בקשה להכוונה מקצועית

נינוש32

New member
בקשה להכוונה מקצועית

לצערי חוזרת לפה עם הריון חמישי שהסתיים. קצת עלי מטופלת פוריות מהלא מוסברים, הריון ראשון ושני דופק פסק עם עובר שתואם לשבוע 6 וקצת הריון שלישי הפלה מלאה
הריון רביעי כימי
הריון נוכחי דימומים כבדים, המטומה גדולה שצמודה לשק ועובר מתאים לשבוע6 שפסק הדופק וגילינו את זה בשבוע 9.
בוצע בירור מלא להפלות חוזרות, קריוטיפ הורי תקין קרישיות והיסטרו תקין. אני מטופלת של פרופ כרפ וכאשר העלתי שכל בטא חיובית מלווה בפריחה נשלחתי לבצע טסט אלרגיה שבו התגלה אלרגיה לפרוגסטרון. בהריון הנוכחי למרות שלא קיבלתי תמיכת פרוגסטרון הייתה פריחה. כעת ממתינה לגרידה שתבוצע היום, בהמלצת כרפ שולחים את העובר לציפ גנטי. הוא גם שלח אותנו לבדיקת קרוס מאץ. לאן עוד אפשר לפנות ולאיזה בדיקות? למעט כרפ וקופרמינץ האם יש מומחים נוספים עדיפות באיזור הצפון? מישהי שמעה על אלרגיה לפרוגסטרון או על מזותרפיה ועל ד"ר איציקזון?
תודה למי שקראה עד פה ולעונות

משתתפת בצערך

מאוד קשה לקרוא על הדרך הכואבת שאת עוברת.

פעם ראשונה שאני שומעת על אלרגיה לפרוגסטרון, כך שאין לי עצות מעשיות.
אם את מחפשת אלרגולוג, יצא לי להיעזר בשני אלרגולוגים בחיפה. שניהם מקסימים ואכפתיים.
פרופ' קסל: מתמחה בילדים (הבת שלי טופלה אצלו), אבל לדעתי מטפל גם במבוגרים. אנחנו טופלנו אצלו בלין (ובבני ציון לחלק מהבדיקות), אבל אני די בטוחה שיש לו גם קליניקה פרטית.
דר' פנסוף: עובד בכללית ומקבל בלין. טיפל בי באחד ההריונות כשהתחילה לי פריחה מטורפת בכל הגוף.

לא שמעתי על מזותרפיה ודר' איציקזון, אבל מרפרוף מהיר בגוגל נראה שמדובר על מנתח פלסטי ועל טיפול קוסמטי/אסתטי להצערת העור. לא ברור לי מה הקשר לענייני פוריות וילודה.

ממליצה לך לכתוב הודעה גם בפורום פוריות, ייתכן שמישהי שם נתקלה בנושא של אלרגיה לפרוגסטרון.

נינוש32

New member
תודה

אבדוק לגבי דר פנסוף. לגבי מזותרפיה השימוש העיקרי הוא אכן טיפולי יופי אך דר איציקזון ספציפית משתמש בזה כדרך להורדת רגישות וחיזוק רירית. הבעיה היא שאין עליו מידע או המלצות

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

מעבר לצער ולכאב העצומים, אני מנסה לשבור איתך את הראש ולעשות חשיבה משותפת. אז אשאל אותך מספר שאלות ומשם נמשיך הלאה:
1. בני כמה אתם?
2. כתבת "הריון שלישי הפלה מלאה"- לא הבנתי. מה זה אומר? מה היו נסיבות ההפלה?
3. אני לא יכולה להתייחס לאף אחד מהרופאים שציינת. מותר לי רק לכתוב המלצות על רופאים/ות שהייתי מטופלת שלהם.
4. אלרגיה לפרוגסטרון- לפי מה שאני יודעת היא גורמת לגירודים ולפריחה. האם מישהו קישר בין זה לבין ההפלות או שאמרו לך שאין קשר? (אני שואלת. אין לי מושג בתחום הזה).
5. האם יש מחלות רקע כלשהן שלך?

לאחר שתעני על השאלות, אנסה להמשיך ולהתייחס.
תעדכני אותנו לאחר הגרידה.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

נינוש32

New member
היי שירה

אני בת 36 בעלי 39 אין מחלות רקע כלל
לגבי ההפלה השלישית היא הייתה הפלה עם דימום והשק יצא בשלמותו ללא התערבות רפואית
אשמח להמלצות לגבי הרופאים שהיית אצלם ובכלליות להמלצות להמשך בדיקות או מה עושים הלאה
האלרגיה לפרוגסטרון מתבטאת אצלי בדיוק בפריחה, כמה ימים לפני בדיקת בטא מתחילה פריחה ועוברת אחרי כשבוע גג שבועיים וזה קרה בכל הריון שהיה לי. בשליליים לא הייתה פריחה
תודה על ההתיחסות

מנסה לעזור

אני לא יודעת אפילו באילו מילים לבחור. האובדן כל כך גדול וקשה. והדרך להורות רצופה במכשולים....
מאחלת לך בכל ליבי שזו ההפלה האחרונה ושההריונות הבאים יסתיימו בידיים מלאות.

ההריונות שלך מסתיימים מאוד מוקדם. מלבד ההריון השלישי שלא כתבת באיזו שבוע היתה ההפלה.
לפי הכרטיס את לא בגיל שאפשר לתלות בו את ההפלות. כך לפחות נראה לי.

אני גם הייתי מטופלת של כרפ ועשיתי את הבדיקה הזו. יתכן ואני טועה אך בדיקת הקרוס מאטץ בודקת נוגדנים שלך מול בן הזוג וזה נראה לי פחות רלוונטי כי נרכש במהלך ההריונות. האמת שניתן לבדוק גם את הנוגדנים שלך מול עצמך ואולי זה החלק הרלוונטי.

האם טופלת בקלקסן אמפירי- טיפול למרות שאין בעיית קרישיות מוכחת? בפורום פוריות שומעים על זה.... וגם שקרישיות קשורה לתחילת התהוות ההריון וההפלות שלך מוקדמות.

את גם מספרת על פריחה. ממצא אוטואימוני. הגוף תוקף את עצמו. האם הוצע לך טיפול בסטרואידים?

האם את בודקת רמות הורמונים בהריון עצמו? רוב הרופאים לא מתייחסים לזה. אפילו כרפ לא שלח אותי לבדוק בהריון עצמו. לדעתי זה נתון חשוב.

כמובן אני לא רופאה, אבל אני הייתי לוקחת קלקסן וסטרואידים, אולי אפילו מביוץ (קלקסן בטח אפשר) קארטיה- אספירין כל הזמן- גם כשמנסים להיכנס להריון. הייתי בודקת רמות הורמונים בהריון עצמו. וניתן גם לשקול אנטיביוטיקה.
(גילוי נאות, אני כעת בהריון ולוקחת מיליון תרופות ללא שנמצאה סיבה להפלות)

עצוב

ראשית שולחת לך חיבוק
ומשתתפת בצערך. הדרך שאת עוברת קשה כל כך

אני מניחה שקראת וחיפשת בכל פינה בגוגל, אבל רק למקרה שפספסת, נתקלתי בחיפוש מהיר בלינקים הבאים: (אני מתנצלת מראש אם זה לינקים שאת כבר מכירה היטב. הם נראו לי מספיק חשובים ע"מ ליידע אותך ליתר בטחון)
* כאן מישהי מתארת שהיא אלרגית לפרוגסטרון שהגוף שלה מפיק. על בסיס מחקר שבוצע ע"י ד"ר Roby היא לקחה תרופה בשם prometrium ו(כנראה) בעזרתה עברה את ההריון בשלום (היא לא מציינת אם היו לה הפלות לפניו. לדעתי משתמע בין השורות שכן). גיגול על התרופה מראה כי היא מכילה מרכיב ה*דומה* לפרוגסטרון. יתכן וזה לא בדיוק-בדיוק הפרוגסטרון שהגוף מפיק ועל כן הגוף שלה לא הגיב אליו באלרגיה.
האם יש לך מושג אם המרכיב של זה שונה מהפרוגסטרון שלקחת כתמיכה בהריונות הקודמים? מהנסיון שלי (עם משהו פשוט הרבה יותר, פרנטל) יתכנו תגובות שונות לחלוטין של הגוף לחומרים שהם לכאורה דומים מאד, אבל יצרו אותם באופן שונה ובמפעלים שונים.
היא ממליצה שם על ספר שכתב אותו ד"ר רובי בשם "Is your body baby friendly" by Dr. Roby ומתארת שיש שם פרק שלם על אלרגיות להורמונים.
כדאי אולי לקרוא את הפרק הזה ו/או לנסות לקבוע ייעוץ עם אותו ד"ר רובי דרך סקייפ או הטלפון.
http://www.inciid.org/forum/showthread.php?30262-Progesterone-Allergy

* הלינק השני, שבטח קראת כבר והוא הוביל אותך אל ד"ר איציקזון -
https://www.newscientist.com/article/dn11159-sensitivity-to-hormones-linked-to-miscarriage/

לגבי ד"ר רובי ההוא

אנסח מחדש, בצורה מדויקת יותר.
מלבד אולי בודדים, אני בספק כמה יש לרופאים בארץ נסיון עם אלרגיה לפרוגסטרון.
אני חושבת שאפשר לחפור בנושא ולמצוא את הרופאים הטובים בעולם שמתעסקים בזה ולנסות לקבוע איתם ייעוץ מרחוק. לא יודעת אם ד"ר רובי או Dr. Beer שראיתי את שמו מופיע בהקשר הזה או מישהו אחר. השמות האלה הם משיטוט קצר, אבל אני משוכנעת שתמצאי את הרופאים שבאמת מבינים בנושא בקריאה מעמיקה יותר.
בנושא אחר כבר יצרה מישהי מהפורום קשר עם חוקר מחו"ל ששמח לשתף איתה פעולה.

נינוש32

New member
תודה

ביצעת חיפוש יותר יסודי או יותר נכון ממני כי אני את הלינק הראשון לא מצאתי. אבדוק לעומק תודה

קונטרפונקט תודה על המאמץ וההשקעה

הלוואי שסייעת בכך לנינוש במציאת כיוון. נינוש, לך אני מאחלת הריון חדש שיסתיים בידיים מלאות ושולחת חיבוק חם על ייסורי הגוף והנפש עד כה.

נינוש32

New member
תודה על הדאגה

מבחינה פיזית היו כאבים באותו יום וקצת אחרי, אפילו הדימום פסק. נפשית עדיין רע, הכל קרה מהר מדיי ולא הספקתי לעכל. תחושה של ריקנות ענקית

ליבי איתך

אני מתנצלת על התגובה הכל כך מאוחרת. ממש היה לי קשה לכתוב כאן בתקופה האחרונה, אבל מחשבותיי היו איתך.
הלוואי שהיתה לי דרך לנחם אותך. אבל זה מאד קשה כי מה שאת עוברת הוא באמת כל כך קשה וכואב ועצוב ואין דרך לייפות את זה.
אני בטוחה שהעובדה שעלית על עניין האלרגיה, היא צעד ענק לכיוון הריון תקין. אני מקווה שתעשי את כל הבירורים שצריך בנושא, אצל הרופאים הטובים ביותר, לפני ההריון הבא ושההריון/ות הבאים יסתיימו באושר. מעודד אותי שהבחורה בלינק ההוא כתבה שההריון שלה עם הטיפול בעקבות המחקר הסתיים בתינוק, ועל פניו זה נשמע שהאלרגיה שלה עוד יותר חמורה משלך (כי יש לה פריחה כל חודש).
כמו שאין אריות כתבה, תמצאי כאן בית אוהב לכל רגש בעניין.

למעלה