בקשה להוראות אוריגמי

guitar100

New member
בקשה להוראות אוריגמי

דודה שלי הייתה מכינה לפני מלא זמן כוכבים רב מימדיים. היא ניסתה להיזכר אבל כנראה שכחה. כל שאני יודע הוא שאת הכוכב עושים מהרבה דפים קטנים בגודל 9X9 ס"מ. כל דף מקפלים בצורה מסויימת ואז מחברים את כל הדפים ומקפלים בעוד כמה פינות ויוצא הכוכב. השגתי תמונה שלו ושל מה שנראה כהוראות שאני לא ממש מבין. אם תוכלו לתת הסבר יותר מעמיק או להביא לי הוראות יותר ברורות בעברית אשמח.

guitar100

New member
הוראות לא מובנות (דף 1)

הנה דפי ההוראות שכתובים בשפה בלתי מזוהה ולא הבנתי ממש את פשר הקיפולים. (למרות השתהליך נראה דומה למה שדודה שלי הכינה)

איתי06

New member
אז ככה

א. הדגם שרואים בקישור ששמת בהתחלה הוא סוג של פיאון (משוכלל?) שנקרא אולי עשירימון כוכבי או עשרימימון מכוכב או משהו דומה, אני בטוח שחבר'ה פה מהפורום ידעו יותר טוב ממני. ב. הדגם שהבאת בהודעות שאחריו הוא משהו אחר, תספור כמה "שפיצים" יש בשני הדגמים. ג. השפה הלא ברורה היא, כנראה, צ'כית. המילה "hvezda" שמופיעה ליד התוצאה בסוף - פירושה "כוכב". ד. מה שיפה באוריגמי זה שיש גם סימונים על הקיפול עצמו ובצעד הבא רואים איך זה אמור לצאת אז נראה לי שאפשר לקפל את זה לפי הסימנים גם בלי להבין צ'כית - אני אנסה - אם אני אצליח אני אביא לפה. אחרי שקראתי את ההודעה היא נשמעת לי מעט מתנשאת אז למי שהיא גם נשמעת ככה - סליחה, ממש לא בכוונה.

bshuval

New member
תשובות...

לדעתי, דודה שלך לא קיפלה את הכוכב שהבאת לו תמונה. הכוכב שבתמונה עשוי מחוליות בעלות זווית 60 מעלות, שאינן טריויאליות. (לא ניכנס לשם של הכוכב). החוליות שדודה שלך קיפלה הן, לדעתי, חוליות סונובה. קישרתי שלושה אתרים עם הוראות לחוליות אלה. בהצלחה!

amitzur66

New member
ואחרי שעשית - חידה

בלי שאף שתי חוליות מאותו צבע ייגעו אחת בשנייה. הוא ניסה להסתיר את זה בתמונה, אבל הורוד בצד שמאל והכחול בצד ימין למטה לא עומדים בפתרון...

למעלה