בקשה להמלצה על ספר בישול

oded1000

New member
בקשה להמלצה על ספר בישול

מהו ספר הבישול שיצא לאחרונה, ושאינו בעברית, הכי מומלץ לדעתכם? ואנא לא ג'יימי אוליבר ודומיו.

chanit

New member
ספר בישול,

היי עודד ספר בישול/אפייה טוב, מאוד עניין של טעם ושל ניסיון וידע מעשי שיש לקוראו. מה שעולה בראשי, ורכשתי לאחרונה, דווקא קשור למתוקים: ספר הדסרטים של פייר הרמה. ספר מופלא . באנגלית דווקא(ולא צרפתית) יידע אותי במידה ותרצה פרטים על הספר.

oded1000

New member
בקשר לפייר הרמה

תודה על ההמלצה. אני מכירה את הספר והוא מקצועי אך המתכונים קלאסיים לטעמי. אני מחפשת דברים חדשים, רעננים, כיוונים יצירתיים, ושלא בהכרח מיועדים לבשלנים מקצועיים אלא לאלה ששבעים מהמוכר והצפוי מראש. כל התחומים מעניינים אותי. (לא בהכרח כמיועדים להכנה עצמית, אלא כידע כללי. ברשותי למעלה מ- 200 ספרי בישול).

chanit

New member
יש לך אוסף מכובד...,אגלה לך סוד..

מביקורים לא מתוכננים בסניפי סטימצקי למשל, בפינת הבישול או גם ובעיקר בפינת המציאות, יש לעיתים ספרות מעניינת באנגלית. אני דוגמת אותם, ובמיוחד בחודש ינואר שהיה חודש ההנחות על ספרי הבישול. ספר נוסף מאוד מאוד מומלץ על ידי, באנגלית:ספר הבישול של קלודיה רודן, ספר הבישול היהודי(מזרח ומערב), ספר מוצלח, ומקור למאות לפחות של מתכונים טובים, מדוייקים ומעוררי תאבון , למרות שאין תמונות אוכל ,רק תמונות ש"ל של התרבות במחוזות. אשמח לצרף פרטים על הספר במידה ויש עניין. בנוסף, איזה ספר מככב אצלך, מהספרות העולמית?

oded1000

New member
ספרים מעניינים

אני בעיקר אוהבת ספרי בישול מאוסטרליה וניו זילנד כמו ספריה (והמגזין) הטובים של DONNA HAY, או ספריו של פיטר גורדון שכעת יש לו מסעדה בלונדון אך הוא ניו זילנדי עם השפעות מהמזרח, את RAY MACVINNIE, ג'ולי לה-קלרק הניו זילנדית ועוד. המיוחד אצל שפים אלה הוא שילוב מיוחד אך פשוט של מזרח ומערב, וזאת משום שאוסטרליה היא ארץ מהגרים, שרובם מגיעים מהמזרח (סינים, יפנים, תאילנדים, פיליפינים ועוד) ויחד עם האוסטרלים המערביים יוצרים מטבח עם שילוב מעניין. הספרים שאני הכי אוהבת הם של DONNA HAY. יש לה גם מגזין דו חודשי מאד מומלץ.

chanit

New member
שאלת לפני ימים על רשת ששת,

פה יש לך נקודות מכירה, לשימושך.

oded1000

New member
סניפי ששת

מה בדיוק מוכרים בחנויות ששת. מבדיקת כתובת החנות בעיר מגורי אין לי מושג על מה מדובר. זו לא חנות כלים.

למעלה