר עם השרת שלהם (אוטומטית, ביוזמתו) וליצור קו שיחות. הוא CLIENT ולכן לא צריך שום הפניה. אין שום דבר יזום מבחוץ.
אם יש מתאם "טיפש" שהוא "שרת" (מחכה לפניות מרחוק) אכן תדרש הפנייה. זה לא המצב כאן. אולי יש קשר לקינפוג מתאם השיחות. תיעזר בתמיכה של 013.

voltrex

New member
מ"א קשר לקינפוג? לנתב שלך אין IP קבוע או עדיפות.

זאת התקנה עיוורת.
אני יודע בזמנו נציג של 012 הנחה אותי להגדיר את המתאם שלהם MP202 לעבודה נכונה מול מודם משולב בזק ולכן קיבלתי מהירות גלישה 100% .
עכשיו אני מקבל בהוט עם מתאם שיחות 70מגה כשלפני זאת קיבלתי 90מגה.
&nbsp
אני לא יודע לאיזו מהירות אינטרנט אתה מנויי וכמה את מקבל בפועל
אבל אני בטוח שיש צורך לעשות הגדרה נכונה
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
OK. מיצינו.

ואני מקבל 100 מ100M ... כאשר המתאם מחובר *אחרי* ההוטבוקס, לא יכולה להיות לו שום השפעה אם הוא לא מקולקל.
נכון , זאת התקנה עיוורת, אבל בדוקה ועובדת. אז אולי יש לי מזל, או אולי המתאם מתוכנן לזה.
ואולי עבור ה50K המסכנים שהמתאם צריך לא נדרש שום QOS בנתב ...

voltrex

New member
איזה נתב יש לך מ012 וכמו כן מה עשה הטכנאי?

אם קיים אצלי אותו חיבור כמו שלך ואני מקבל איטיות סימן כי או שקיימת אצלי תקלה אותה אני יפתור מול 013.
או שקיימות אצל 012 חיבור יותר אמין בצד שלהם.
&nbsp
יכול להיות כי מעבר ל012 יפתור את התקלה, אפשר לדעת אם אתה משלם עבור הנתב תשלום חודשי? יעזור מאד בשביל לקבל מהם מחיר אטרקטיבי.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
סופרבוקס

http://www1.012.net/012Smile/TechnicalSupport/HomePhoneSupportOperations/Pages/Superbox.aspx
מחובר לאחת מיציאות הLAN של ההוטבוקס, ומוגדר כמובן עם IP מתאים בתת הרשת הפנימית שלו.
אם אתה מנתק או מחבר את המתאם - בשני המקרים המהירות מכסימאלית. תחשוב על זה כעוד מחשב שמחובר להוטבוקס...
גם ב013 לא צריכה להיות שום בעיה. לטעמי הם לא צריכים לגעת בהוטבוקס ולכן אין כל השפעה (מכסימום DMZ אם הם מתעקשים).
&nbsp
אין תשלום חודשי (לאחר מומ מייגע...).

voltrex

New member
הנתב אלחוטי פועל בסופר בוקס?ואיך הגדרתה IP מתאים לו ברשת?

חיברתה והנתב נתן לו מספר IP אטומטית?
לכן פה יכולה להיות בעיה

rafid1

Active member
מנהל
לא זוכר את הפרטים. אני לא משתמש בנתב הזה, והאלחוט לא פועל

או שהנתב נתן IP אוטומטית. בכל מקרה אפשר להתחבר ישירות עם המחשב ולקנפג. אולי כך קנפגתיץזה באמת לא עקרוני לבעיית המהירות.
בכל מקרה, אם צריך DNZ - חייבים להגדיר שם כתובת סטטית ידנית.

voltrex

New member
תודה אבל חזרתי לבזק, גם ללא נתב שיחות היה לי איטיות חיבור.

הייתה תקלה באזור שלי שHOT סירבו לתקן ולהיתייחס.

למעלה